Dades de la sol·licitud d’alta idCAT

Puc obtenir l'idCAT si no disposo de NIF o NIE?
A més del NIF i NIE, es pot obtenir l'idCAT amb el passaport i el DNI d'altres països (pels ciutadans dels països de l'Acord Schengen). Ara bé, les administracions que permeten fer tràmits telemàtics tenen configurades les seves aplicacions per a permetre la tramitació amb els certificats fets amb NIF i NIE, però no és comú que permetin l'accés amb certificats fets amb passaport o DNI d'altres països. Els tràmits que es poden realitzar amb independència del document acreditatiu del certificat són els que no tenen a veure amb l'administració pública, com la signatura de documents, etc.
Què faig si tinc l'idCAT emès amb NIE i passo a tenir NIF?
Si tens l'idCAT emès amb NIE i obtens el NIF, hauries d'anar a una Entitat de Registre idCAT a demanar la revocació i nova emissió del teu certificat. Si no ho fas, el teu idCAT contindria dades errònies, perquè el teu document identificatiu a efectes legals seria el NIF. De fet, quan intentessis fer un tràmit amb l'administració, t'apareixeria un error d'identificació. Per anul·lar l'anterior certificat i obtener-ne un de nou, hauries d'aportar el certificat del registre civil en què consta quin era l'anterior document acreditatiu i quin és el nou, i aportar, també, el nou NIF.
Per a què serveix el correu electrònic que dono quan s'emet l'idCAT?

Per a obtenir l'idCAT, és obligatori que indiquis una adreça de correu electrònic. És el correu des del qual podràs enviar correus electrònics signats, al qual rebràs els avisos de caducitat del certificat (60 i 30 dies abans que caduqui) i al qual és possible que rebis alguna comunicació informativa, directament relacionada amb l'ús del certificat, tal com s'explica al Document de compareixença que vas signar quan et van emetre el certificat. En tot cas, el Consorci AOC no fa servir el correu electrònic dels certificats digitals per a l'enviament de publicitat de cap mena.

Tot i que és obligatori que el teu idCAT tingui un correu electrònic, el sistema no verifica la "propietat" d'aquest compte. Tanmateix, és aconsellable que indiquis el teu correu electrònic per a que rebis les comunicacions de gestió del certificat.

He d'indicar la meva adreça física real en el moment de fer la sol·licitud del certificat?
L'adreça física no és una dada que s'inclogui a l'interior del certificat, de manera que no cal que coincideixi amb la del teu document identificatiu. En tot cas, les dades de contacte que s'indiquen en el moment d'obtenir l'idCAT tenen una utilitat merament informativa. El Consorci AOC, per tant, no fa servir la teva adreça física per a cap mena d'enviament.  
Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 70% l'ha trobat útil (40 vots)
Millora aquest contingut

0 Comentaris

CA ES EN