Requisits per sol·licitar l’idCAT

Què necessita el ciutadà per obtenir l’idCAT?

Per obtenir l’idCAT, segons indica la Llei 6/2020, d’11 de novembre, només cal:

 • Tenir 18 anys o més
 • Aportar original i fotocòpia d’un dels següents documents identificatius en estat vigent:
  • NIF
  • NIE (cal aportar document addicional si el NIE no té fotografia)
  • Passaport
 • Disposar d’una adreça de correu electrònic

Cal tenir en compte que les administracions que permeten fer tràmits digitals tenen configurades les seves aplicacions per a permetre la tramitació amb els certificats fets amb NIF i NIE; en canvi, no és habitual que permetin l’accés amb certificats expedits a partir d’un passaport o DNI d’altres països. Els tràmits que es poden realitzar amb independència del document acreditatiu del certificat són els que no tenen a veure amb l’administració pública, com per exemple, la signatura de documents.

NOTES sobre els documents d’identificació:

 • Per emetre l’idCAT només s’accepten els documents d’identificació enumerats en el llistat anterior. Hi ha altres documents personals, però no són serveixen per emetre l’idCAT segons la normativa.
 • Si el document aportat és un NIE sense fotografia, serà necessari aportar, addicionalment, un altre document oficial amb una fotografia (per exemple passaport, DNI del país d’origen o TIE), o bé un certificat de registre de ciutadà de la Unió Europea. Aquest document addicional és el que permetrà comprovar la correspondència entre la persona titular del document i la persona sol·licitant, és a dir, garantir que és el ciutadà en qüestió qui s’ha personat a l’entitat de registre.
 • Si el document addicional aportat és una TIE, tingueu en compte que segons la normativa aplicable es prorroga la vigència de la targeta TIE fins la resolució de la petició de pròrroga, a condició que la renovació s’hagi sol·licitat fins a 90 dies després de la seva caducitat i estigui pendent d’emetre la corresponent resolució (Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya)

Contingut relacionat:

Sol·licitud de l’idCAT

Pot un ciutadà demanar un certificat idCAT per una tercera persona?

Què cal fer quan un ciutadà aporta un document acreditatiu sense cognoms?

Què cal fer quan un ciutadà aporta un document acreditatiu que té el camp “Data de naixement” incomplet?

 

T'ha estat útil aquesta informació? NoSí (+3 puntuación, 7 votos)
El 71% l'ha trobat útil (7 vots)