Per a què serveixen els codis DIR3 de la factura electrònica?

Aquests codis serveixen per encaminar les factures dins de l’ens públic receptor de la mateixa. No obstant, l’e.FACT ni els valida, ni rebutja les factures si aquests codis no estan ben informats.

La majoria d’Administracions públiques catalanes només tenen un codi DIR3 donat d’alta i, per tant, no hi ha encaminament, però d’altes administracions sí que els utilitzen per encaminar les factures en la seva operativa interna, per la qual cosa, és necessari que els proveïdors contactin amb les administracions amb les quals treballen per saber si aquests codis són necessaris o no, i evitar així, que a posteriori es rebutgi la factura per motius comercials.

Les factures que s’envien via FACE si que requereixen aquests codis, ja que FACE els valida i podria rebutjar la factura en cas contrari.

Codis DIR3:

Aquesta informació ha estat útil? NoSí (-11 rating, 23 votes)
El 25% l'ha trobat útil (24 vots)
Millora aquest contingut

4 Comentaris

  1. En el nostre cas, Ajuntament de Salou, sí que demanem que ens informin dels codis DIR3, i a més, tenim diferents, en funció de la unitat destinatària de la factura, i per tant, és imprescindible per que arribin encaminades al seu departament. Si soc un proveïdor, al llegir aixó , penso que no cal indicar aquests codis, i , com que efact l’accepta igualment, ja es trobarà el problema el receptor, en aquest cas, l’Ajuntament de Salou. Hauria de ser possible, per municipi, configurar si és obligatori o no especificar aquests codis DIR3, i que siguin vàlids en origen, ja que ens obliga a rebutjar factures que el proveïdor creu que ja estàn correctes i no ho estan.
    Fins ara.

CA ES EN