Quins models de signatura múltiple permet el PSA?

Les signatures múltiples es poden classificar en funció de les dades que han estat signades.

– Co-Signatura. Una signatura múltiple de tipus “co-signada” és una signatura on diversos signants signen el mateix document o dades. En aquesta signatura, l’ordre de les signatures no té importància, ja que no es requereix cap informació en relació al signant anterior per a la realització de la signatura actual. De la mateixa manera, tampoc és important l’ordre per a la validació posterior de les signatures, ja que aquestes validacions són de tipus individual.

– Re-Signatura. Una signatura múltiple de tipus “re-signada” és una signatura on varis signants signen el mateix document o dades originals juntament amb les signatures realitzades anteriorment. En aquesta signatura, l’ordre de les signatures sí que és important, reconeixent tant la signatura anterior com les dades que aquesta ha signat, que en el primer dels casos seran les dades inicials. En aquest tipus de signatura és important també l’ordre de la validació de la signatura, la qual s’ha de realitzat començant per l’última signatura fins a la inicial, tenint en compte quina és la informació que ha estat signada per cada signatari.

– Contra-Signatura. Una signatura múltiple de tipus “counter-signature” és un cas concret de signatura de tipus re-signatura. La peculiaritat d’aquestes signatures és que en una signatura es por escollir si el que es vol signar és el document original i les signatures anteriors (mateix cas de la re-signatura) o únicament la signatura anterior.

En els formats de documents propietaris (PDF, Open XML i Open Document) no tots els formats de signatura múltiple estan permesos.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
No hi ha valoracions d'aquesta FAQ
Close Bitnami banner
Bitnami