Com ho he de fer per modificar el correu electrònic del meu idCAT?

El correu electrònic que consta al teu certificat idCAT és una de les dades que s’anomenen “Dades de certificació”, igual que el nom i cognoms, etc. Per modificar qualsevol d’aquestes dades has de demanar un nou certificat a una Entitat de Registre idCAT. Troba la teva a www.idcat.cat/idcat/ciutada/consEntitat_inici.do.

En tot cas, recorda que l’idCAT funciona correctament com a eina d’identificació i signatura tot i que el correu electrònic sigui incorrecte. El que no podràs fer és enviar correus electrònics signats ni rebre les comunicacions de gestió del certificat.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí (+26 rating, 38 votes)
El 84% l'ha trobat útil (38 vots)
Millora aquest contingut

4 Comentaris

  1. Hola Gregori,

   En relació amb el teu comentari, informar-te que donat que el correu electrònic està a dins del certificat, en aplicació de la normativa vigent, en aquests casos cal revocar el certificat anterior i realitzar-ne un de nou per tal de poder fer el canvi.

   Gràcies per la teva aportació.

   1. Nuria Martínez Gallardo

    La dirección del correo electrónico es tan volátil o más que el domicilio. A veces, incluso, el cambio es involuntario, como ocurre cuando el PSI cierra o es absorbido por otro. No tiene sentido que el legislador lo haya considerado un dato tan fijo como el nombre o el dni. Eso provoca que este certificado me resulte un engorro si tengo que pedir uno nuevo cada vez que cambie ese dato.

    1. Hola Nuria,

     La dirección de coreo electrónico esta asociada a los usos del certificada idCAT, como por ejemplo poder firmar correos electrónicos con todas las garantías, es por este motivo que se considera uno de los datos de certificación. Aun así, te informamos que si la dirección de correo es errónea, el certificado funcionara igual, pero lo que no podrás hacer, es enviar correos electrónicos firmados ni recibir los comunicados de gestión del certificado.

     Atentamente,

     Soporte AOC

CA ES EN