Lliurament, descàrrega i instal·lació de la T-CAT P

Un cop el certificat està pendent de lliurar els passos a seguir per part del Responsable del Servei de Certificacio Digital i de l’usuari titular de la T-CAT són lliurar, descarregar i instal·lar la T-CAT P.

El termini per fer el lliurament de la T-CAT P és de 30 dies naturals des de que el certificat està pendent de lliurar.

Per rebre el correu electrònic amb les instruccions a seguir per fer la descàrrega, prèviament, l’usuari titular del certificat ha de signar el full de lliurament i definir una contrasenya amb el Responsable del Servei.

Important: l’usuari té 10 dies per descarregar el certificat, passats aquests quedarà revocat automàticament per motius de seguretat i que la T-CAT P només es pot descarregar una sola vegada, per tant, és imprescindible fer la descàrrega a l’ordinador de l’usuari titular.

A continuació  detallem els passos:

Pas 1.- Descàrrega de la T-CAT P

Per descarregar el certificat cal seguir les instruccions indicades al correu electrònic, tot fent clic a l’enllaç proporcionat.

Quan l’usuari faci clic a l’enllaç, l’aplicació li demanarà:

El codi de suspensió, que apareix al correu electrònic de descàrrega
La contrasenya que es defineix en el moment del lliurament del certificat
El captcha
Un cop fet, fer clic a Enviar.

L’aplicació informa a l’usuari que el procés pot trigar uns minuts. Per iniciar el procés fer clic a Procedir.

L’aplicació començarà a generar les claus. Desprès d’això, es mostraran les següents pantalles:

Si es prem “Guardar” el fitxer es desarà a la ubicació definida per a les descàrregues. Si pel contrari es prem “ Abrir” el certificat quedarà descarregat i instal-lat al navegador utilitzat.

Pas 2.- Instal·lació de la T-CAT P

L’usuari trobarà l’arxiu amb l’extensió .p12 o .pfx descarregat en el seu equip, a la carpeta definida per a les descàrregues.

L’arxiu amb aquest format conté el certificat i les Claus privades.

Per instal-lar-ho fer doble clic sobre el fitxer i a continuació seguir els passos de l’assistent:

La contrasenya que es demana en el pas següent correspon al “codi de suspensió”:

OPCIONAL:

Per poder exportar (fer una còpia) del certificat un cop està instal·lat en el navegador i poder-lo instal·lar a altres navegadors o dispositius cal seleccionar l’opció “Marcar esta clave como exportable”.

En el cas que es vulgui protegir la T-CAT P amb una contrasenya d’ús s’ha de marcar “Habilitar la protecció segura de la clau privada”.

Si s’habilita aquesta darrera opció, el sistema avisarà cada cop que una aplicació hagi de fer ús de la clau privada del certificat (identificació o signatura).

• Un cop marcada l’opció comentada anteriorment, si continues l’assistent arribes al botó “Finalitzar” i posteriorment es veu la següent pantalla, on s’ha de clicar a “Nivell de seguretat”.

• A la pantalla següent marca “Alt” i continua l’assistent.

• Per últim, indica el codi que vols fer servir per a l’ús del certificat i Finalitza l’assistent d’importació. Elcertificat ja està protegit amb un PIN! MOLT IMPORTANT: Cal indicar un PIN que sigui fàcil de recordar. Si s’oblida, no es pot recuperar, implicaria la revocació del certificat.

Premer ” acceptar” i la T-CAT P haurà quedat instal·lada al repositori de certificats i ja es pot fer servir.

Pas 1.- Descàrrega de la T-CAT P

Per descarregar el certificat cal seguir les instruccions indicades al correu electrònic, tot fent clic a l’enllaç proporcionat.

Quan l’usuari faci clic a l’enllaç, l’aplicació li demanarà:

El codi de suspensió, que apareix al correu electrònic de descàrrega

La contrasenya que es defineix en el moment del lliurament del certificat

El captcha

Un cop  completat el formulari, fer clic a Enviar.

L’aplicació informa a l’usuari que el procés pot trigar uns minuts. Per iniciar el procés fer clic a Procedir.

Un cop finalitzat el procés de descàrrega es mostrarà la següent pantalla:

Pas 2.- Instal·lació de la T-CAT P

En el MAC caldrà anar a “Finder” a la carpeta “Descàrregues” i buscar el fitxer que s’acaba de descarregar (el seu certificat) amb un número llarg i extensió “.pfx” o “.p12”.

