Descàrrega de l’idCAT

Com es descarrega el certificat idCAT?

Per utilitzar el certificat idCAT és necessari que el descarreguis en un ordinador portàtil o de sobretaula. No el descarreguis a un mòbil o tauleta perquè no el podries fer servir.

Quan obtens l'idCAT, reps un correu electrònic (al correu indicat al certificat) amb les instruccions per realitzar la descàrrega. Per a fer-ho, vés a www.idcat.cat/descarrega i indica el tipus i número del document identificatiu, el codi del document (que apareix al document de compareixença i al correu electrònic que vas rebre quan et van emetre el certificat) i el codi personal (que vas introduir quan et van emetre el certificat). Un cop feta la validació d'aquestes dades, només hauràs de seguir l'assistent de descàrrega del certificat fins a finalitzar el procés.

Al Canal idCAT de YouTube (www.youtube.com/user/idcatvideo) tens el vídeo de la descàrrega del certificat.

 

NOTA: recordeu que per utilitzar l'idCAT Certificat heu de tenir les claus públiques del certificat: Com instal·lar les claus públiques de l’idCAT?

Què faig si surt un error fent la descàrrega de l'idCAT?

Els errors més típics al descarregar l'idCAT són:

"Amb aquestes dades no s'ha trobat cap certificat pendent de descàrrega": Revisa les dades introduïdes perquè alguna/es de les 4 (Tipus de document, número, codi del document i/o codi personal) és incorrecta. Vés amb compte amb les majúscules i minúscules.

"El codi del document i/o el codi personal que heu introduït no són correctes": Revisa que no t'hagis equivocat al posar aquestes dades. Vés amb compte amb les majúscules i minúscules.

En cas que no recordis el codi personal per la descàrrega o de quina manera s'ha introduït en el moment de l'emissió del certificat (majúscules o minúscules), aquest no es pot recuperar. Caldrà que demaneu una nova emissió del certificat a l'Entitat de Registre idCAT.

"Codi 7002: Error al contactar con la CA": Torna a fer la prova més tard perquè hi ha hagut un problema puntual de connexió.

"El certificat no ha estat generat des d'aquesta màquina": Per raons de seguretat, l'idCAT només es pot descarregar un cop. Aquest error vol dir que ja el vas descarregar i ho estàs tornant a provar. Si no disposes del certificat al teu equip, hauràs d'anar a una Entitat de Registre idCAT per a que revoquin i tornin a emetre el teu certificat.

Al Canal idCAT de YouTube (www.youtube.com/user/idCATvideo) tens el vídeo de la descàrrega del certificat: http://goo.gl/f9iOtr.

Descarregar el certificat idCAT és un requisit imprescindible per utilizar-lo. Disposes de 90 dies i 10 intents per fer-ho. Si no ho fas en el termini indicat, no podràs completar l'operació, i hauràs d'anar a una Entitat de Registre idCAT per sol·licitar l'emissió d'un nou certificat.

Recorda que el codi del document apareix al document de compareixença i al correu electrònic que vas rebre quan et van emetre el certificat. El codi personal el vas introduir quan et van emetre el certificat.

Per què rebo un correu de recordatori de descàrrega si ja l'he descarregat?
Si en el moment de l'emissió de l'idCAT, el sistema funcionava amb certa lentitud i l'operador va refrescar la pàgina per intentar agilitzar el procés, és possible que creés dos registres de certificats pendents de descàrrega. Per això, encara que tu ja hagis descarregat el certificat, és possible que et recordi que encara no ho has fet. En tot cas, el certificat que has descarregat és totalment vàlid, i el pots utilitzar amb total normalitat. Com que el sistema t'avisa als 7 i als 21 dies després de l'emissió (si no l'has descarregat), passat aquest termini ja no tornaràs a rebre cap comunicació al respecte.
Puc descarregar el certificat de programari al mòbil?

Per poder utilitzar el teu certificat en programari (idCAT o T-CAT P), l'has de descarregar des d'un ordinador de sobretaula o un portàtil. Els sistemes operatius dels telèfons mòbils o tauletes "no saben" guardar el certificat descarregat al repositori de certificats del navegador, per la qual cosa no te'l trobaria quan el volguessis utilitzar.

El que sí que pots fer és descarregar el certificat al teu equip de sobretaula o portàtil i fer una còpia per utilitzar-lo des del teu dispositiu mòbil. Per a fer-ho, consulta els manuals per iPhone/iPad, Android, Windows Mobile.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 37% l'ha trobat útil (179 vots)
Millora aquest contingut

0 Comentaris

Icona d'un globus terraqüi