idCAT Mòbil
Suport > idCAT Mòbil > Contingut > Diferències entre l'idCAT Mòbil i...

Diferències entre l’idCAT Mòbil i l’idCAT- Certificat digital

Des del Consorci AOC i la Generalitat de Catalunya s’impulsen diversos serveis d’identitat digital per fer més fàcil l’inici de tràmits i gestions amb l’Administració. Tots aquests serveis utilitzen la marca idCAT (identitat digital de Catalunya).

La ciutadania pot demanar dos serveis d’identificació per utilitzar-los a la seva relació amb l’Administració (segons el tipus de tràmit i l’Administració oferent es podran fer servir un d’ells o tots dos):

  • idCAT Mòbil: un sistema d’identificació digital basat en l’enviament de contrasenyes d’un sol ús al telèfon mòbil. Aquest sistema es pot demanar presencialment i electrònicament amb dues opcions: amb certificat digital i sense certificat digital però acreditant un conjunt de dades personals. Cal que el ciutadà tingui més de 16 anys per poder sol·licitar aquest sistema d’identificació.
  • idCAT Certificat: és el sistema basat en un certificat digital en programari. Aquest sistema només es pot demanar presencialment, ja que requereix comprovar la identitat del ciutadà in situ:

Important: l’idCAT Certificat té un nivell d’autentificació i signatura superior a l’idCAT Mòbil, que només és una identificació del ciutadà.

Nota: aquests dos sistemes són totalment independents i compatibles entre sí, és a dir, el fet de sol·licitar un, si ja disposes de l’altre, no implica ni la modificació de les dades ni l’anul·lació del primer.

 

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 87% l'ha trobat útil (204 vots)
Millora aquest contingut

0 Comentaris

Icona d'un globus terraqüi