idCAT
Suport > idCAT > Contingut > Exportar un certificat en programari...

Exportar un certificat en programari amb navegador Google Chrome

Per fer l’exportació d’un certificat digital en programari des del navegador Google Chrome, heu de seguir els passos de sota:

Pas 1: accedir al botó Captura_chrome de la part superior dreta.  Opció “Configuració” i “Mostrar configuració avançada

Captura_chrome1

Pas 2: posteriorment clicar a HTTPS/SSL

Captura_chrome2

Pas 3: en aquesta finestra es mostren els certificats instal·lats a l’ordinador a la pestanya “Personal“. Seleccionar el certificat que es vol copiar i clicar el botó “Exportar”. En aquest punt s’obrirà l’assistent per a l’exportació de certificats digitals.

exp2

Nota important: a la pestanya “Personal” d’aquest finestra, es mostren tant els certificats instal·lats al repositori amb la clau pública i privada (certificat sencer), com els certificats dels que, o bé disposem només de la seva clau pública, la qual cosa vol dir que no podem identificar-nos ni signar amb aquests, o bé, la clau privada s’allotja amb algun dispositiu extern (p.e: una targeta T-CAT). Així mateix, els passos descrits en aquesta FAQ només serviran per a exportar els certificats del primer grup (certificat sencer instal·lat a l’ordinador)

Pas 4: en aquest moment, s’obre un assistent per exportar el certificat que hem de seguir:

exp3

Pas 5: a la següent imatge és important seleccionar l’opció “Exportar la clau privada“, sinó només estaràs creant un fitxer amb la clau pública que no et servirà per identificar-te o signar. Si no pots seleccionar aquesta opció voldrà dir que el certificat seleccionat no es pot exportar sencer perquè no és un certificat en programari instal·lat al teu ordinador amb clau pública i privada (segons s’explica a la nota del punt 2).

exp4exp5

Pas 6: a la imatge de sota hauràs de definir una paraula de pas que necessitaràs en el moment d’instal·lar el fitxer amb el certificat que estas creant, en un altre dispositiu, o bé per signar directament des del fitxer, sense necessitat d’instal·lar el certificat a l’ordinador, sempre que l’aplicació t’ho permeti. Per tant, és molt important que recordis el codi indicat.

exp6

Pas 7: posteriorment has de definir una ubicació on guardar el fitxer amb el certificat al teu ordinador i donar-li un nom.

exp7

Pas 8: finalitza l’assistent i ja tindras creat el fitxer .p.12 o .pfx al teu ordinador.

exp8

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 71% l'ha trobat útil (49 vots)
Millora aquest contingut

2 Comentaris

1. Perquè NO ajuda en res sinó pots exportar amb clau privada…

I els meus certificats no els deixa exportar en clau privada però estan actius i cada dia signo fitxers de l’Agència Tributària de forma personal… amb clau i tota la pesca

Albert Muntada (636.799.360)

Gràcies

1. Hola Albert,

Ens manca informació per tal de poder-te ajudar, per tant, et recomanem contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina , caldrà que els indiquis per que no pots exportar la clau privada, si t’apareix algun error, o si no et surt la opció…quanta més informació millor!