El DNI ha d’aparèixer al certificat juntament amb el nom i cognom?

D’acord amb el que especifica el document “Perfiles de Certificados Electrónicos” de la Dirección de Tecnologías de la Información y las Comunicaciones del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas, que defineix entre d’altres un perfil de certificat qualificat per a treballadors públics amb l’objectiu de garantir-ne la seva interoperabilitat amb les aplicacions de les Administracions Públiques a nivell estatal, el camp CommonName d’aquests ha de contenir tant el nom complert del treballador com el seu DNI. Per complir aquest requisit els nous perfils de certificats qualificats per a treballadors públics que ofereix el Consorci AOC a partir de l’adaptació dels certificats a la normativa eIDAS, feta el passat 9 de maig, els certificats inclouen aquest canvi.

En cas que es vulgui amagar el DNI quan es signi un pdf, s’hauran d’amagar també el nom i cognoms ja que ara aniran en el mateix camp CN (Nom, Cognoms i NIF). Així mateix, el camp CN es podrà veure sempre, igual que en tots els certificats anteriors a l’aplicació d’aquesta normativa, consultant les propietats de la signatura del document i aquests passos només impliquen que no es mostri al camp de signatura visible:

Per amagar el camp CN cal seguir els següents passos:

 • Clicar a Herramientas

 • Seleccionar “Certificados”

 • Seleccionar “Firmar digitalmente”
 • Fer un requadre on es vol realitzar la signatura.
 • Escollir el certificat amb el que es vol signar i clicar a Continuar.

 • Apareix una pantalla que mostra com es visualitzarà  la signatura que es realitzarà. En aquest punt clicar a “Crear” , per generar un nou aspecte de signatura.

 

 

 

 

 • A continuació ,  marcar com aspecte de la signatura “Ninguno”  (només és una recomanació per a una millor visualització de la signatura) i desmarcar el requadre que diu “Nombre” de manera que desmarcarem el camp  CommonName on apareix el DNI en els certificats adaptats a la normativa eIDAS.

 

 

 • En guardar la signatura quedarà com la de sota:

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 78% l'ha trobat útil (46 vots)
Millora aquest contingut

6 Comentaris

 1. Amagar el camp CN es refereix només a l’aspecte visual, no? Si es va a propietats de la signatura es pot veure, encara que es faci el que aquí s’explica?

  1. Hola Quicu,

   El camp CN es podrà veure sempre, consultant les propietats de la signatura del document, aquests passos per amagar el camp CN, impliquen que no es mostri al camp de signatura visible. Tanmateix hem modificat la FAQ afegint el que comentes, per tal que sigui més aclaridor.

   Gràcies per la teva aportació!

   Atentament,

   Suport AOC

 2. José Carlos Pesquera Marín

  la consulta era si, alhora de signar digitalment un document pot fer-se de forma que la meva signatura només mostri el càrrec i número d’identificador professional, i que no es pugui visualitzar ni consultant les propietats del CN.

  1. Hola José Carlos,

   Al camp de signatura visible, es pot arribar a carregar una imatge amb les dades que es vulguin mostrar, a través de les opcions de personalització de l’aspecte de la signatura, però, les dades complertes dels camps que hi conté el certificat, inclòs el CN, sempre es podran veure consultant les propietats del certificat des de Adobe Acrobat. Per a obtenir més detalls al respecte, pots obrir una petició de suport al nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del formulari de contacte.

   Gràcies.

   1. Bon dia,
    Entenc que el certificat digital ha de contenir sempre el DNI en el seu backoffice, però és imprescindible que es mostri en la signatura que es visualitza al document? Segons les instruccions que proporcioneu, veig que per treure el DNI de la visualització de la signatura també s’ha de treure nom i cognoms. És possible treure només el DNI?

    Moltes gràcies

    1. Hola Carla,

     No és possible amagar el DNI i mostrar el nom i cognoms, ja que ambdues dades es mostren en el mateix camp, i si s’amaga aquest s’amaga tota la informació que conté.

     Atentament,

     Suport AOC

CA ES EN