idCAT
Suport > idCAT > Contingut > Exportar un certificat en programari...

Exportar un certificat en programari amb navegador Firefox

Per fer l’exportació d’un certificat en programari des del navegador Mozilla Firefox, haureu de seguir els passos següents:

Pas 1:  Accedir a Eines –  Opcions – Privacitat i Seguretat – Veure certificats:

 

Pas 2: escollir el certificat a exportar, dels que us apareixeran a la part central de la finestra de sota al vostre navegador, i clicar a “Fer còpia“.

Captura_firefox2

Pas 3: indicar el nom  i la ubicació que haurà de tenir el fitxer p.12 que es crearà a l’ordinador amb el certificat.

firefox3

Pas 4: un cop fet escollir una contrasenya

Firefox_4

Pas 5: finalment es mostrarà un missatge en el que es llegeix “l’exportació s’ha completat correctament”.

Al teu ordinador s’haurà creat un fitxer amb extensió p.12 que conté el certificat digital que pots copiar en un pen-drive per instal·lar-lo en un altre ordinador fent servir l’opció “Importar” arribant al punt de la imatge del pas 2.

Recorda que al fer la importació hauràs d’introduir la contrasenya definida al pas 4 d’aquesta FAQ.

Nota: En cas que no puguis finalitzar el procés d’exportació perquè aparegui un error del tipus “Se produjo un fallo por motivos desconocidos al guardar la copia de seguridad del archivo PKCS #12”, comprova que el certificat que vols exportar és en programari (no està gravat en un dispositiu del tipus targeta) i disposes de la clau pública i clau privada instal·lada al navegador.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 61% l'ha trobat útil (148 vots)
Millora aquest contingut

26 Comentaris

 1. Pas 2: escollir el certificat a exportar i clicar a “Fer còpia“….. quin certificat s’ha d’escollir sino en surt cap en l’imatge (?)
  que es el fitxer P.12, no apareix cap informació… (?)

  1. Hola Josep,

   A la imatge carregada a la FAQ no es mostra cap certificat concret per evitar confusions donat que cada usuari tindrà disponibles en aquesta finestra, els certificats que tingui carregats al seu navegador.
   En quant al fitxer p.12 hem especificat que es tracta de l’extensió del fitxer que conté el certificat digital.

   Gràcies pel teu comentari.

   1. Bon dia,
    he intentat descarregar la firma id-cat a través del Firefox i a l’últim pas em dóna error perquè diu que no tinc les claus que van facilitar a l’hora de fer la firma. Ho intento a través del navegador Internet Explorer i em diu que ja la tinc descarregada des de un altre navegador. Torno al Firefox però no apareix la firma. Com puc recuperar-la?
    Gràcies,

    1. Hola Mabel,

     Quan ens dius que vols descarregar la firma, entenem que et refereixes al certificat idCAT, per tal de comprovar a quin navegador ho tens descarregat, pots revisar la següent FAQ: Com puc provar si un idCAT funciona?. Si tot i així no es resol el seu dubte, et suggerim que et posis en contacte amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari, a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina.

     Esperem haver-te ajudat!

 2. suposo que està des actualitzat i la opció de fer copia en les noves versions de Firefox ara posa exportar i després el procés és diferent i no permet exportar a format p12

  1. Hola Marc,

   Per tal de poder-te ajudar hauries de contactar amb el nostre Centre d’atenció a l’Usuari, a través del botó obre una petició que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina, i allà podràs informar de manera detallada el teu dubte o incidència.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Jacob,

   Si tot i seguir els passos de la FAQ a la que fas referència, segueixes sense poder fer l’exportació, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

    1. Hola Felix,

     Per revisar l’error que comentes si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

     Atentament,

     Suport AOC

 3. A casa som dues persones amb un sol ordinador. Necessitem l’IdCat per poder obtenir el Certificat de delictes de naturalesa sexual, cadascú el seu. Nos es pot tenir el certificat digital de més d’una persona al mateix ordinador?

  1. Hola Cristina,

   Es pot tenir l’idCAT certificat de persones diferents al mateix ordinador sense problema, es fa la descarrega de cada certificat i queden al repositori del navegador.Segueix els passos de la següent FAQ: Com es descarrega el certificat idCAT?
   Una vegada instal·lats, quan vulguis fer un tràmit i et demani identificar-te, i ho facis amb certificat digital, et sortiran tots els certificats que tinguis instal·lats per tal que puguis escollir amb quin vols accedir.

   Tanmateix comentar-te que aquest canal és per a fer propostes de millora o suggeriments, per a consultes et pots dirigir al nostre Centre d’atenció a l’usuari , a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina.

   Atentament,

   Suport AOC

 4. Hola,
  He descarregat i instal·lat el meu certificat personal en el Firefox. Posteriorment he fet una exportació tal qual indiqueu. Quan vull importar-lo al sistema (Windows) o algún altre navegador (Chrome o Edge), sempre em diu que “la contrassenya és incorrecta”. Només puc importar-lo al mateix Firefox amb la contrassenya correcta, res més…
  Ja tinc descarregades i instal·lades les claus públiques del certificat en el meu PC, però no serveix de res…
  Què puc fer??? 🙁
  No tinc cap altre sortida, i em cal importar el meu certificat al sistema…
  Gràcies.

  1. Hola Jordi,

   La contrasenya que demana l’eina en fer la importació és la que has definit en fer l’exportació. Si el sistema et diu que és incorrecta, pots fer de nou la exportació i definir una nova contrasenya. Si persisteix l’error si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

   Atentament,

   Consorci AOC

    1. Hola Francesc,

     Si estàs introduint en el moment de la importació la contrasenya que has definit en fer l’exportació, el certificat s’hauria de poder importar. Per revisar-ho si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

     Atentament,

     Suport AOC

  2. Hola Jordi i Francesc Mitjavila

   He trobat la solució al vostre problema. Si no aconseguiu traslladar el certificat és perquè teniu la versió 59 de Mozilla Firefox. Heu d’importar i exportar amb la versió 58. Jo també tenia el mateix problema que vosaltres i buscant per Internet i consultant, he trobat que aquesta és la solució més factible. Espero haver-vos ajudat

   Atentament,

   Yacaré

   1. Hola Yacaré,

    Efectivament, amb la versió 59 de Mozilla Firefox hi ha detectada una incidència a l’hora d’exportar certificats en programari. Tal com comentes, la solució passaria per obtenir una versió diferent de Firefox, actualment ja es pot obtenir la versió 60.

    Atentament,

    Suport AOC

  1. Hola Eugeni,

   Per revisar el cas si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Roberto,

   Si tienes cualquier problema con la exportación del idCAT por favor abre una petición de soporte a través de la opción que encontrarás en el margen superior derecho de la página.

   Atentamente,

   Suport AOC

 5. Al pas 2 no em surt cap certificat una vegada s’ha instalat el certificat digital, amb la cual cosa tampoc puc introduir la contraseña de respaldo del certificado. Tinc a l’escriptori tan e, “Certificado digital” com “clauEntitatCertificadoraCatcert” però ja no sé com continuar per “Hacer copia de todo” al pas 2.

  1. Hola Begoña,

   Si no t’apareix cap certificat a la pestanya “sus certificados” no podràs fer l’exportació perquè el certificat no està instal·lat a Firefox.
   Per revisar el teu cas concret si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

CA ES EN