idCAT
Suport > idCAT > Contingut > Com puc provar si un...

Com puc provar si un idCAT funciona?

El primer que has de fer és comprovar que l’idCAT està al magatzem de certificats del navegador:

Amb Internet Explorer: Vés a Eines> Opcions d’internet > Contingut > Certificats > Personal

Amb Mozilla Firefox: Vés a Menú > Opcions > Avançat > Certificats > Veure certificats > Els vostres certificats

Amb Google Chrome: Vés a Configuració > Mostrar opcions avançades > HTTPS/SSL > Administrar certificats > Personal.

– Amb Safari: Obre el menú “Finder” i escriu la paraula “llaveros”, tot seguit s’obrirà la carpeta “llaveros” del teu ordinador. Al subapartat “Mis certificados” pots comprovar si el certificat apareix.

Si no el veus, pot ser que no l’hagis descarregat. Fes-ho seguint les indicacions que trobaràs aquí.

Si veus l’idCAT al magatzem de certificats, comprova que les dades de nom i cognoms, i document identificatiu siguin les que apareixen al teu NIF, NIE, DNI d’altres països o passaport; en cas contrari, en el moment d’identificar-te amb una administració, et dirà que les dades no són correctes. Si aquest fos el cas, hauries d’anar a una Entitat de Registre idCAT a demanar la revocació i nova emissió del certificat.

Si veus l’idCAT correctament al magatzem de certificats, pots fer una prova de signatura per comprovar que funciona correctament. Vés al SignaSuite, opció “Signar”,  selecciona un fitxer per signar i marca Iniciar. Si t’apareix algun error, contacta amb el Centre d’Atenció a l’Usuari, mitjançant el formulari de contacte que trobaràs al marge superior dret d’aquesta pàgina. Si no es carrega la llista de certificats o bé apareix un error de càrrega de l’applet, verifica que tens la darrera versió de Java instal·lada.

Si en tots els passos anteriors no has detectat l’error, comprova la validesa del certificat, des de la pestanya “Validar” de la mateixa aplicació SignaSuite. Selecciona el certificat des del repositori (si el tenc instal·lat al navegador des del que accedeixes) o en fitxer (si el tens en un fitxer guardat a l’ordinador) i el valides. Si el certificat està revocat, hauries de demanar un nou certificat a través d’una Entitat de Registre idCAT. Si no es carrega la llista de certificats o bé apareix un error de càrrega de l’applet, verifica que tens la darrera versió de Java instal·lada.

Si el certificat és vàlid, i l’error persisteix (per exemple, identificant-te a la pàgina web d’una administració pública) el més probable que és que el problema no estigui en l’idCAT, sinó en la pàgina de l’administració. En aquest cas, hauries de contactar amb l’ens que ofereix el tràmit per resoldre el problema.

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 45% l'ha trobat útil (101 vots)
Millora aquest contingut

16 Comentaris

1. Hola Joan,

Hem afegit una nota a la FAQ indicant la necessitat d’instal·lar la darrera versió de Java a l’ordinador en el cas del problema que comentes.

Gràcies per la teva aportació.

1. estoy tratando de firmar el pdf con mi idCAT para la convocatoria de fondos de cultura y no puedo hacerlo, he buscado todas las respuestas en las webs y en EACAT la página de Eina de signatura electrònica de documents no funciona. ¿Qué puedo hacer? he verificado en firefox que el certificado está instalado y en funcionamiento.
    gracias

1. Hola Luis,

Te sugerimos que mires la FAQ: Utilidades para el uso de los certificados digitales , donde podrás encontrar como configurar el Adobe Acrobat para firmar, en caso de que no resuelva tu duda, puedes abrir una petición de soporte, desde el botón “abrir una petición” que encontrarás en el margen superior derecho de esta misma página.

Nuestro Centro de Atención al Usuario estará encantado de ayudarte!

2. que es pugui utilitzar amb versions amb llicència lliure de java, en especial les que venen instal·lades amb les distribucions linux més habituals.

1. Hola Toni,

Comentar-te que hem traslladat la teva proposta als responsables del servei, per tal que puguin valorar el teu comentari.

Gràcies per ajudar-nos a millorar

3. L’enllaç “https://www.eacat.cat/web/guest/Einasignatura” redirigeix a una web diferent a la que es referencia al text. No apareixen “fitxers” per signar i no apareix enlloc la opció per seleccionar “idCAT”.

1. Hola Joan,

Hem modificat l’enllaç de l’eina de signatura, per tant ara ja podràs fer la comprovació sense problemes.

Gràcies per ajudar-nos a millorar!

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Jaume,

Hem modificat la FAQ sobre la que fas referència canviant l’enllaç que comentes per el correcte.
      Tanmateix si l’idCAT segueix sense funcionar, hauràs de contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina.

Atentament,

Suport AOC

4. He descarregat el certificat i no el veig a l’apartat Eines> Opcions d’internet> Contingut> Certificats> Personal. Utilitzo internet explorer.

1. Hola Adrià,

Per revisar en quin estat es troba la descàrrega del teu idCAT si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

Atentament,

Suport AOC

5. Hola llevo dias intentando entrar a la pagina de la seguridad social y ministerio de Justicia con el idcat pero no hay forma siempre me dice que hay error con compatibilidad

1. Hola Ilyas,

Los certificados idCAT emitidos a partir del 10 de Mayo de 2018 actualmente ya son reconocidos por la página del Ministerio de Justícia, pero todavía no lo son en la página de la Seguridad Social; estamos trabajando para que sean reconocidos lo antes posible, disculpa las moléstias.

Atentamente,