Quines són les vigències dels documents durant el COVID-19?”

Important! Aplicable només durant l’estat d’alarma.

Arrel de la situació del Covid-19, us indiquem com procedir respecte l’acceptació dels documents, per a l’emissió de nous idCAT Certificat (NIF, NIE, DNI d’altres països membres de l’acord Schengen o passaport) i idCAT Mòbil (DNI o TIE), que van caducar durant estat l’alarma:

  • DNI de majors d’edat (més de 18 anys) caducats a partir del 14 de març de 2020: des del 13 de març de 2021 només s’accepten DNI vigents.
  • TIE: segons la normativa aplicable es prorroga la vigència de la targeta TIE fins la resolució de la petició de pròrroga, sempre i quan la renovació s’hagi sol·licitat fins a 90 dies després de la seva caducitat i estigui pendent d’emetre la corresponent resolució (Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya)
  • NIE: cal acceptar-los, ja que no tenen data de caducitat. Sense perjudici de l’anterior, s’ha de tenir en compte que l’obtenció de l’idCAT amb NIE requereix d’un segon document d’identificació de la persona (per exemple, passaport o TIE).
  • Passaport: només s’accepten passaports vigents ja que la pròrroga, o no, d’aquest document durant la situació del Covid-19 depèn de les disposicions nacionals de cada estat.

Contingut relacionat:

Quina documentació necessita aportar el ciutadà per obtenir l’idCAT?

T'ha estat útil aquesta informació? NoSí (+4 puntuación, 18 votos)
El 36% l'ha trobat útil (11 vots)