Exportar un certificat en programari amb navegador Google Chrome

Per fer l’exportació d’un certificat digital en programari des del navegador Google Chrome, heu de seguir els passos de sota:

Pas 1: accedir al botó Captura_chrome de la part superior dreta.  Opció “Configuració” i “Mostrar configuració avançada

Captura_chrome1

Pas 2: posteriorment clicar a HTTPS/SSL

Captura_chrome2

Pas 3: en aquesta finestra es mostren els certificats instal·lats a l’ordinador a la pestanya “Personal“. Seleccionar el certificat que es vol copiar i clicar el botó “Exportar”. En aquest punt s’obrirà l’assistent per a l’exportació de certificats digitals.

exp2

Nota important: a la pestanya “Personal” d’aquest finestra, es mostren tant els certificats instal·lats al repositori amb la clau pública i privada (certificat sencer), com els certificats dels que, o bé disposem només de la seva clau pública, la qual cosa vol dir que no podem identificar-nos ni signar amb aquests, o bé, la clau privada s’allotja amb algun dispositiu extern (p.e: una targeta T-CAT). Així mateix, els passos descrits en aquesta FAQ només serviran per a exportar els certificats del primer grup (certificat sencer instal·lat a l’ordinador)

Pas 4: en aquest moment, s’obre un assistent per exportar el certificat que hem de seguir:

exp3

Pas 5: a la següent imatge és important seleccionar l’opció “Exportar la clau privada“, sinó només estaràs creant un fitxer amb la clau pública que no et servirà per identificar-te o signar. Si no pots seleccionar aquesta opció voldrà dir que el certificat seleccionat no es pot exportar sencer perquè no és un certificat en programari instal·lat al teu ordinador amb clau pública i privada (segons s’explica a la nota del punt 2).

exp4exp5

Pas 6: a la imatge de sota hauràs de definir una paraula de pas que necessitaràs en el moment d’instal·lar el fitxer amb el certificat que estas creant, en un altre dispositiu, o bé per signar directament des del fitxer, sense necessitat d’instal·lar el certificat a l’ordinador, sempre que l’aplicació t’ho permeti. Per tant, és molt important que recordis el codi indicat.

exp6

Pas 7: posteriorment has de definir una ubicació on guardar el fitxer amb el certificat al teu ordinador i donar-li un nom.

exp7

Pas 8: finalitza l’assistent i ja tindras creat el fitxer .p.12 o .pfx al teu ordinador.

exp8

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 68% l'ha trobat útil (28 vots)
Millora aquest contingut

2 Comentaris

1. Perquè NO ajuda en res sinó pots exportar amb clau privada…

I els meus certificats no els deixa exportar en clau privada però estan actius i cada dia signo fitxers de l’Agència Tributària de forma personal… amb clau i tota la pesca

Albert Muntada (636.799.360)

Gràcies

1. Hola Albert,

Ens manca informació per tal de poder-te ajudar, per tant, et recomanem contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina , caldrà que els indiquis per que no pots exportar la clau privada, si t’apareix algun error, o si no et surt la opció…quanta més informació millor!