Inici | Reconeixements


Junts fem un país digital

L’AOC atorga cada any els Reconeixements Administració Oberta a les administracions capdavanteres en la transformació digital

Enhorabona per la vostra feina!

#FemPaísDigital

Per què és necessari aquest reconeixement?

Per posar en valor l’excel·lent feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya i aprendre de les millores experiències per impulsar conjuntament un país digital i obert.

Iniciativa única i innovadora

L’avaluació del grau de maduresa de transformació digital dels ens locals d’un territori és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional. Analitzem els principals indicadors dels governs digitals i oberts, i ho fem només a partir de dades objectivables. Aquesta és una iniciativa del Gabinet Tècnic i el Laboratori d’Innovació de l’AOC.

Com mesurem?

Avaluem amb rigor

Ens basem en una metodologia pròpia que analitza amb rigor més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. Analitzem els principals indicadors dels governs digitals i oberts, i ho fem només a partir de dades de qualitat i contrastables.

Procés obert

La metodologia s’ha co-dissenyat amb experts de gestió pública. Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per a fer esmenes i garantir la qualitat de la informació.

D’on treiem les dades?

Les fonts d’informació són l’anàlisi de les webs, l’activitat associada als serveis AOC, i la informació facilitada pels propis ens locals i proveïdors d’aplicacions que es contrasta. En l’àmbit de Transparència hem utilitzat les dades obertes del Síndic de Greuges i Infoparticipa (UAB).

Index de maduresa digital 2020

Amb aquesta metodologia mesurem el grau de maduresa digital de la teva administració local. Diposes d’informació rigorosa per conèixer el teu estat de situació, els teus punts forts i els àmbits de millora. I, a més, et podràs comparar amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

Rànquing

Donem els reconeixements als 10 primers ajuntaments i els dos primers consells comarcals de cada categoria

Ajuntaments

Fins a 500 hab.
  1. Caseres
  2. Rodonyà
  3. Molló
De 5.001 a 20.000 hab.

1. Llinars del Vallès
2. Arenys de Munt
3. Deltebre

De 501 a 1.000 hab

1. Vilanova d’Escornalbou
2. Vilalba dels Arcs
3. Sant Boi de Lluçanès

De 20.001 a 50.000 hab.

1. Manlleu
2. Masnou
3. Sant Feliu de Llobregat

De 1.001 a 5.000 hab.
  1. Ascó
  2. Prats del Lluçanès
  3. Subirats
Més de 50.000 hab.
  1. Girona
  2. LLeida
  3. Terrassa

Consells Comarcals

Fins a 20.000 hab.

1. Priorat
2. Pallars Jussà

De 20.001 a 50.000 hab.

1. Baix Ebre
2. Conca de Barberà
2. Montsià

Més de 50.000 hab.

1. Alt Penedès
1. Gironès
2. Osona

X