Descàrrega i instal·lació de la T-CAT P

El termini per fer el lliurament de la T-CAT P és de 30 dies naturals des de que el certificat està pendent de lliurar.

Per rebre el correu electrònic amb les instruccions a seguir per fer la descàrrega, prèviament, l’usuari titular del certificat ha de signar el full de lliurament i definir una contrasenya amb el Responsable del Servei.

A continuació us detallem els passos:

Pas 1.- Descàrrega de la T-CAT P

Important: tingueu present que l’usuari té 10 dies per descarregar el certificat, passats aquests quedarà revocat automàticament per motius de seguretat i que la T-CAT P només es pot descarregar una sola vegada, per tant, és imprescindible fer la descàrrega a l’ordinador de l’usuari titular.

Per descarregar el certificat cal seguir les instruccions indicades al correu electrònic, tot fent clic a l’enllaç proporcionat.

Quan l’usuari faci clic a l’enllaç, l’aplicació li demanarà:

El codi de suspensió, que apareix al correu electrònic de descàrrega
La contrasenya que es defineix en el moment del lliurament del certificat
El captcha
Un cop fet, fer clic a Enviar.

L’aplicació informa a l’usuari que el procés pot trigar uns minuts. Per iniciar el procés fer clic a Procedir.

L’aplicació començarà a generar les claus. Desprès d’això, es mostraran les següents pantalles:

Si premeu “Guardar” el fitxer es desarà a la ubicació definida per a les descàrregues. Si pel contrari premeu “ Abrir” el certificat quedarà descarregat i instal-lat al navegador utilitzat.

Pas 2.- Instal·lació de la T-CAT P

L’usuari trobarà l’arxiu amb l’extensió .p12 o .pfx descarregat en el seu equip, a la carpeta definida per a les descàrregues.

L’arxiu amb aquest format conté el certificat i les Claus privades.

Per instal-lar-ho fer doble clic sobre el fitxer i a continuació seguir els passos de l’assistent:

La contrasenya que es demana en el pas següent correspon al “codi de suspensió”:

OPCIONAL: En el cas que vulgueu protegir la T-CAT P amb una contrasenya d’ús heu de marcar “Habilitar la protecció segura de la clau privada”.

Si habiliteu aquesta opció, el sistema us avisarà cada cop que una aplicació hagi de fer ús de la clau privada del certificat (identificació o signatura).

• Un cop marcada l’opció comentada anteriorment, si continueu l’assistent arribeu al botó “Finalitzar” i posteriorment veureu la següent pantalla, on haureu de clicar a “Nivell de seguretat”.

• A la pantalla següent marca “Alt” i continua l’assistent.

• Per últim, indica el codi que voleu fer servir per a l’ús del certificat i Finalitza l’assistent d’importació. El vostre certificat ja està protegit amb un PIN! MOLT IMPORTANT: Indiqueu un PIN que us sigui fàcil de recordar. Si l’oblideu, no es pot recuperar, implicaria la revocació del certificat.

Premer ” acceptar” i la T-CAT P haurà quedat instal·lada al repositori de certificats i ja es pot fer servir.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 78% l'ha trobat útil (116 vots)