PIN i PUK de la T-CAT en targeta

OBTENCIÓ: Quan el vostre responsable del servei completi el lliurament de la vostra T-CAT, rebreu un correu electrònic amb els codis PIN i PUK. Recomanem canviar el PIN inicial per un de la vostra elecció. Recordeu que ha ser un codi que pugueu recordar fàcilment i que no l’indiqueu a ningú.

RECUPERACIÓ: En cas d’oblit o pèrdua, per tal de recuperar els codis PIN i PUK originals associats al vostre certificat seguiu els passos de la FAQ "Com puc recuperar el PIN / PUK de la T-CAT?" que trobareu en aquest mateixa secció.

BLOQUEIG: En cas que hagueu bloquejat el codi PIN del certificat (després d'introduir tres intents erronis), caldrà desbloquejar-ho, amb el PUK seguint els passos de la FAQ "Com desbloquejar el PIN de la T-CAT?" que trobareu en aquest mateixa secció. En cas que no recordeu o no trobeu el PUK del certificat vigent, podeu fer la recuperació seguint els passos de la FAQ "Com puc recuperar el PIN / PUK de la T-CAT?" que trobareu en aquesta mateixa secció.

En cas de bloquejar el PUK (després d'introduir tres intents erronis) haureu de contactar amb el responsable de servei de l’ens per a que tramiti la revocació i la nova emissió del certificat digital.

Quan el teu responsable del servei completi el lliurament de la teva T-CAT, rebràs un correu electrònic amb els codis PIN i PUK.

Un cop els tinguis, et recomanem canviar els codis PIN i PUK inicials per uns de la teva elecció. El millor és fer servir un codi prou segur però que ja utilitzis en altres aplicacions o dispositius (per exemple la teva targeta de crèdit) per tal d’evitar oblidar-lo. Aquests codis no surten de la T-CAT i no es comuniquen a ningú, ni tant sols a nosaltres.

Contingut relacionat:

  • FAQ "Canviar el PIN i PUK de la T-CAT?" que trobareu en aquesta mateixa secció.

Es recomana canviar només el PIN inicial per un de la vostra elecció. Recordeu que ha ser un codi que pugueu recordar fàcilment i que no l’indiqueu a ningú.

Per tal de canviar els codis PIN i PUK cal seguir els següents passos.

  1. - Introduir la T-CAT en el lector.
  2. - Accedir a Inici de Windows - Tots els programes -Safesign Standard
  3. - Dintre de la carpeta, accedir al Gestor del Token, o bé Administració de Tokens o Gestor de testimonis (depenent de la    versió de programari instal·lada).

CANVIAR EL PIN

Des de l'opció TOKEN o Testimoni de l'aplicació, s'ha de prémer a l'entrada del menú canviar el PIN

TOKEN1                        Apareixerà la següent pantallaTOKEN2

Si es canvia el PIN amb èxit, apareix un missatge que ho indica.

CANVIAR EL PUK

TOKEN1                        Apareixerà la següent pantallaTOKEN3 PUK

Si es canvia el PUK amb èxit, apareix un missatge que ho indica.

Contingut Relacionat: Programari d'instal·lació de la T-CAT

Si s’ha indicat tres vegades un codi PIN erroni en l’ús de la TCAT, aquesta queda bloquejada i si es torna a fer ús, apareix un missatge que indica que el Token està bloquejat.

En aquests casos, si es disposa del codi PUK cal seguir els passos següents:

– Introduir la TCAT en el lector.

– Accedir a “Inici de Windows” cercant “token” o “testimoni” (en Windows 10) o bé cercant “Tots els programes” carpeta “Catcert” o “Safesign Standard” (en Windows7)”

– Dintre de la carpeta, accedir al Gestor del Token, o bé Administració de Tokens o Gestor de testimonis (depenent de la versió de programari instal·lada).

– Des de l’opció TOKEN o Testimoni de l’aplicació, s’ha de prémer a l’entrada del menú Desbloquejar NIP:

· Introduir el codi PUK

· Introduir un nou PIN

· Confirmar el nou PIN

· Clicar al botó “D’ACORD”

Si es desbloqueja el PIN amb èxit, apareix un missatge que ho indica i es pot tornar a fer ús de la TCAT.

Important: En cas que s’indiqui un codi PUK erroni tres vegades seguides, aquest també quedarà bloquejat i caldrà gestionar la revocació i nova emissió del certificat inclòs a la T-CAT.

Accediu a l'enllaç previst per la recuperació del PIN i el PUK i podreu indicar les dades que us demana el sistema.

recupera pin

En cas que disposeu de més d'una targeta, apareixerà la següent pantalla, per tal que pugueu escollir de quina d'elles, voleu recuperar el PIN i el PUK.

t-cat

Un cop fet, rebreu un correu electrònic amb els codis PIN i PUK originals.

IMPORTANT: Tingueu en compte que si vareu canviar el PIN, l’enviat ja no us servirà. Per tant, per poder utilitzar el certificat podeu bloquejar-lo expressament (després d'introduir tres intents erronis). Per fer-ho, si disposeu del PUK vigent seguiu els passos de la següent FAQ Com desbloquejar el PIN de la T-CAT? 

Un vegada fet, podreu establir un nou PIN.

Ara bé, si vareu canviar el PUK i no recordeu el vigent, haureu de demanar la revocació del certificat al responsable de servei de l’ens.

NOTA: El PIN i PUK dels certificats d'operador ER idCAT no es poden recuperar a través d'aquesta funcionalitat, per fer-ho seguiu els passos de la FAQ: No recordo el PIN/PUK del meu certificat d’operador idCAT

T'ha estat útil aquesta informació? NoSí (-13 puntuación, 91 votos)
El 32% l'ha trobat útil (50 vots)