Com puc cercar un usuari/organisme al Directori Corporatiu?

IMPORTANT:  en cas que l’organisme cercat no aparegui en el desplegable, indica el Departament al qual està adscrit.

Ex. usuari que pertany al Consell Català de l’Esport s’ha de cercar pel Departament de Presidència.

Com ja hem comentat, qualsevol usuari de la Generalitat de Catalunya que estigui enregistrat al Directori Corporatiu és un usuari potencial de l’eValisa i per tant pot ser seleccionat com a receptor d’una valisa. Per poder localitzar fàcilment els usuaris destinataris disposes a l’eValisa d’un cercador d’usuaris. Per poder accedir al cercador del Directori Corporatiu has de fer clic a la imatge Directori que apareix al costat del camp Per a,  i també al costat del camp Visualitzadors, del formulari de creació d’una nova valisa.valisa11

Una vegada accedeixes al cercador, t’apareixerà un formulari que hauràs d’omplir:

El cercador t’obliga a omplir 2 dades per poder localitzar a l’usuari:

Podràs indicar una part del nom/cognoms o del càrrec o bé indicar-ho en la seva totalitat. És a dir, si un usuari es diu Joan Maria Bertran Peris, podràs localitzar-lo posant en el camp Nom Joan Maria, però també si indiques Joan o fins i tot Maria. De forma anàloga, si vols cercar a un usuari pel seu càrrec, p. ex. Director General, el podràs localitzar tant si indiques Director General, però també indicant Director o fins i tot General.

D’altra banda, no t’has de preocupar si el text que introdueixes està en majúscules/minúscules o si conté o no els accents corresponents: la cerca no serà sensible a les majúscules/minúscules ni tampoc als accents, de forma que podràs localitzar a l’usuari en qualsevol cas.

Important: Et recomanem que indiquis totes les dades que coneguis de l’usuari a cercar. Quantes més dades indiquis més eficient serà la cerca i més acurat serà el resultat que obtindràs.

NOTA: Per tal de poder cercar a usuaris que tenen la seva identitat protegida a GICAR, existeix una tercera opció de cerca, l’opció Correu-e. El funcionament és similar als dos casos anteriors, però en aquest cas haurem d’indicar una adreça de correu EXACTA per trobar l’usuari, i només hi haurà un sol camp d’informació a emplenar.

En el cas que necessitem cercar un usuari protegit us haureu de dirigir a l’altra pestanya. Cal tenir present que d’aquests usuaris sempre es mostraran només les seves adreces de correu electrònic, en cap cas els noms i cognoms.

Una vegada hagis introduït les dades de l’usuari a cercar, podràs fer clic al botó Cerca. En aquest moment es realitzarà la cerca i es mostraran tots els usuaris que compleixen els criteris de cerca en la part inferior del formulari.

Important: els usuaris que apareixen amb una imatge taronja d’avís a davant del nom amb un missatge que indica “La unitat menor no està informada” no podran accedir a la Valisa rebuda. Hauran de contactar amb GICAR per tal de verificar les seves dades.

Per seleccionar un usuari determinat, simplement hauràs de fer clic a sobre d’ell i automàticament t’apareixerà seleccionat a l’apartat Seleccionats.

Important: si necessites enviar la valisa a més d’un destinatari, podràs repetir la cerca tantes vegades com ho necessitis. Simplement has d’introduir les dades (nom+cognoms o càrrec i unitat major) del nou usuari i tornar a fer clic al botó Cerca.

Si has seleccionat un usuari per error i necessites eliminar-ho, només hauràs de posar el ratolí a sobre seu dins l’apartat Seleccionats (en aquest moment el seu nom apareixerà tatxat) i fer clic.

Finalment hauràs de fer clic al botó Afegeix per tancar el formulari de cerca i afegir tots els usuaris seleccionats al camp de Destinataris o Visualitzadors.

Si pel contrari no vols aplicar cap canvi sobre la valisa que estàs editant, podràs fer clic al botó Descarta i es tancarà el formulari de cerca sense que es realitzi cap modificació sobre la valisa.

T'ha estat útil aquesta informació? NoSí (-61 puntuación, 163 votos)
El 28% l'ha trobat útil (53 vots)