Descàrrega i instal·lació de l’idCAT

Per tal de poder descarregar i instal·lar el teu certificat  (poder-lo fer servir) has de seguir els següents passos:

Pas 0 – Instal·lació de les claus públiques

Per fer la instal·lació de totes les claus públiques des d’un únic arxiu segueix els passos en funció del teu navegador:

Internet Explorer i Google Chrome en sistema operatiu Windows

• Desa l’ arxiu que conté totes les claus públiques al disc dur, per exemple l’escriptori de Windows.
  • Clica a sobre del fitxer amb el botó dret del ratolí i tria l’opció “Instalar certificado”
  • Segueix les instruccions i prem a següent a cada pas fins a que aparegui el missatge següent: “La importación se realizó correctamente”.

Mozilla Firefox en qualsevol sistema operatiu, Windows, Linux o MAC

• Desa l’arxiu que conté totes les claus públiques al disc dur.
  • Dins de Firefox importa el fitxer descarregat obrint les opcions des del menú lateral dret , Opcions > Avançat > Certificats > Visualitza els certificats > pestanya Entitats > Importa > Seleccionar l’arxiu

Safari i Google Chrome amb sistema operatiu MAC

Nota:  si disposeu d’un antivirus instal·lat a l’ordinador és possible que aquest no reconegui el tipus d’arxiu i faci aparèixer una alerta de seguretat per tal que es confirmi la confiança en aquest.

Contingut relacionat:

Claus públiques

Pas 1 – Descarrega’l en Windows o MAC

El termini per descarregar l'idCAT  és de 90 dies i 10 intents a partir de la data d’emissió. Un cop esgotat el termini, hauràs de desplaçar-te a una Entitat de Registre idCAT i repetir el procés de sol·licitud.

Al Canal idCAT de YouTube tens el vídeo de la descàrrega i instal·lació del certificat:  AQUÍ

Accedeix al web idcat.cat/descarrega des d’un ordinador de sobretaula o portàtil, atès que el certificat no es pot descarregar des de dispositius mòbils (telèfon mòbil o tauleta).

Emplena les dades d’identificació, tot completant els camps:

• Tipus de document acreditatiu: tria el tipus (NIF, NIE, etc.)
  • Número: introdueix-lo tal com apareix al document
  • Codi del document (contrasenya): introdueix la seqüència que has rebut en el correu electrònic o que tens al full de lliurament
  • Codi personal: introdueix el codi que vas indicar a l’Entitat de Registre idCAT i que només tu coneixes

Un cop complimentades les dades, fer clic a Cercar.

La web mostrarà les dades del certificat i les dades de contacte. Un cop revisades fes clic a Descarregar.

Tot seguit, el navegador et demanarà si vols “Guardar” o “Abrir” el fitxer. Prem a “Guardar” el fitxer que es desarà a la ubicació definida per a les descàrregues del teu navegador.

Un cop fet, t’apareixerà conforme la descàrrega s’ha realitzat correctament:

Si vols tornar a descarregar el certificat, l’eina et dona opció de tornar a fer-ho sempre i quan no tanquis o refresquis el navegador. Si tanques el navegador el certificat no es podrà tornar a descarregar.

Si no saps on s’ha descarregat, pots consultar el contingut On està el meu idCAT Certificat?

Pas 2 – Instal·la’l en Windows

Al Canal idCAT de YouTube tens el vídeo de la descàrrega i instal·lar el certificat: http://goo.gl/f9iOtr.

Per instal·lar el certificat, cerca l’arxiu amb l’extensió .p12 o pfx descarregat el teu equip dins la carpeta definida per a les descàrregues.

Fes doble clic sobre el fitxer i a continuació segueix els passos de l’assistent:

Deixa seleccionada l’opció de Usuario actual i fes clic a Siguiente.

En aquest pas, l’assistent et demanarà el Codi de descàrrega (contrasenya) que t’apareix al correu electrònic rebut o en el full de lliurament.

Important:

• Marcar “Habilitar protección segura de la clave privada” si es vol que el sistema avisi cada cop que una aplicació requereix fer ús del certificat o protegir aquest amb un pin per l’ús.
  • Seleccionar “Marcar esta clave como exportable” si es vol poder importar el certificat des del navegador, per a tornar a crear el fitxer. P.e: Poder extreure’l a un altre dispositiu, tot i que no es conservi el fitxer inicial que acabeu de guardar al vostre ordinador.

Prem a següent a cada pas fins arribar a “ finalitzar”

Un cop clicat a “finalitzar” ja tindràs el certificat idCAT instal·lat al repositori de Windows ( Internet explorer i Google Chrome). Per a Mozilla i Firefox cal que importis el fitxer .p12 o pfx al propi navegador. Per fer-ho, accedeix a Eines - Opcions - Privacitat i Seguretat - Veure certificats- importar- s’obrirà un assistent per realitzar la instal·lació.

OPCIONAL: En el cas que vulgueu protegir l’idCAT amb una contrasenya d’ús seguiu el contingut de la FAQ: Mesures per evitar usos indeguts de l’idCAT

Pas 2 – Instal·la’l en MAC

Al Canal idCAT de YouTube tens el vídeo de la descàrrega i instal·lar el certificat: http://goo.gl/f9iOtr.

Per instal·lar el certificat, cerca l’arxiu amb l’extensió .p12 o pfx descarregat el teu equip dins la carpeta definida per a les descàrregues.

Fes doble clic sobre el fitxer i a continuació segueix els passos de l’assistent. S’obrirà la següent pantalla:

Selecciona del desplegable “llaveros”: Inici de sessió.  Has de tenir present que la icona del cadenat que consta a Clauers - Inici de sessió ha d’estar obert per tal de que el certificat idCAT s’instal·li correctament.

Prem el botó “Afegir” per instal·lar el certificat:

El sistema et sol·licitarà dues contrasenyes: la d’administrador del sistema, primerament i la del codi de descàrrega (contrasenya) posteriorment.

Un cop fet ja tindràs el certificat idCAT instal·lat al repositori de MAC (Safari i Google Chrome). Per a Mozilla i Firefox cal que importis el fitxer .p12 o .pfx al propi navegador. Per fer-ho, accedeix a Eines - Opcions - Privacitat i Seguretat - Veure certificats- importar- s’obrirà un assistent per realitzar la instal·lació.

Nota: Revisa que el certificat idCAT consta marcat com a “configuració per omissió”; accedeix a la carpeta “llaveros” del MAC- pestanya “Mis certificados”- fes doble click sobre l’idcat (el teu nom) i un cop aquí, desplegant el menú “confiar”:

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 48% l'ha trobat útil (44 vots)