Claus públiques de l’idCAT?

És necessari descarregar la clau 1 i la 2, per tal de  verificar que els certificats que arriben als nostres equips informàtics han estat emesos per alguna de les autoritats de certificació de la jerarquia d’entitats de CATCert.

Nota:  si disposes d’un antivirus instal·lat a l’ordinador és possible que aquest no reconegui el tipus d’arxiu i faci aparèixer una alerta de seguretat per tal que es confirmi la confiança en aquest.

Per descarregar les dues claus cal fer servir els següents enllaços:

1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació ciutadana (descarrega-les clicant aquí si el teu certificat es va emetre abans del 9 d’abril del 2015)

Aquestes són les passes que has de seguir per a descarregar les claus, és el mateix procés i pantalles pels dos certificats.

Un cop instal·lats aquests arxius, si fas servir els navegadors Internet Explorer, Google Chrome o Edge ja pots fer servir el certificat idCAT. Mira la nota següent pels casos d’ús amb Firefox.

NotaExportar un certificat en programari amb navegador Firefox

Contingut RelacionatClaus públiques

Accedir al magatzem de certificats de Windows (Barra de búsqueda –> “Administrar certificats d’usuari”)

Accedir a la carpeta “Entitats de certificació arrel de confiança” –> Buscar el certificat “EC-ACC” i eliminar-lo

Accedir a la carpeta “Entitats de certificació intermedi” –> Buscar el certificat “EC-Ciutadania” i eliminar-lo

Descarregar el certificat arrel EC-ACC, instal·lar-lo i comprovar que estigui a la carpeta “Entitats de certificació arrel de confiança”

Descarregar el certificat intermedi EC-ciutadania, instal·lar-lo i comprovar que estigui a la carpeta “Entitats de certificació intermedi”

Verificar que els certificats personals es troben a la carpeta “Personal”

Nota: Haureu de ser administrador de l’equip per fer l’acció d’eliminar.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 43% l'ha trobat útil (7 vots)