Què he de fer si encara no sóc un ajuntament FUE?

La Llei 16/2015 de Simplificació disposa que tots els ajuntaments catalans han de ser FUE, sigui amb solucions estàndard (e-TRAM), o amb solució pròpia de tramitació.

A la pràctica per un ajuntament implica disposar d’una sèrie de tràmits electrònics al seu portal, integrar la seva informació amb Canal Empresa (a través de la “Cerca guiada de tràmits”), i ajustar-se, evidentment als règims de tramitació que fixa la llei de simplificació. Els detalls dels requisits poden consultar-se al següent enllaç.

  • En el cas que opteu per a disposar dels tràmits mitjançant la solució e-TRAM (disponible al 90% d’ajuntaments catalans) el termini formal per esdevenir FUE era el passat 13 de febrer de 2016, però evidentment el servei continua actiu i a la vostra disposició per a realitzar en qualsevol moment l’adhesió i seleccionar l’alta als diferents tràmits FUE disponibles mitjançant el formulari d’alta o modificacions del servei FUE Local.
    Els ajuntaments que ja disposen d’e-TRAM però no tenen els tràmits FUE actius, perquè no ha sigut possible fer l’automatització,  també els poden sol·licitar mitjançant el formulari d’alta o modificacions del servei FUE Local.
  • Pel que fa als ajuntaments que prefereixen oferir aquests tràmits a través dels seus propis mitjans (i per tant no utilitzar l’e-TRAM), el termini finalitza el proper 13 d’agost de 2016, i hauran de parametritzar els tràmits electrònics en la seva solució (poden utilitzar els models disponibles al servei FUE Local), i posar-los a disposició dels ciutadans des de la seva plataforma de tramitació. A posteriori hauran de connectar-los amb Canal Empresa, mitjançant una integració simplificada que proveeix el Consorci AOC. Per avançar en els treballs i disposar del suport tècnic d’integració ens heu de fer arribar el formulari de sol·licitud FUE Local via EACAT, indicant a la modalitat “solució de tramitació pròpia”.

Per ambdós casos cal destacar que l’oferta de tràmits disponibles al Servei FUE Local més enllà dels 9 obligatoris per ser FUE, augmenta fins a 17, doncs s’inclouen també els associats a espectacles públics i activitats recreatives, basats en el model d’Ordenança tipus de la Diputació de Barcelona.

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 67% l'ha trobat útil (3 vots)
Millora aquest contingut

0 Comentaris

CA ES EN