Què ha de fer un operador que no pot accedir a la pàgina d’operador idCAT?

Si s’ha comprovat que no existeix cap incidència pròpia de la connexió a  Internet, ni el responsable de servei de l’Entitat de Registre idCAT té constància de cap aturada del servei que afecti a l’horari en que s’ha reproduït el problema d’accés, s’haurien de comprovar els passos i elements necessaris per a poder accedir correctament al web d’operador són:

– El sistema operatiu de l’equip ha de ser Windows (2000 o superior).

– El navegador per l’accés ha de ser Internet Explorer (versió 6 o superior)* per a garantir el bon funcionament de l’aplicació d’operador d’Entitat de Registre idCAT. Programari per a l’ús dels certificats degudament instal·lat. S’han de seguir les instruccions actualitzades per a la instal·lació del certificat des d. Els Ports TCP/IP 80, 443 i 4443 han d’estar habilitats. Comprovar la instal·lació de l’eina Formsign.

NOTA: No és possible l’accés amb Microsoft Edge, que és el navegador per defecte del sistema operatiu Windows a partir de Windows 10. Si tot i accedir amb el navegador de Microsoft, veus una alerta indicant que has d’accedir mitjançant Internet Explorer, cerca aquest navegador (Internet Explorer) al teu sistema de  la manera indicada a la imatge de sota, i torna a provar l’accés perquè és possible que estiguis accedint amb Microsoft Edge i no amb Explorer:

– L’operador idCAT ha de posar el certificat d’operador idCAT vàlid, al lector de targetes del seu equip.

Això vol dir que l’operador ha de tenir un certificat d’operador idCAT vàlid, un lector de targetes correctament connectat i els seus controladors del lector degudament instal·lats.

– L’operador ha d’obrir el navegador, escriure l’adreça de la web d’operador idCAT (https://www.idcat.cat:4443) i prémer Intro.

– La pàgina demana la identificació amb el certificat d’operador idCAT. Es selecciona aquest i es demana el pin del certificat.

– Si tots els passos anteriors han donat un resultat positiu, l’operador hauria d’accedir a la pàgina correctament.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 0% l'ha trobat útil (9 vots)