Claus públiques de l’idCAT?

És necessari descarregar la clau 1 i la 2, per tal de  verificar que els certificats que arriben als nostres equips informàtics han estat emesos per alguna de les autoritats de certificació de la jerarquia d’entitats de CATCert.

Nota:  si disposes d’un antivirus instal·lat a l’ordinador és possible que aquest no reconegui el tipus d’arxiu i faci aparèixer una alerta de seguretat per tal que es confirmi la confiança en aquest.

Per descarregar les dues claus cal fer servir els següents enllaços:

1.- clau de l’entitat certificadora CATCert

2.- clau de l’entitat de certificació ciutadana (descarrega-les clicant aquí si el teu certificat es va emetre abans del 9 d’abril del 2015)

Per fer la instal·lació segueix els passos en funció del teu navegador:

• Internet Explorer i Google Chrome en sistema operatiu Windows

Nota: Aquestes són les passes que has de seguir per a descarregar les claus, és el mateix procés i pantalles pels dos certificats.

Nota: Un cop instal·lats aquests arxius, si fas servir els navegadors Internet Explorer, Google Chrome o Edge ja pots fer servir el certificat idCAT. Mira la nota següent pels casos d’ús amb Firefox.

• Mozilla Firefox en qualsevol sistema operatiu, Windows, Linux o MAC
    • Desa els arxius al disc dur.
    • Dins de Firefox importa el fitxer descarregat obrint les opcions des del menú lateral dret, Opcions > Avançat > Certificats > Visualitza els certificats > pestanya Entitats > Importa > Seleccionar l’arxiu
  • Safari i Google Chrome amb sistema operatiu MAC
    • Desa els arxius al disc dur.
    • Fes doble clic sobre l’arxiu baixat, i accepta la instal·lació al magatzem de certificats.
    • Perquè el certificat idCAT consti com a confiable has d’accedir a Clauers del MAC- pestanya Certificats – fer doble clic sobre la clau pública EC-ACC i prémer en el menú Obtenir informació  i en aquesta pantalla, dins del desplegable Confiar marca Confiar sempre (la contrasenya que es demana en finalitzar és la teva contrasenya de MAC):

Accedir al magatzem de certificats de Windows (Barra de cerca –> “Administrar certificats d’usuari”)

Accedir a la carpeta “Entitats de certificació arrel de confiança” –> Buscar el certificat “EC-ACC” i eliminar-lo

Accedir a la carpeta “Entitats de certificació intermedi” –> Buscar el certificat “EC-Ciutadania” i eliminar-lo

Descarregar el certificat arrel EC-ACC, instal·lar-lo i comprovar que estigui a la carpeta “Entitats de certificació arrel de confiança”

Descarregar el certificat intermedi EC-ciutadania, instal·lar-lo i comprovar que estigui a la carpeta “Entitats de certificació intermedi”

Verificar que els certificats personals es troben a la carpeta “Personal”

Nota: Haureu de ser administrador de l’equip per fer l’acció d’eliminar.

T'ha estat útil aquesta informació? NoSí (+1393 puntuación, 2.509 votos)
El 70% l'ha trobat útil (47 vots)