Quin és l’estat del projecte idCAT en Clauer?

El projecte Clauer idCAT va ser la iniciativa un projecte per la qual es van lliurar memòries USB a les Entitats de Registre idCAT que així ho van sol·licitar, per tal d’emetre l’idCAT en aquest dispositiu.

Aquest projecte va suposar la compra per part de Consorci AOC de 165.000 memòries USB que es van lliurar entre 2007 i finals de 2009. Amb posterioritat es va donar la possibilitat de homologar altres clauers (projecte Autoclauer) i l’any 2013 ja vam informar que aquest servei es discontinuava.

Set anys més tard, la evolució tecnològica (per exemple, el programari del clauer no és compatible amb Windows 10) ens ha obligat a prendre la decisió de deixar d’emetre idCAT’s en aquest format des del passat 15 de juliol de 2020. El principal motiu és la seguretat de les Entitats de registre i del projecte idCAT en el seu conjunt.

Tot i que  no s’emeten nous idCAT en aquest format, si disposes d’un idCAT vigent en Clauer a continuació trobaràs informació sobre el seu funcionament.
Què vol dir que el certificat està emès en programari o en Clauer?

L'idCAT és un certificat digital que es lliura des de les Entitats de Registre idCAT en dos formats diferents, Clauer o programari. En funció de l'Entitat de Registre idCAT on l'obtinguis, es lliurarà en un format o en un altre. A www.idcat.cat/idcat/ciutada/consEntitat_inici.do pots consultar el llistat de les Entitats de Registre idCAT i el suport en què lliuren el certificat.

Els dos certificats tenen les mateixes funcionalitats, i la diferència entre ambdós casos és el format en què es lliura i les accions que has de dur a terme per fer-lo servir, que trobaràs explicades en el mateix document de compareixença:

- Clauer: L'Entitat de Registre idCAT et facilita un llapis de memòria, a l'interior del qual hi ha gravat el certificat idCAT.
- Programari: L'Entitat de Registre idCAT no lliura cap dispositiu físic, sinó que has de descarregar el certificat des d'un equip amb connexió a Internet.

Com instal·lo l'idCAT en Clauer?

Per a fer servir l'idCAT emès en Clauer, vés a www.idcat.cat/clauer i segueix les instruccions que  trobaràs en funció del teu cas.

Si has d'instal·lar el programari del Clauer idCAT, al Canal idCAT de YouTube (www.youtube.com/user/idcatvideo) tens el vídeo de la instal·lació: http://goo.gl/VlOsM9.

Com instal·lo el programari del Clauer?

Has d'anar a www.idcat.cat/clauer i, al punt B, instal·lar el programari adient en funció del teu sistema operatiu. Per a fer-ho, pots seguir la Guia d'instal·lació del programari corresponent.

Un cop instal·lat el programari, si vas a Inici>Programes>CATCert>Clauer idCAT, ja podràs accedir al Gestor del clauer idCAT.

Al Canal idCAT de YouTube (www.youtube.com/user/idcatvideo) tens el vídeo de la instal·lació del programari del Clauer idCAT: http://goo.gl/ePszGL.

NOTA: Donat que des del Consorci AOC ja no es dona continuïtat al projecte Clauer idCAT, no s'estan realitzant actualitzacions dels programari necessaris per al seu ús.

Com configurar Firefox per a l'ús del Clauer idCAT?

Si tens un idCAT emès en Clauer (memòria USB) pots configurar el navegador Firefox per al seu ús, consultant la guia corresponent en funció del teu Sistema operatiu:

Com configurar l’Acrobat per signar PDF’s amb el Clauer idCAT?

Si tens un idCAT emès en Clauer (memòria USB) pots configurar l'Adobe Acrobat per signar PDF's consultant la guia corresponent en funció del teu Sistema operatiu:

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 0% l'ha trobat útil (2 vots)