Segell de temps

Garantia certificada d'integritat en un moment determinat

El Segell de temps és un servei del Consorci AOC que permet obtenir una marca de temps fiable i segura amb totes les garanties, tant jurídiques com tècniques, que estableix la normativa vigent. Permet acreditar, mitjançant la marca de temps que reporta el servei, l’existència d’un element en format electrònic (document, signatura, etc.) en un instant determinat del temps.

A qui va adreçat

A totes les administracions públiques catalanes i a empreses que necessitin l’ús del servei per a relacionar-se amb l’administració pública catalana.

Beneficis

Entre els avantatges que suposa el Segell de temps destaquen:

  • Seguretat: el Segell de temps és una manera segura i fiable d’obtenir marques temporals i a la vegada vincular-les unívocament a un document. La data i l’hora del segell de temps està protegida per mecanismes robustos de seguretat (signatura digital).
  • Tercer de confiança: cada segell de temps que s’emet està garantit per un tercer de confiança, en aquest cas el Consorci AOC i CATCert.
  • Evidència electrònica: cada segell de temps és una evidència electrònica que acredita un instant temporal en què es pot assegurar l’existència d’un document.
  • Estalvi: el Consorci AOC assumeix el cost del servei i l’ofereix lliure de cost per a les aplicacions del sector públic català.

Estat del servei

Aquest servei està en producció i es troba disponible per a totes les administracions públiques catalanes.

Cost del servei

La prestació dels serveis Segell de Temps i Validador no comporta cap cost per a les administracions públiques catalanes.

Per a sol·licitar el servei Segell de Temps i/o el Validador, cal emplenar el formulari d’alta i lliurar-lo al Consorci AOC a través d’EACAT, en concret a l’apartat “Tràmits”, prestador “Consorci AOC”, “Sol·licitud Serveis AOC”, tràmit “Sol·licitud servei Validador”:

Termini d’alta del servei

Un cop rebuda tota la documentació correcta per part de l’ens, el Consorci AOC es compromet a donar d’alta als serveis en el termini de quinze dies hàbils en el 90% dels casos.

Per a qualsevol dubte o aclariment, podeu consultar el Portal de Suport del Segell de temps.

Preparats per fer el pas?

El vostre ens pot estar beneficiar-se dels avantatges d'aquest servei en menys de 15 dies des de l'enviament de la vostra sol·licitud.

Connectem

La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata.

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
Fet amb tecnologia digital de DeMomentSomTres