Fer clic sobre el fitxer i es mostrarà una pantalla com la que es veu a continuació per posar la contrasenya (la contrasenya és el codi de suspensió).

Un cop finalitzada la instal·lació, cal anar a “Clauers” a la carpeta “Els meus certificats” i en aquesta es troba el certificat instal·lat.

A dia d’avui els certificats en programari (p. ex.: T-CAT P) si que es poden instal·lar en aquests dispositius seguint les indicacions del manual corresponent:

El Consorci AOC treballa contínuament per obtenir el màxim reconeixement dels seus certificats així com per garantir el seu funcionament amb les combinacions més utilitzades de sistemes operatius i programes informàtics (navegadors d’Internet, aplicacions ofimàtiques, etc.).

En el mateix sentit, l’anàlisi del perfils dels usuaris dels certificats del Consorci AOC ha permès identificar quines són aquestes combinacions més utilitzades i concentrar els esforços en mantenir la compatibilitat dels certificats del Consorci AOC amb elles.

Les següents taules mostren els diferents escenaris de compatibilitat dels certificats del Consorci AOC.

Compatible
No Compatible

Sistemes operatius Windows

Versió de Sistema Operatiu T-CAT (SafeSign 3.0.124) T-CAT (SafeSign 3.0.76) T-CAT (SafeSign 3.0.40) Programari (idCAT, T-CAT P)
Windows XP Professional (SP3)
Windows XP Embedded
Windows XP Tablet PC Edition
Windows 2003 Server (SP2)
Windows 2003 Server R2 (SP2)
Windows Vista Ultimate (SP2)
Windows Vista Business (SP2)
Windows Vista Enterprise (SP2)
Windows Vista Professional (SP1)
Windows 7 Ultimate (SP1)
Windows Server 2008 Enterprise SP2
Windows 8.1
Windows 10

Aplicacions sobre Windows

Aplicació T-CAT (SafeSign 3.0.124) T-CAT (SafeSign 3.0.76) T-CAT (SafeSign 3.0.40) Programari (idCAT, T-CAT P)
Internet Explorer 8
Internet Explorer 9
Internet Explorer 10
Internet Explorer 11
Microsoft Outlook 2003
Microsoft Outlook 2007
Microsoft Outlook 2010
Microsoft Outlook 2013
Microsoft Outlook 2016
Mozilla Firefox fins 3.6
Mozilla Firefox 13.0.1
Mozilla Thunderbird fins 3.1
Mozilla Thunderbird 13.0.1
Adobe Reader X
Adobe Reader XI
Adobe Reader DC
Google Chrome 18.0, 21.X, 35.0, 49.0

Nota: Internet Explorer 11 a partir de l’agost de 2021 Microsoft deixa de fer suport i actualitzacions per aquest navegador

Compatibilitat amb MAC OS

Escenari T-CAT (SafeSign 3.0) T-CAT (SafeSign 3.0.77) Programari (idCAT, T-CAT P)
MAC OS X 10.5 / Mozilla Firefox 0.9.1 10.2 i 10.3
MAC OS X 10.5 / Mozilla Thunderbird 0.7.1 10.2 i 10.3
MAC OS X 10.6 – 10.8 / Mozilla Firefox 14.0.1 Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
MAC OS X 10.9-10.10 / Mozilla Firefox 14.0.1 Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
MAC OS X 10.6 – 10.8 / Mozilla Thunderbird 14.0 Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
MAC OS X 10.6 – 10.8 / Adobe Reader X Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
MAC OS X 10.9-10.10 / Adobe Reader X, XI, DC Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
MAC OS X 10.11 / Mozilla Firefox  Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
MAC OS X 10.11 / Mozilla Thunderbird  Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació

Compatibilitat amb LINUX

Escenari T-CAT (SafeSign 3.0.77) Programari (idCAT, T-CAT P)
Linux Ubuntu 12.0.4 / Mozilla Firefox 15.0 Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
Linux Ubuntu 14 – 16 / Mozilla Firefox 15.0 o Superior Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
Linux Ubuntu 12.0.4 / Mozilla Thunderbird 15.0 Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
Linux Ubuntu 14 – 16 / Mozilla Thunderbird 15.0 o Superior Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
Linux Ubuntu 12.0.4 / Adobe Reader 9 Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
Linux Ubuntu 14-16 / Adobe Reader 9 o Superior Prèvia instal·lació del a llibreria PKCS#11 Certificat instal·lat en el repositori de l’aplicació
T'ha estat útil aquesta informació? NoSí (+59 puntuación, 165 votos)
El 34% l'ha trobat útil (32 vots)