idCAT
Suport > idCAT > FAQ's > Com instal·lar les claus públiques...

Com instal·lar les claus públiques de l’idCAT?

Descarregueu i instal·leu les claus següents:

Nota:  si disposeu d’un antivirus instal·lat a l’ordinador és possible que aquest no reconegui el tipus d’arxiu i faci aparèixer una alerta de seguretat per tal que es confirmi la confiança en aquest.

Es necessari descarregar la clau 1 i la 2, per tal de  verificar que els certificats que arriben als nostres equips informàtics han estat emesos per alguna de les autoritats de certificació de la jerarquia d’entitats de CATCert.
1.- clau de l’ entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació ciutadana (descarregueu-les clicant aquí si el vostre certificat es va emetre abans del 9 d’abril del 2015)

Aquestes són les pases que haureu de seguir per a descarregar les claus , és el mateix procés i pantalles per els dos certificats.

Un cop instal·lats aquests arxius, si feu servir els navegadors Internet Explorer, Google Chrome o Edge ja podeu fer servir el certificat idCAT. Vegeu la nota següent pels casos d’ús amb Firefox.

NotaExportar un certificat en programari amb navegador Firefox

Contingut RelacionatClaus públiques

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 80% l'ha trobat útil (792 vots)
Millora aquest contingut

42 Comentaris

1. Aquesta pàgina explicativa no serveix perquè no diu on s’han de descarregar les claus públiques, i per tant no soluciona el problema de que funciona el certificat.

1. Hola Xavier,

Hem completat la FAQ en relació amb el teu comentari indicant com cal realitzar la importació de les claus en el cas que es faci servir un navegador que no detecti els certificats instal·lats al magatzem definit per defecte.

Gràcies per la teva aportació.

1. Hola Francesc,

Quan cliques als enllaços continguts a la FAQ, descarregues uns fitxers comprimits (ZIP) però no vas a cap pàgina.

Per instal·lar les claus, has d’obrir els Zips, fer doble clic al que trobaràs a dins, clicar a “Instal·lar” i seguir els passos que t’indiqui (no toquis la configuració per defecte: és correcta i la més habitual).

Si tens més dubtes o problemes amb aquest procés pots obrir una petició de suport des del botó de la part superior dreta d’aquesta pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Miquel.
      Informarte que hemos comprobado la descarga y funciona correctamente.
      Recuerda que deberás tener instalado en tu ordenador un programa de compresión ZIP o RAR para poder descomprimir documentos, puesto que las descargas de las claves vienen en ficheros comprimidos (ZIP)
      Si tienes más dudas o problemas con este proceso puedes abrir una petición de soporte desde el botón de la parte superior derecha de esta página.

Atentamente,

1. Bon dia Joan,

Hem comprovat la descàrrega i funciona coerrectament.
          Per a descarregar les claus púbiques hauràs de tenir instal·lat en el teu ordinador un programa de compressió RAR o ZIP, per a poder descomprimir documents. Per instal·lar les claus, has d’obrir els Zips, fer doble clic al que trobaràs i seguir els passos que t’indiqui.
          Si tens més dubtes o problemes al respecte, pots obrir una petició de suport des del botó de la part superior dreta d’aquesta pàgina.

Atentament,

1. He seguido los consejos que le disteis a Joan en vuestro ultimo comentario para poder instalar las llaves (ya descomprimidas) en mi sistema Mac pero dado que mi navegador es Safari no consigo seguir avanzando con la instalación de ellas, ya que al realizar el doble clic que indicais una vez descomprimidas no ocurre nada. Me podes ayudar? Gracias

2. Hola Javier,

En tu caso, te adjuntamos la siguiente FAQ: claves públicas, donde encontraras más detalladamente como instalar las claves públicas desde el navegador Safari con sistema operativo MAC.

En caso que no se resuelva tu duda, te sugerimos que abras una petición de soporte desde el botón “Abre una petición ” que encontraras en el margen superior derecho de esta misma pagina.

Nuestro Centro de Atención al Usuario, estará encantado de ayudarte!

