Què faig si surt un error fent la descàrrega de l’idCAT?

Els errors més típics al descarregar l’idCAT són:

“Amb aquestes dades no s’ha trobat cap certificat pendent de descàrrega”: Revisa les dades introduïdes perquè alguna/es de les 4 (Tipus de document, número, codi del document i/o codi personal) és incorrecta. Vés amb compte amb les majúscules i minúscules.

“El codi del document i/o el codi personal que heu introduït no són correctes”: Revisa que no t’hagis equivocat al posar aquestes dades. Vés amb compte amb les majúscules i minúscules.

En cas que no recordis el codi personal per la descàrrega o de quina manera s’ha introduït en el moment de l’emissió del certificat (majúscules o minúscules), aquest no es pot recuperar. Caldrà que demaneu revocació i nova emissió del certificat a l’Entitat de Registre idCAT.

“Codi 7002: Error al contactar con la CA”: Torna a fer la prova més tard perquè hi ha hagut un problema puntual de connexió.

“El certificat no ha estat generat des d’aquesta màquina”: Per raons de seguretat, l’idCAT només es pot descarregar un cop. Aquest error vol dir que ja el vas descarregar i ho estàs tornant a provar. Si no disposes del certificat al teu equip, hauràs d’anar a una Entitat de Registre idCAT per a que revoquin i tornin a emetre el teu certificat.

Al Canal idCAT de YouTube (www.youtube.com/user/idCATvideo) tens el vídeo de la descàrrega del certificat: http://goo.gl/f9iOtr.

Descarregar el certificat idCAT és un requisit imprescindible per utilizar-lo. Disposes de 90 dies i 10 intents per fer-ho. Si no ho fas en el termini indicat, no podràs completar l’operació, i hauràs d’anar a una Entitat de Registre idCAT per sol·licitar l’emissió d’un nou certificat.

Recorda que el codi del document apareix al document de compareixença i al correu electrònic que vas rebre quan et van emetre el certificat. El codi personal el vas introduir quan et van emetre el certificat.

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 11% l'ha trobat útil (133 vots)
Millora aquest contingut

44 Comentaris

1. No se’m descarrega. Utilitzo el navegador Firefox. Empleno les dades d’identificació, completant els camps validats. Un cop fet, premo descarrega i em surt un camp on diu:contrasenya mestra per al dispositiu de seguretat. Poso el codi personal i no l’accepta. Intento amb el codi del document i tampoc se m’obre. Què he de fer?

1. Hola Santiago,

Per tal que el teu cas pugui ser tractat com es degut, seria convenient que contactessis amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina, i els indiquis el teu cas, amb les teves dades personals, per tal que puguin revisar la situació del teu IdCAT i així poder-te ajudar.

Atentament,

2. Me aparece el mensaje ´Error al descargar el certificado. prevalidacio-no-trobada´. Que significa y que tengo que hacer? Intente varias veces y diferentes días, pero sigue igual

1. Hola Joanna,

Para poder resolver tu duda, puedes contactar con nuestro Centro de Atención al usuario, a través del botón “abre una petición” que encontraras en la parte superior derecha de esta misma pagina, ellos te ayudarán encantados!

Atentamente,

Suport AOC

3. JOSE LUIS RODRIGUEZ MOREIRA

A continuació es mostra la informació relativa a la condició d’error detectada a l’aplicació

Error al realitzar la petició de certificat Error en verificació de la signatura: Entitat de Registre Col·laboradora no reconeguda

Torneu-ho a provar

1. Hola Jose Luis,

Ahir es va detectar una incidència que donava l’error que indiques, però aquest matí ha quedat resolta.

Disculpa les molèsties.

Atentament,

Suport AOC

4. este el mesnaje que recibo (internet explorer):

¡Atención!
    se ha producido una condición de error en la aplicación
    A continuación se muestra la información relativa a la condición de error detectada en la aplicación
    S’ha produït una recàrrega de la pàgina inesperada, si us plau tanqueu tots els navegadors i torneu a provar la descàrrega del certificat.
    Inténtelo de Nuevo

QUE DEBO HACER?

1. Hola Giampiero,

En este caso debes contactar con nuestro Centro de Atención al Usuario, a través del botón “abre una petición” , que encontraras en la parte superior derecha de esta misma pagina. Cuanta más información les facilites mejor te podrán atender!

