Ús del navegador portable per PSCP

Atesa la discontinuïtat tecnològica que afecta a l’eina de gestió de la Plataforma de Serveis de Contractació Pública, cal fer ús d’aquesta a través d’un navegador portable que cal descarregar en local i executar per a accedir a gestionar les publicacions al perfil de contractant.

Com descarregar el navegador potable?

En accedir a l’eina de gestió de PSCP a través d’EACAT s’obrirà la pàgina de cortesia en la que trobaràs el fitxer executable “pscp.exe”, certificat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya perquè et permeti executar-lo amb seguretat; el manual d’instal·lació i les dades de suport on t’hauràs d’adreçar en cas de dubtes o problemes en la instal·lació.

Et recordem que aquest navegador et permetrà obrir l’aplicació de l’eina de gestió de la Plataforma i accedir a la configuració de sobres, però et recomanem que la resta d’accions, com ara l’obertura de sobres o els requeriments de documentació a les empreses, es facin des de la URL específica.

Per accedir a altres adreces web, podràs fer-ho a través dels navegadors habituals amb què treballeu.

Com accedir a través del navegador portable?:

Un cop descarregat el fitxer pscp.exe caldrà que el guardis en local (no és possible executar-ho des de les unitats de xarxa).

Fer doble clic sobre l’executable i s’obrirà la pàgina principal d’accés a l’eina de gestió de PSCP, des de la que t’hauràs d’identificar amb certificat digital (per les funcionalitats del validador) o amb usuari i contrasenya d’EACAT per les funcionalitats de l’editor.

Cal tenir en compte que l’usuari i contrasenya d’EACAT caduca. En cas que no es reconeguin les credencials amb aquest mètode d’accés caldrà que accedeixis a la plataforma EACAT per a actualitzar-les prèviament.

Un cop feta la identificació s’accedeix a l’eina de gestió amb els permisos de l’usuari corresponents.

NOTA: És possible que l’antivirus de l’equip demani afegir una excepció de seguretat per accedir a l’eina. En aquest sentit, s’han afegit al manual d’instal·lació del navegador portable, alguns exemples de les pantalles que cal seguir per portar a terme aquesta acció amb els missatges d’alguns antivirus  determinats identificats en el procés de pilotatge.