Com em puc donar d’alta amb certificat digital?

Els usuaris que no s’hagin donat d’alta a la base de dades de la Seu Electrònica de la Generalitat de Catalunya poden fer-ho telemàticament des de aquest enllaç: https://idcatmobil.seu.cat

Si tenen com a mínim 16 anys i disposen d’un certificat digital personal reconegut o qualificat, i si es compleixen els requisits tècnics definits per tal de portar a terme l’alta emprant aquest mecanisme, el procediment d’alta consistirà en els següents passos:

1.    Seleccionar l’opció ‘Alta amb certificat digital’, llegir les condicions d’ús i prémer el botó ‘Comença’.

idcat-sms_ac_1

2.    El navegador demanarà que seleccioneu un certificat digital. Recordeu que, per tal que el navegador us mostri el vostre certificat, cal complir amb els requisits tècnics necessaris per emprar certificats digitals des de navegadors web.

idcat-sms_ac_2

3.    Depenent del tipus de certificat emprat i de la seva configuració, és possible que el navegador o el sistema operatiu us demani un PIN per tal d’emprar-lo.

4.    Un cop seleccionat el certificat, el sistema d’alta us demanarà les dades identificatives que no constin al certificat, que són el número de telèfon mòbil i la data de naixement. Si el certificat digital incorpora una adreça de correu, aquesta es mostra al formulari, però pot ser canviada.

5.    En prémer ‘Continua’ el sistema mostra les dades introduïdes i demana la seva confirmació enviant un codi mitjançant un SMS al telèfon mòbil consignat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó ‘Dóna’m d’alta’ l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_ac_4

6.    Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta.

idcat-sms_sc_5

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 51% l'ha trobat útil (122 vots)