Atentamente,

Soporte AOC

5. Hola, no puedo descarcar el idcat con explorer 11 en Windows 8.1.
    Se queda la pagina con el mensaje: Descàrrega en curs. Si us plau, no refresqui ni tanqui el navegador. El procés pot trigar uns minuts.
    Y no se descarga nunca….

He escrito a obrir una petició, y no he obtenido respuesta…

Gracias de antemano.

1. Hola Braulio,

No tenemos ninguna incompatibilidad con el navegador i sistema indicados. Puedes ver la siguiente FAQ: Como se descarga el certificado idCAT?
      Si ya has abierto una petición de soporte, te darán respuesta en breve.
      Te recomendamos para próximas ocasiones, no poner datos personales por esta canal ya que quedan publicados, (los hemos eliminado por motivos de seguridad).

Atentamente,

Soporte AOC

6. no trobo el que busco. Necessito descarregar el certificat em diu que ho faci des de Internet explorer i això és el que estic fent, Ho intento amb crome i tampoc em deixa.
    Informació. Us passo copia del missatge que surt

La descàrrega de certificats amb Google Chrome i Microsoft Edge està temporalment fora de servei.
    Si us plau, recomanem descarregui el seu certificat mitjançant l’Internet Explorer.

1. Hola Ester,

Tal com t’indica el missatge la descarrega amb chrome i Edge, està temporalment fora de servei, per tant ho has de fer des d’internet Explorer.
      Veure la següent FAQ: Com es descarrega el certificat idCAT?.
      Tanmateix, si persisteix l’error, hauràs de contactar amb el nostre centre d’Atenció a l’usuari amb la màxima inormació possible, pots fer-ho des del botó “obre una petició” que trobaràs al marge dret superior d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

7. Mi anterior certificado no me funcionaba para entrar en webs como seg.social y hacienda que antes me funcionaba. Fui a revocarlo y pedir uno nuevo, cuando lo voy a descargar desde internet explorer no me descarga, me pone en todos los navegadores conforme esta instalado pero las web anteriores no me lo leen, que se supone que tengo que hacer?? esto es un cachondeo, no puedo estar cada dia llendo a sacar uno nuevo,, a ver si me dan una solución útil, porque estoy cansada. Gracias.

1. Hola Mery,

Puedes comprobar si tu idCAT funciona, siguiendo las indicaciones de la siguiente FAQ: ¿Cómo puedo probar si un idCAT funciona?.
      En caso que tu certificado este correctamente instalado y funcione de manera correcta en otras webs, puede probar de exportar su certificado a otros navegadores para descartar que no sea un problema de navegador.
      Exportar un certificado en software con navegador Firefox
      Exportar un certificado en software con navegador Google Chrome
      Exportar certificado en software con navegador Internet Explorer

Atentamente,

Soporte AOC

8. Buenos días,

Podrías ayudarme por favor? Mi error es diferente de los elencados.

En mi caso he borrado el certificado digital desde el FireFox y cuando he vuelto a instalarlo otra vez en el mismo buscador me sale la siguiente alerta:

Este certificado personal no se puede instalar porque no es propietario de la clave privada correspondiente que se creó cuando se solicitó el certificado.

¿Cómo puedo solucionarlo por favor?

Muchas gracias,
    Saludos,
    Claudio

1. Hola Claudio,

Para volver a instalar el certificado idCAT es necesario que previamente hayas hecho una exportación: exportar un certificado en software con navegador Firefox
      Al exportar tienes una opción de marcar “Habilitar protección segura de clave privada”. En caso que no lo hicieras, no es posible que lo vuelvas a instalar.
      Por lo que deberás ir a una Entidad de Registro, revocar el certificado vigente y pedir uno de nuevo.

Atentamente,

Soporte AOC

9. Al final del proceso sale una ventana indicando que el certificado se descargó pero no es así. No aparece en la lista de certificados. Se instalaron los certificados de idcat.

internet explorer/windows 10

1. Hola Manuel,

Para comprobar si tu certificado ha sido descargado puedes seguir los pasos de la siguiente FAQ: ¿Cómo puedo probar si un idCAT funciona?
      Si aun así, tienes dudas adicionales, puedes contactar con nuestro Centro de Atención al Cliente a través del botón “abre una petición” que encontrarás en la parte superior derecha de esta misma pagina. Si contactas con ellos , puedes adjuntar capturas de pantalla y tu DNI para que puedan hacer comprobaciones y darte resolución en la mayor brevedad posible.