2. Per començar, als arxius zip no hi ha cap altra arxiu que es descomprimeixi per “Instalar”. El que es descomprimeix de la carpeta zip és un certificat que dubto que serveixi per algo al no poder-se veure bé el contingut.

Faria tot un seguit de passos a seguir, ja que és una complicació extrema per algú, com en el meu cas, que ho necessita urgentment però no té ni la més minima idea del que està fent. Sento que estigui perdent el temps.
    Quina mena d’arxius són els que ens feu baixar?
    Ja que, el certificat que es descomprimia, a més, posava que no era fiable.

Gràcies per la atenció

1. Hola Mireia,

Hem fet unes modificacions a la FAQ a la que fas referència, per tal que sigui més aclaridor.
      Pel que fa a l’arxiu ZIP que descarregues, has de fer “doble clic” per tal d’instal·lar-lo, el certificat es totalment fiable, però de vegades degut a l’antivirus surt el missatge que indiqueu, només has de confirmar la confiança en aquest.
      Si tot i així necessites més aclariments, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari, a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Esperem haver-te ajudat!

1. Em passa exactament igual que a la Mireia: No em surt cap diàleg per introduir les dades personals. Voleu dir que no l’esteu espifiant, donat que som uns quants els ciutadans que no ens en sortim?

1. Hola Josep,

Ens parles de diàleg per introduir dades personals, creiem que no és el mateix cas que el comentari al que fas referència, pel que ens detalles pensem que et pot ser d’ajuda, la següent FAQ: Com sol·licito l’idCAT per Internet? . Si no és aquest el teu dubte, et recomanem que et posis en contacte amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina.

Esperem haver-te ajudat!

3. No serveix la vostra pàgina per a persones com jo.
    Jo posaria les pases amb el clàsic 1, 2, 3 …
    Tanta explicació, dificulta el que realment has de fer, introduir unes dades en lloc concret, i/o baixar-te uns programes.

1. Hola Bienvenido,

Hem modificat la FAQ a la que fas referència afegint de manera més detallada com fer la instal·lació de les claus públiques.

Esperem que ara sigui més aclaridor!

4. He fet dues o tres vegades la descàrrega del certificat. Ara havia d’anar a la pàgina, suposo de la Seguretat Social, que em permet demanar dos certificats: de contractista i d’estatr al corrent dels pagaments; doncs, i ja ho he fet dues vegades, poso aquests conceptes al cercador i quan entro per sol·licitar-los, aquesta web em demana uns codis que no són els que tinc al full de sol·licitud de l’idCat. Allí hi ha un codi de8 lletres (que no he hagut d’entrar per descarregar res) i un de 4 (lletres o núm.) i a la web de la SS em demanen codis amb un latre nom amb espai per a 4 i 3 lletres o núm. respectivamernt.
    Què he de fer?
    Gràcies

1. Hola Reyes,

Una cosa és la descàrrega del certificat idCAT i l’altre és el tràmit que estiguis fent a la pàgina de la seguretat social. La web a la qual estàs accedint no t’ha de demanar cap codi que tinguis al full de descàrrega de l’idCAT doncs les instruccions i els codis d’aquest full són únicament per al moment de descarregar-lo. El teu certificat idCAT ens consta revocat, per tant, et recomanem que contacti amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó obre una petició que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

5. a l’ajuntament on m’han demanat que em faci una idcat, m’han donat dues contrasenyes: una en lletres i l’altra numèrica i en cap moment me les han demanat, amb lo qual no estic segur d’haver acabat el procés. Tampoc he rebut un codi idcat amb el qual poder treballar! On he d’entrar les claus uqe m’han donat i acabar el p… procés?

1. Hola Josep,

El teu comentari ha estat traslladat al responsable del servei per tal que revisi el contingut de la FAQ. Tanmateix, et podem dir que el fet que no estigui informat a la FAQ, no vol dir que no funcioni sinó que pot ser que no estigui actualitzada, o be que no s’hagi considerat posar aquesta informació per que no sigui rellevant.
      Et recomanem provar-ho directament, i davant qualsevol dubte sempre pots contactar amb el Nostre Centre d’atenció a l’usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina.

