Quin és el cicle de vida dels certificats? Possibles estats

Els certificats tenen una “data de caducitat”. En el cas T-CAT i idCAT, el certificat és vàlid durant 4 anys. Un cop passat aquest període, deixa de ser utilitzable.

Suspensió

  • Si no el trobo o crec que me l’han robat.
  • Si sospitem que ens l’han robat o l’hem perdut, hem de deixar el nostre certificat sense validesa temporalment (durant un màxim 120 dies). Per suspendre el certificat digital hem de trucar al 902 90 10 80 i identificant-nos adequadament. El Centre d’atenció a l’usuari (CAU) us guiarà durant tot el procés.

Habilitació

  • Si l’he perdut i l’he retrobat: és el procés mitjançant el qual un certificat suspès torna a ser vàlid per poder-lo fer servir de nou. Per habilitar un certificat que hagi estat suspès, hem d’anar en persona a una entitat de registre, amb el nostre document d’identitat.

Atenció! L’habilitació s’ha de realitzar abans de 120 dies a comptar des del dia en que es va suspendre el certificat; altrament passarà a estat “revocat” automàticament i de forma irreversible.

 

Revocació

  • Si l’he perdut o me l’han robat: per fer-ho, hem d’anar en persona a una entitat de registre amb el nostre document d’identitat.
    Atenció! la revocació és irreversible.

Renovació

  • Si està a punt de caducar: els certificats tenen una “data de caducitat”. Un cop passat aquest període deixa de ser utilitzable. Podem renovar el nostre certificat durant els 60 dies previs a la data de caducitat (no abans), sempre que les nostres dades personals no hagin variat.

Rebrem una notificació per correu electrònic quan quedin 60 dies per arribar a la data de caducitat del certificat, i a partir d’haver-la rebut, podem procedir a la renovació del certificat a través de l’apartat “Renovar el certificat” del web www.idcat.cat.

renovar idcat

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 35% l'ha trobat útil (79 vots)
Millora aquest contingut

0 Comentaris

CA ES EN