Atentamente,

Soporte AOC

1. Hola Carme,

L’únic que has de tenir en compte es que has de fer la descàrrega des d’internet Explorer, ja que la descàrrega de certificats amb Google Chrome i Microsoft Edge està temporalment fora de servei.
      Si tens dubtes o dificultats per a fer la descàrrega pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina.

Atentament,

Suport AOC

10. Em surt que el codi de document i/o codi personal son erronis, Ja vaig bloquejar-lo una vegada i he tornat a solicitarlo i torna a donar el mateix error.

1. Hola Pere,

Per a consultes operatives, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina, ja que el canal per on has fet el teu comentari, és per a fer suggeriments o propostes de millora.

Atentament,

Suport AOC

11. Bona tarda,
    Tinc problemes per descarregar el certificat. Quan em surten les meves dades després d’introduir el codi del document i el meu codi personal, clico a descarregar i em surt aquest missatge:
    “Descàrrega en curs. Si us plau, no refresqui ni tanqui el navegador.
    El procés pot trigar uns minuts”
    I aquí es queda i no passa res.
    Ho faig des de l’Explorer.

1. Hola Toni,

Per comprovar en quin estat es troba la descàrrega del teu certificat si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

Atentament,

Suport AOC

12. Mº Dolores Rodríguez

Hola, em diu que l’aplicació esta fora de servei per google Chrome i Microsoft edge, em recomana utilizar Microsoft explorer, però amb explorer es queda la página en blanc.

1. Hola Mº Dolores,

Per tal de revisar l’estat del teu idCAT si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Sergio,

El certificado queda instalado en el navegador desde el que se hace la descarga, puedes ver en esta FAQ la ruta per buscar el certificado en aquellos navegadores donde hayas intentado descargar el idCAT.

Atentamente,

Suport AOC

13. Antonio Hernández Gómez

Mi problema es que al hacer la descarga mediante el explorer dice lo siguiente, con letras rojas:
    Descàrrega en curs. Si us plau, no refresqui ni tanqui el navegador. El proés triga uns minuts.

Pero llevo media hora esperando y no hay respuesta
    (Con el Google Chrome no funciona)

1. Hola Antonio,

Para revisar tu caso por favor abre una petición de soporte a través de la opción que encontrarás en el margen superior derecho de la página.

Atentamente,

Suport AOC

14. Em diu que hi ha hagut un problema a l’hora de descarregar i que tanqui el navegador (internet Explorer), ho he fet 4 vegades i sempre em fa o diu el mateix

1. Hola Joan,

Per revisar la teva incidència si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Sandra,

Per comprovar l’estat de la descàrrega del teu certificat si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola! Perquè em surt un missatge que diu que no escric bé la clau privada quan clico a descarregar? Si és el codi personal l’escric bé i si és el codi del document també.. No entenc a què es refereix amb clau privada.. Em podeu ajudar si us plau?

1. Hola Sofía,

És possible que el teu idCAT ja hagi estat descarregat si t’apareix aquest missatge, per comprovar-ho si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

Atentament,

Suport AOC

15. La descàrrega de certificats amb Google Chrome i Microsoft Edge està temporalment fora de servei.
    Si us plau, recomanem descarregui el seu certificat mitjançant l’Internet Explorer.
    ME PONE ESTO, Y ESTOY DESDE EL EXPLORER Y SIGUE SIN FUNCIONAR, que puedo hacer?

1. Hola Ainhoa,

Si te aparece este mensaje posiblemente estés utilizando el navegador Microsoft Edge, que tiene una apariencia similar a Internet Explorer y viene por defecto en Windows 10.
      En este enlace encontrarás como buscar Internet Explorer en Windows 10.

Atentamente,

Suport AOC

1. Hola Esperança,

Per revisar l’error que comentes si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

Atentament,

Suport AOC

16. La pagina dice que descargó el certificado, sin embargo no lo encuentro dentro de mi ordenador. Fui a la carpetas descargas y nada. ¿Qué puedo hacer?, si solo se puede descargar una sola vez.
    Espero su respuesta.
    Gracias.

1. Hola Estefania,

El idCAT queda instalado en el navegador desde el que lo has descargado, puedes buscarlo en los diferentes navegadores siguiendo las rutas que encontrarás en este enlace.

Atentamente,