Gràcies per ajudar-nos a millorar!

Suport AOC

6. Bon dia!
    Com s’instal·la en un MAC?
    D’entrada tinc el iOS Sierra 10.12 instal·lat al ordenador, cosa que tota persona de MAC al 2017 tindrà: El Lion Moutain va ser llançat al 2012, no se si el pdf no està actualitzat o bé no ho entenc han passat dos iOS entre mig: Yosemite, Capitan, i ara el Sierra.

D’altre banda falta algún material explicatiu per a iOS en general. Amb el DNI digital de la Poli em va ser molt senzill però amb iDCAt no trobo la informació.

1. Hola Xavi,

El teu comentari ha estat traslladat al responsable del servei per tal que revisi el contingut de la FAQ, i valori si es necessari fer una actualització.

Gràcies per ajudar-nos a millorar!

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Marta,

Si tens algun dubte sobre la instal·lació del teu idCAT sempre pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina.
      Tanmateix, comentar-te que hem traslladat el teu comentari al cap de servei per tal que ho valori.

Gràcies per ajudar-nos a millorar!

Suport AOC

1. Hola Judit,

Com no sabem amb quina dificultat et trobes, et suggerim que contactis amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina.

Atentament,

Suport AOC

7. Al intentar instal·lar les claus publiques, un cop em descarrego el zip i segueixo les passes, el surt el missatge ” Extensiones Cripto Shell” dejó de funcionar.
    Help!

1. Hola Jaume,

Per tal d’ajudar-te, et recomanem que contactis amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina. Si ets segueix apareixent l’error que indiques, els hi pots adjuntar la captura de pantalla per tal que sigui més ràpida la resolució.

Atentament,

Suport AOC

8. un cop feta la descàrrega no hi ha hagut manera de poder accedir al document (digueu-me curta, però la informàtica no és lo meu..) em podeu dir què haig de fer per poder accedir al document, si us plau?

1. Hola Judith,

La descarrega de l’idCAT no genera un document, si no un arxiu que serveix per identificar-te. Per tal de veure si tens correctament instal·lat el teu idCAT pots seguir els passos de la següent FAQ: Com puc provar si un idCAT funciona?
      Tanmateix, per a consultes operatives, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina, ja que el canal per on has fet el teu comentari, és per a fer suggeriments o propostes de millora.

Atentament,

Suport AOC

9. Jo he seguit els pasos i instal·lat les claus previes com be expliqueu, pero en el vídeo d’exemple del YouTube de com exportar el certificat, observo en l’apartat “emitido por” que surt idCat i a mi em surt EC-Ciutadania. Es correcte?

Moltes gràcies.

1. Hola Albert,

És correcte que el teu idCAT sigui emès amb la clau pública EC-Ciutadania, l’any 2015 va haver-hi una canvi en la clau pública d’emissió de l’idCAT i des de llavors els idCAT s’emeten al la clau EC-Ciutadania enlloc de EC-idCAT.

Atentament,

Suport AOC

10. començo a treballar dilluns i no el tinc, el tinc caducat i portu tot l dia voltant amunt i avall per no aconseguir res , tinc el papaer de lidcat amb el codi de document i el codi persona i no puc descarregar -me’l …

1. Hola Victor,

Per poder revisar en quin estat es troba la descàrrega de teu idCAT si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la plana.

Atentament,

Suport AOC

11. Intento instalaro en otro PC y me da este error:

“Este certificado personal no puede ser instalado porque Vd. no posee la correspondiente clave privada que se creó cuando se solicitó el certificado”

1. Hola Francis,

La descarga del idCAT solamente se puede realizar una vez por razones de seguridad, para instalarlo en otro ordenador deberás hacer una copia e instalarla en el otro ordenador, encontrarás información sobre como exportarlo e importarlo aquí.

Atentamente,