Com em puc donar d’alta amb certificat digital?

Els usuaris que no s’hagin donat d’alta a la base de dades de la Seu Electrònica de la Generalitat de Catalunya poden fer-ho telemàticament des de aquest enllaç: https://idcatmobil.seu.cat

Si tenen com a mínim 16 anys i disposen d’un certificat digital personal reconegut o qualificat, i si es compleixen els requisits tècnics definits per tal de portar a terme l’alta emprant aquest mecanisme, el procediment d’alta consistirà en els següents passos:

1.    Seleccionar l’opció ‘Alta amb certificat digital’, llegir les condicions d’ús i prémer el botó ‘Comença’.

idcat-sms_ac_1

2.    El navegador demanarà que seleccioneu un certificat digital. Recordeu que, per tal que el navegador us mostri el vostre certificat, cal complir amb els requisits tècnics necessaris per emprar certificats digitals des de navegadors web.

idcat-sms_ac_2

3.    Depenent del tipus de certificat emprat i de la seva configuració, és possible que el navegador o el sistema operatiu us demani un PIN per tal d’emprar-lo.

4.    Un cop seleccionat el certificat, el sistema d’alta us demanarà les dades identificatives que no constin al certificat, que són el número de telèfon mòbil i la data de naixement. Si el certificat digital incorpora una adreça de correu, aquesta es mostra al formulari, però pot ser canviada.

5.    En prémer ‘Continua’ el sistema mostra les dades introduïdes i demana la seva confirmació enviant un codi mitjançant un SMS al telèfon mòbil consignat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó ‘Dóna’m d’alta’ l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_ac_4

6.    Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta.

idcat-sms_sc_5

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 62% l'ha trobat útil (42 vots)
Millora aquest contingut

6 Comentaris

1. Hola. Des de avui no em deixa accedir a la CARPETA CIUTADANA ni em deixa donar-me d’alta a Icat móbil amb el certificat digital emés per la FNMT. A d’altres webs, SEPE, AGENCIA TRIBUTARIA, … em deixa entrar. He provat amb CHROME, INTERNET EXPLORER, EDGE, FIREFOX, amb diferents certificats i res de res. He reiniciat també i res de res. El missatge que em dona és sempre el mateix : CERTIFICAT DE CLIENT INVALID.

Lo bó és que ahir em va deixar accedir-hi sense problemes.

2. maria christina visser weverink

Perque els habitants de Catalunya amb NIE no ens podem donar d’alta si ja teniem un certificat digital IdCat, però que per art de màgia ha deixat de funcionar?

1. Hola Maria Christina,

Per a tractar aquest dubte et recomanem, contactar amb el centre d’atenció a l’usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina, per tal que puguis aportar dades personals i puguin fer comprovacions.

Tanmateix, aprofitem per a comentar-te que aquest canal es per a fer propostes de millora o suggeriments sobre el contingut relacionat.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Patricia,

Per fer l’alta a idCAT Mòbil amb certificat digital pots utilitzar qualsevol dels certificats reconeguts que trobaràs aquí.
      Per qualsevol problema si us plau obre una petició de suport a través de l’opció “Obre una petició” que trobaràs en el marge superior dret de la plana.