Com descarregar i renovar l’idCAT amb Mozilla Firefox

Des de la versió 69 de Mozilla Firefox, aquest navegador no permet la generació ni la renovació d’un certificat. Estem treballant en una alternativa que permeti generar el certificat idCAT sense dependre del navegador. Fins que això sigui possible és necessari tornar a instal·lar la versió 68 de Mozilla Firefox.

NOTA: per conservar els certificats que puguis tenir instal·lats a Firefox cal que els exportis abans d'instal·lar la versió 68.

Instal·lar Mozilla Firefox 68 a:

Windows

Si no disposes del navegador Mozilla Firefox pots instal·lar la versió 68 desde l'enllaç que correspongui a la teva versió de Windows:

Windows 32 bits: https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/68.7.0esr/win32/es-ES/Firefox Setup 68.7.0esr.exe

Windows64 bits: https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/68.7.0esr/win64/es-ES/Firefox Setup 68.7.0esr.exe

Si ja disposes del navegador Mozilla Firefox actualitzat:

Abans d’instal·lar la versió 68 cal fer una còpia de seguretat dels teus certificats, contrasenyes, marcadors, etc, ja que hauràs d'eliminar la versió que tens i tornar a una versió anterior. Per realitzar la còpia de seguretat segueix els següents passos:

Has de fer una còpia de la carpeta del perfil complet. Per a saber on està cal anar a Firefox > Ajuda >Informació de resolució problemes i en l'apartat de Paràmetres bàsics de l'aplicació cercar la Carpeta del Perfil, prémer Obrir carpeta. Cal fer còpia de seguretat de tots els arxius d'aquesta ruta.

Per fer còpia de seguretat dels certificats digitals cal que segueixis aquestes passes per a l'exportació de certificats.

Instal·la la versió 68, comprova que s'ha instal·lat correctament aquesta versió des d'Eines>Ajuda>Sobre Firefox.

En instal·lar la versió 68 es crearà un nou perfil de Firefox, hauràs de restablir els marcadors, contrasenyes, etc dels quals prèviament has fet còpia de seguretat. Es poden importar directament amb les opcions de Firefox o pots enganxar els següents arxius que estaran en la carpeta Profiles que has copiat al principi. S'han de copiar a la nova ruta del nou perfil accedint des de Firefox >Ajuda>Informació de resolució problemes i en l'apartat de Paràmetres bàsics de l'aplicació cercar la Carpeta del Perfil, prémer Obrir carpeta.

Més informació sobre els perfils de Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/es/kb/perfiles-el-lugar-donde-firefox-almacena-tus-contr#w_lcahmo-encuentro-mi-perfil

Per poder fer la renovació del certificat idCAT cal instal·lar el certificat que tens en període de renovació al navegador Mozilla Firefox 68.

Per importar la còpia que has fet en el pas anterior accedeix a: Firefox > Eines > Opcions > Privadesa i seguretat > Certificats > Mostra els certificats > Importa > cercar i seleccionar el fitxer del certificat en format .pfx > Obrir > Posar contrasenya o bé fer doble clic sobre el fitxer p12 o pfx desat i segueix les passes fins a la confirmació, cal selecionar l'opció d'importar amb la clau privada.

Un cop renovat i descarregat el nou certificat idCAT es pot exportar:

Puc fer servir l’idCAT o T-CAT P en més d’un ordinador o navegador?

A la mateixa FAQ trobaràs com expotar el certificat de Mozilla firefox un cop l'hagis descarregat o renovat.

MAC

Si no disposes del navegador Mozilla Firefox pots instal·lar la versió 68 des de l'enllaç següent:

MAC: https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/68.7.0esr/mac/es-ES/Firefox 68.7.0esr.dmg

Cal que arrosseguis la icona de Firefox a la carpeta d’Aplicacions.

Si ja disposes del navegador Mozilla Firefox actualitzat:

Has de descarregar i executar la versió 68 sense arrossegar a la carpeta Aplicacions, cal fer doble click a sobre de la icona de Firefox.

Pots obtenir el certificat en un fitxer en format .pfx seguint les passes de les següent FAQ:

Puc fer servir l’idCAT o T-CAT P en més d’un ordinador o navegador?

Per poder fer la renovació del certificat idCAT cal instal·lar el certificat que tens en període de renovació al navegador Mozilla Firefox 68:

Per importar la copia que has fet en el pas anterior accedeix a: Firefox > Eines > Opcions > Privadesa i seguretat > Certificats > Mostra els certificats > Importa > cercar i seleccionar el fitxer del certificat en format .pfx > Obrir > Posar contrasenya o bé feu doble clic sobre el fitxer p12 o pfx desat i seguiu les passes fins a la confirmació, cal selecionar l'opció d'importar amb la clau privada.

Un cop generat/renovat el certificat pots exportar el nou certificat i desar-lo a l'Accés a Clauers seguint les passes de les FAQs següents:

Puc fer servir l’idCAT o T-CAT P en més d’un ordinador o navegador?

Instal·lar un certificat en programari en MAC

Linux

Si no disposes del navegador Mozilla Firefox pots instal·lar la versió 68 desde l'enllaç corresponent:

LINUX 64 bits: https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/68.7.0esr/linux-x86_64/es-ES/firefox-68.7.0esr.tar.bz2

es pot executar el següent script al terminal:

wget -c https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/68.7.0esr/linux-x86_64/es-ES/firefox-68.7.0esr.tar.bz2 && tar -xjvf firefox-68.7.0esr.tar.bz2 && cd firefox && ./firefox

Si ja disposes del navegador Mozilla Firefox actualitzat:

En entorns Linux, poden conviure diverses versions de programes, com els navegadors, sense necessitat de desinstal·lar la seva versió de navegador per defecte.

Pots obtenir el certificat en un fitxer en format .pfx seguint les passes per a l'exportació de certificats.

Per poder fer la renovació del certificat idCAT cal instal·lar el certificat que tens en període de renovació al navegador Mozilla Firefox 68:

Accedeix a Firefox > Eines > Opcions > Privadesa i seguretat > Certificats > Mostra els certificats > Importa > cercar i seleccionar el fitxer del certificat en format .pfx > Obrir > Posar contrasenya

Un cop generat/renovat el certificat pots exportar el nou certificat:

Puc fer servir l’idCAT o T-CAT P en més d’un ordinador o navegador?

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 38% l'ha trobat útil (86 vots)