Com puc saber si el meu certificat està caducat?

Si tens el certificat al teu equip, pots saber si està caducat anant al magatzem de certificats del navegador:

• Amb Internet Explorer: A Eines> Opcions d’internet > Contingut > Certificats > Personal
  • Amb Mozilla Firefox: A Menú > Opcions > Avançat > Certificats > Veure certificats > Els vostres certificats
  • Amb Google Chrome: A Configuració > Mostrar opcions avançades > HTTPS/SSL > Administrar certificats > Personal.

Al costat del teu nom apareix la data de caducitat del certificat. Recorda que si el tens caducat, no el podràs renovar. En aquest cas, hauries d’anar a una Entitat de Registre idCAT a obtenir-lo de nou.

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 80% l'ha trobat útil (459 vots)
Millora aquest contingut

18 Comentaris

1. Hola Sergi,

Si no tens instal·lat el teu certificat no pots saber quan caduca, pero has de saber que te una validesa de 4 anys des del dia de la descarrega. Pots consultar si tens el certificat instal·lat, aixi com la seva caducitat, seguint els passos de la següent FAQ: Com puc provar si un idCAT funciona?
      Tanmateix, sempre pots contactar amb el nostre Centre d’atenció a l’Usuari des del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Janaina,

Per tal de fer comprovacions, ens cal més informació ,com dades personals, quin error et dona…, per aquest motiu, et recomanem que contactis amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa plana, amb la màxima informació possible i ells estaran encantats d’ajudar-te!

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Antonio,

Si ho trobes complicat, pots contactar amb el nostre centre d’Atenció a l’usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina, si els hi indiques les teves dades personals, et podran indicar quina es la caducitat del certificat, així com si tens algun altre dubte, també els hi pots plantejar.

Atentament,

Suport AOC

1. Bona tarda
    Ho faig des d’aquí perquè no trobo com consultar per un navegador Safari, però la pregunta és: ara ja no val l’idcat per a demanar la vida laboral a la seguretat social?

1. Hola Raúl.

Amb un certificat idCAT pots consultar la vida laboral sense problemes, des del navegador on tinguis el certificat instal·lat.

Tanmateix, aprofitem per a comentar-te, que aquest canal es per a fer propostes de millora o suggeriments, per a consultes o incidències, et pots dirigir al nostre Centre d’atenció a l’usuari , a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Helder,

Per a tractar aquest dubte, et recomanem contactar amb el centre d’atenció a l’usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina, per tal que puguin fer comprovacions, o be al Telèfon del Centre d’Atenció a l’Usuari del Consorci AOC

Tanmateix, aprofitem per a comentar-te, que aquest canal és per a fer propostes de millora o suggeriments.

Atentament,

Suport AOC

2. Vaig instal·lar fa un any l’ordinador el certificat, però fa poc temps he hagut de formatejar l’ordinador i ara em diu el meu usuari ja esta descarregat, però no puc accedir-hi. Què puc fer?

1. Hola Esther,

La descàrrega de l’idCAT només es pot fer una vegada per raons de seguretat; si ja no tens accés a la descàrrega inicial, i no tens cap còpia de l’idCAT, donat que no el podràs tornar a descarregar, caldrà que revoquis l’idCAT i el sol·licitis de nou en qualsevol Entitat de Registre.

Atentament,

Suport AOC

3. Hola.
    Tinc el certificat actiu fins al 7-09-2021. El gestor de certificats (certmgr) del Windows 10 me’l mostra, però no l’iExplorer 11.
    Si, des de Certmgr intento renovar el certificat, em diu que no té clau privada, mentre que el de la meva dona sí que en té.
    Al mateix temps, el gestor del clauer idCat em diu que “No s’ha pogut determinar la presència de memòries USB al sistema”.
    Com puc aconseguir una còpia del meu certificat o una clau USB nova?
    Gràcies

1. Hola Albert,

Per revisar el teu cas concret si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

Atentament,

Suport AOC

4. Hola,
    Si no tenim windows, com podem renovar el certificat? Ho he provat amb 3 navegadors (Safari, Chrome i Firefox) i en cap funciona, principalment es queixen de que no poden establir la conexió segura “S’ha produït un error durant la connexió a http://www.idcat.cat:4443. L’altre extrem de la connexió SSL no ha pogut negociar un conjunt de paràmetres de seguretat acceptables. Codi d’error: SSL_ERROR_HANDSHAKE_FAILURE_ALERT “

1. Hola Natàlia,

Si estàs fent la renovació des del navegador on tens l’idCAT i t’apareix error, per revisar-ho si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.