És segur fer servir l’idCAT a un locutori o un telecentre?

El certificat idCAT és una eina que permet fer tràmits com a ciutadà. Això vol dir que ha de ser el propi ciutadà qui es responsabilitzi de l’ús del certificat i, d’aquesta manera, evitar-ne el seu mal ús.

Si instal·les o copies el certificat a un equip que fa servir més d’un usuari, assegura’t d’esborra-lo de l’equip un cop el deixis d’utilitzar. Per a fer-ho, vés al magatzem de certificats del navegador:

– Amb Internet Explorer: Vés a Eines> Opcions d’internet > Contingut > Certificats > Personal

– Amb Mozilla Firefox: Vés a Menú > Opcions > Avançat > Certificats > Veure certificats > Els vostres certificats

– Amb Google Chrome: Vés a Configuració > Mostrar opcions avançades > HTTPS/SSL > Administrar certificats > Personal.

Quan selecciones el certificat, només caldrà que l’esborris. Si no esborres el certificat en programari de l’equip, qualsevol altra persona que hi accedeixi podria fer-lo servir, i les conseqüències legals derivades d’aquesta acció correspondrien al titular del certificat.

NoNo
El 100% l'ha trobat útil (2 vots)