Govern Obert: Seu-e, Transparència i dades obertes
Suport > Govern Obert: Seu-e, Transparència i dades obertes > Contingut > Què entenem per "Organismes dels...

Què entenem per “Organismes dels que forma part”?

En aquest apartat s’haurà de relacionar els organismes dels que forma part l’ens en qüestió. Es mostraran automàticament les dades que consten a Municat, del Registre d’Ens Públics Local de Catalunya.

Aquest ítem és de tipus automàtic i per tant, si us aplica, la informació del mateix apareix automàticament, en format de dades obertes, provinent del Municat.

En el cas que no us aparegui aquesta informació i ho considereu necessari, podeu introduir-la manualment, amb el següent modelatge de dades:

> Nom de l’ens
> Tipus d’ens
> Web de l’ens
> Tipus relació (llista)

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 33% l'ha trobat útil (9 vots)
Millora aquest contingut

2 Comentaris

 1. Fa dies que estem intentant diferenciar els items “4. Organismes dels que forma part” i “5. Organismes que el formen”. L’indicador 5 segons [https://www.aoc.cat/knowledge-base/que-entenem-organismes-que-formen/] entemem com consorcis, mancomunitats, Àrees metropolitanes, pel que ens portaria a pensar que l’indicador 4 serien Fundacions, associacions, observatoris, societats públiques… però no ens queda gaire clar. Ens podríeu explicar amb una mica mes de detall, si es correcta la nostra interpretació o be és una altra?

  1. Hola Joan,

   Aquests dos ítems encara no disposen d’una fitxa elaborada pel Grup de Treball de Documents Normalitzats i, per tant, la seva interpretació jurídica i el seu modelatge encara no han estat definits amb tota precisió.
   Tal com s’explica a la faq què entenem per Organismes que el formen, es tracta d’ens que són formats per altres tipus d’ens, com per exemple, mancomunitats, consorcis, Àrees Metropolitanes, etc.
   Per exemple, en el cas concret del Consorci Alt Urgell, gestió del medi ambient, AUGEMA aquests són els organismes que el formen: https://www.seu-e.cat/web/augema/
   Pel que fa a l’ítem “Organismes del que forma part”, de manera inversa, es tracta d’ens que formen part d’un altre tipus d’ens. Reprenent l’exemple anterior, l’Ajuntament de les Valls de Valira forma part, entre altres, del Consorci Alt Urgell, gestió del medi ambient, AUGEMA: https://www.seu-e.cat/web/lesvallsdevalira/govern-obert-i-transparencia/informacio-institucional-i-organitzativa/informacio-institucional/organismes-dels-que-forma-part
   Dit això, un mateix ens pot estar format per diversos ens i, alhora, pot al seu torn formar part d’un o diversos ens. Per exemple, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt està format per 23 municipis: https://seu-e.cat/web/cbsgirones-salt i, alhora, forma part d’una societat mercantil de capital mixt: https://seu-e.cat/web/cbsgirones-salt/govern-obert-i-transparencia/informacio-institucional-i-organitzativa/informacio-institucional/organismes-dels-que-forma-part
   A més d’aquests dos ítems: “Organismes que el formen” i “Organismes del que forma part”, cal remarcar que hi ha un tercer ítem: “Organismes dependents o vinculats” que sí està ja clarament definit i precisat mitjançant aquesta FAQ i la seva correponent fitxa

   Esperem haver-te ajudat!

   Atentament,

   Suport AOC

CA ES EN