Com renovar un certificat de Segell Electrònic per fer ús dels serveis del Consorci AOC?

Quan caduca el certificat digital que, tenim instal·lat a les màquines del Consorci AOC per a la utilització dels serveis que el requereixen per alguna de les seves funcionalitats (p.e: e-TAULER, e-NOTUM, determinats serveis de Via Oberta), cal que sol·licitis la renovació a través d’EACAT d’aquestes dues maneres possibles:

 • Opció 1 (recomanada): cedit en exclusivitat: Veure com fer-ho a l’opció 1 de la FAQ: Com cedir al Consorci AOC certificats de segell electrònic?
  • només caldrà que facis la sol·licitud de renovació i el Consorci AOC carregarà el nou certificat a tots els serveis on estigués carregat l’anterior (que caduca), sempre que tingui el mateix nom que l’anterior certificat que caduca. Si el nou certificat no es diu igual que el que caducahauràs d’enviar de nou el formulari d’alta del servei indicant que es tracta  d’una modificació i consignant les dades del nou certificat.  En el cas de Via Oberta AEAT s’ha de tornar a enviar el formulari d’alta amb les dades del certificat (Veure la FAQ: Com renovar un certificat de Segell Electrònic per fer ús dels serveis d’AEAT de Via Oberta.)
 • Opció 2: per a ús propi: Veure com fer-ho a l’opció 2 de la FAQ: Com cedir al Consorci AOC certificats de segell electrònic?.
  • caldrà que lliureu el certificat  al Consorci mitjançant el document de cessió de certificat de Segell Electrònic, tal i com s’indica, també a l’opció 2 de la FAQ enllaçada.
  • En cas que el nou certificat no es digui igual que el que caduca, hauràs d’enviar de nou el formulari d’alta del servei indicant que es tracta  d’una modificació i consignant les dades del nou certificat.

Nota: en el cas dels certificats de DGT pel servei de Via Oberta, caldrà que sol·liciteu la renovació a la DGT i ens el feu arribar mitjançant el document de cessió de certificat de Segell Electrònic.

L’enviament del document de cessió de certificat i/o el formulari de modificació, l’has de fer a través d’EACAT > apartat “Tràmits” > prestador Consorci AOC > Sol·licitud de serveis > Serveis Consorci AOC

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 20% l'ha trobat útil (5 vots)
Millora aquest contingut

2 Comentaris

  1. Bon dia Esther,

   Quin és el teu dubte? Si et sembla, pots fer la consulta al nostre centre d’atenció a l’usuari mitjançant el formulari de contacte que trobaràs al marge superior dret (“Obre una petició”).

   Atentament,

   Suport AOC

CA ES EN