Diferències entre l’idCAT Mòbil i l’idCAT- Certificat digital

Des del Consorci AOC i la Generalitat de Catalunya s’estan impulsant diversos serveis d’identitat digital per fer més fàcil l’inici de tràmits i gestions amb l’Administració. Tots aquests serveis utilitzen la marca idCAT (identitat digital de Catalunya).

Així doncs, d’ara endavant la ciutadania pot demanar dos serveis d’identificació per utilitzar-los a la seva relació amb l’Administració (segons el tipus de tràmit i l’Administració oferent es podran fer servir un d’ells o tots dos):

 • idCAT Mòbil: nou sistema d’identificació digital basat en l’enviament de contrasenyes d’un sol ús al telèfon mòbil. Aquest sistema es pot demanar presencialment i electrònicament amb dues opcions: amb certificat digital i sense certificat digital però acreditant un conjunt de dades personals. Cal que tinguis més de 16 anys per poder sol·licitar aquest sistema d’identificació.
 • idCAT Certificat: és el sistema basat en un certificat digital en programari que ja oferiu. Aquest sistema només es pot demanar presencialment:

Nota: aquests dos sistemes són totalment independents i compatibles entre sí. D’aquesta manera el fet de sol·licitar un, si ja disposes de l’altre, no implica ni la modificació de les dades ni l’anul·lació del primer.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 88% l'ha trobat útil (146 vots)
Millora aquest contingut

2 Comentaris

 1. Raül Mínguez Nogués

  Bon dia,
  Amb aquesta informació, entenc que són 2 sistemes independents d’identitat.
  Jo tinc (o tenia) idCAT Certificat amb un pendrive que em vau regalar, que es va caducar i que mai he tornat a fer servir per la feinada d’anar físicament a renovar-lo, actualitzar dades, etc. Allà hi constava, un mòbil que ja no és meu i un correu electrònic que s’ha donat de baixa.
  Ara m’he donat d’alta on line de l’idCAT SMS amb un número de mòbil nou i un correu nou. Felicitats, per fi un sistema útil!
  Els meus dubtes són:
  – Què passa amb la informació vella, les dades antigues i no vàlides actualment que tenia el meu idCAT Certificat que va caducar? Actualitzareu vosaltres les dades velles o són fitxers de dades independents?
  – Ara que tinc idCAT SMS, queda anul·lat totalment l’idCAT Certificat? Puc fer un tràmit de substitució amb l’idCAT SMS?

  1. Hola Raül,

   Hem modificat la FAQ a la que fas referència per tal d’aclarir que són dos sistemes independents , i compatibles entre sí. D’aquesta manera,el fet de sol•licitar-ne un, si ja disposes de l’altre, no implica ni la modificació de les dades ni l’anul•lació del primer.
   Pel que fa al tràmit de substitució , és cada organisme qui decideix amb quin certificat es poden fer els tràmits.
   Si hi ha quelcom que no et queda clar, no dubtis en contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina.
   Esperem haver-te ajudat!

CA ES EN