Puc fer tràmits en nom d’una empresa o una associació amb l’idCAT?

L’idCAT és un certificat de persona física, és a dir, t’identifica per a fer tràmits per via telemàtica com a ciutadà. Així doncs, no permet fer tràmits com a empresa ni associació , excepte que l’administració amb la qual vulguis fer el tràmit ho accepti , de ser així, hauràs de fer altre tràmit per acreditar que representes l’entitat o empresa.

Existeixen prestadors de serveis de certificació que ofereixen certificats per a persones jurídiques, com Camerfirma (www.camerfirma.com), FNMT (https://www.sede.fnmt.gob.es/certificados), Firmaprofesional (https://www.firmaprofesional.com/esp/) o d’altres.

Recomanem consultar el cercador dels prestadors qualificats a l’estat espanyol per saber quins certificats són acceptats per relacionar-te amb les administracions públiques, així com els certificats estrangers validats.

En el cercador podràs consultar els diferents certificats qualificats en base a diversos criteris:

  • “Nombre del prestador de servicios de confianza”: permet cercar per prestador del certificat.
  • “Servicios electrónicos de confianza cualificados”: permet cercar en funció del tipus de certificat.

Nota: En tot cas, per estar segur del certificat que has d’utilitzar per fer un tràmit, el millor és que ho consultis a la pròpia administració amb la qual vols relacionar-te electrònicament.

T'ha estat útil aquesta informació? NoSí (+69 puntuación, 121 votos)
El 60% l'ha trobat útil (15 vots)