Requisits per a l’obertura d’una Entitat de Registre idCAT

Per tal de poder començar la prestació del servei, el personal que actuarà com a operador haurà de disposar dels elements següents:

• Ordinador personal amb prestacions tècniques actuals i operatiu en un entorn segur de xarxa i amb les eines necessàries per a garantir un correcte funcionament, en especial amb un programari antivirus instal·lat i actualitzat.
  • Un lector de targetes criptogràfiques (i els controladors corresponents instal·lats).
  • Programari Safesign.
  • Programari Formsign
  • Sistema operatiu Microsoft Windows 2000 (o superior).
  • Navegador MS Internet Explorer versió 5.0 (o superior) o Netscape versió 4.5 (o superior).
  • Ports TCP/IP 80, 443 i 4443 habilitats.
  • Programari del clauer idCAT, en el cas que l’Entitat de Registre emeti el certificat en memòria USB.
  • Fotocopiadora.
  • Impressora làser, per poder imprimir els diferents fulls generats en les operacions.
  • Segell de compulsa.
  • Armari i/o arxivador amb clau per emmagatzemar de forma segura la documentació i els expedients associats a la gestió dels certificats idCAT.
  • Registre d’entrada corporatiu de l’ens: aplicació i segelladora, en cas de no demanar l’activació del registre auxiliar propi del servei idCAT.

Per la seva part, l’AOC aportarà el següent:

• Certificats digitals d’operadors en targeta criptogràfica pels operadors assignats per l’ens
  • Material divulgatiu pels ciutadans i operadors

Formació operadors ER idCAT

Consulteu el programa, inscripció i dates

Requisits de manteniment de les ER idCAT

• Superar satisfactòriament les auditories de seguiment
  • Incrementar els usos amb certificat idCAT disponibles al web de l’ens
  • Incrementar l’emissió de l’idCAT respecte l’any anterior o mantenir-la
  • Fer, com a mínim, un acte de promoció de l’idCAT al municipi. En aquest sentit, l’Entitat de Registre idCAT ha de fer-ho constar en l’informe anual i ha d’emetre un informe sobre l’acte (incloent, per exemple: assistents, públic objectiu, material facilitat, etc.)
  • Ha d’existir un espai per l’idCAT al web corporatiu, que inclogui un enllaç a www.idcat.cat
  • Col·laborar en la promoció de les campanyes de comunicació que desenvolupi l’idCAT des del web www.idcat.cat