Instal·lar un certificat en programari en MAC

Si tens un certificat digital en un fitxer .p.12 o .pfx guardat al teu ordinador, el pots instal·lar a l’accés a clauers de mac de la manera següent:

1.- Cerca l’arxiu i selecciona’l, s’obrirà la següent pantalla:

2.-Has de deixar per defecte el clauer d’Inici de sessió i seleccionar “Afegir”. Un cop  fet el sistema et sol·licitarà dues contrasenyes: la d’administrador del sistema primerament i la que hagis assignat amb l’exportació del certificat.

3.-Les claus públiques una vegada instal·lades les trobaràs dins d’Accés a clauers>Clauer “Inici de sessió”>Categoría “Certificats”. Per que s’activin has de marcar la clau de l’entitat certificadora CATCert com a confiable dins del clauer.

 

Important: reviseu que el certificat idCAT consta marcat com  a “configuració per omissió”

Per comprovar que ha quedat ben instal·lat accediu a la la carpeta “clauer” del vostre MAC (simplement escrivint la paraula “clauer” al Finder ja apareix), a la pantalla següent veureu el certificat dintre de la pestanya “Mis certificados”:

El navegador Safari detectarà automàticament el certificat quan aneu a fer un tràmit si aquest últim és compatible amb el Sistema operatiu MAC.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 34% l'ha trobat útil (239 vots)
Millora aquest contingut

16 Comentaris

  1. Hola Laia,

   Pots veure les compatibilitats, a la següent FAQ : Compatibilitat dels certificats Pot haver altres combinacions que no apareguin a la taula que apareix en aquesta FAQ (perquè no s’han provat o perquè no funcionen al 100%) però que també permetin l’ús de l’idCAT.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Luis,

   Por razones de seguridad, el certificado solo se puede descargar una vez. Si has eliminado el certificado y no hiciste una copia, tendrás que ir a una entidad de registro, para que revoquen tu certificado y pedir uno nuevo.
   Ver la FAQ: Donde puedo obtener el idCAT?
   En referencia al idioma, indicarte que en el margen superior de las FAQ’S tienes un recuadro en el que pone “traducción automática” y podrás seleccionar el idioma que desees.

   Atentamente,

   Soporte AOC

 1. “Si tens un certificat digital en un fitxer .p.12 o .pfx guardat al teu ordinador” què vol dir???
  En descarregar-ho a l’ordinador, s’han descarregat “clauEntitatCertificadoraCatcert.cer” i “ec_ciutadania.crt”, RES m’ho indentifica amb un fitxer .p.12 o .pfx (!?!?!).

  1. Hola Quim,

   Ens caldria més informació per poder tractar el tema adequadament. Així, hauries de contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari mitjançant el formulari de contacte (botó “Obre una petició”, que trobaràs al marge superior dret d’aquesta pàgina).

   Atentament,

   Suport AOC

 2. Hola,
  des del passat divendres que intento accedir des del meu MAC al certificat dantecedents penals perquè el necessito amb urgencia per la feina. però quan accedeixo a demandar el certificat em diu que el certificar digital no es valid
  Com ho he de fer?
  he trucar per telefon i ja m’he baxat la clau ciutadana pero no se que he fea malament.

  1. Hola Elisabet,

   Per tal de poder fer comprovacions hauràs de contactar amb el nostre centre d’atenció a l’usuari a traves del boto “obre una peticio” que trobaras a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Estanislau,

   Gràcies pel teu comentari, revisarem aquest contingut en el portal.
   Mentrestant per saber com exportar l’idCAT des del MAC si us plau contacta amb el nostre equip de suport a través de l’opció Obre una petició que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Núria,

   Si utilitzes MAC el certificat idCAT quan es descarrega queda instal·lat en el navegador Firefox o en la Carpeta Clauers, en funció del navegador que hagis utilitzat per fer la descàrrega. Quan fas una còpia és quan obtens el fitxer en format .p12 o .pfx. Per revisar el teu cas si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Lidia,

   Per tal de revisar el teu cas et si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

 3. Tengo un mac air y no me deja abrir los certificados me pone que safari no puede abrir la página que debo de hacer? ya que en la página que ponéis si me dice que es compatible con el programa, quiero descargármelo en otro ordenador y no me deja porque pone que ya lo tengo descargado en otro ordenador, y me urge porque no puedo ir a ningún sitio físico para que yo pueda sacar la documentación que necesito

  1. Hola Mari Carmen,

   La descarga del idCAT solamente se puede hacer una vez por razones de seguridad. Para revisar el problema que comentas por favor abre una petición de soporte a través de la opción que encontrarás en el margen superior derecho de la página.

   Atentamente,

   Suport AOC

CA ES EN