Renovar certificats digitals T-CAT, T-CAT P o dispositiu

El Consorci AOC envia dos correus electrònics, avisant de la caducitat dels certificats, al titular i al responsable del servei de l’ens que constava en el moment de l’emissió del certificat concret. Aquests correus s’envien els 60 dies previs a la caducitat del certificat i si no s’ha renovat amb les mateixes dades als 30 dies s’envia un nou correu.

Quan es rep el primer d’aquests correus, el certificat ja està en període de renovació i per tant ja es pot sol·licitar un de nou. Aquesta sol·licitud s’ha de realitzar per l’EACAT sempre que sigui possible.

Recordeu:

  1. Que, en el cas que hagueu xifrat algun document, haureu de conservar el certificat antic per poder recuperar el fitxer. O bé, desxifrar els documents amb l’antic i xifrar de nou amb el certificat obtingut.
  2. Que, tant el certificat antic com el nou conviuran amb plenes funcionalitats fins que caduqui l’antic. Per tant, és aconsellable renovar els certificats tan bon punt comencin els darreres 60 dies de vida de l’antic, atès que no cal esperar a que arribi la data de caducitat, i ens assegurarem de no quedar-nos sense certificat (el temps de generació és de fins a 16 dies laborables).

La sol·licitud de renovació es fa a través de la mateixa tramesa d’emissió al Servei de Certificació Digital a EACAT – Tràmits – Prestador Consorci AOC, tal i com es veu a sota:

En aquest sentit, podeu consultar el vídeo de sota:

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 46% l'ha trobat útil (61 vots)
Millora aquest contingut

0 Comentaris

CA ES EN