Com es crea una còpia autèntica a CÒPIA?

Creació d’una còpia autèntica

Consideracions prèvies

L’usuari ha d’obrir l’aplicació nativa per poder establir la connexió entre el dispositiu d’escaneig i l’aplicació web del servei CÒPIA  (més informació)

Pas 1: seleccionar una plantilla o sense

Per generar la còpia només cal clicar el botó “Crea una còpia”

A continuació, apareix un popo-up que permet escollir si per generar la còpia es farà ús d’una plantilla (aquesta opció facilita que l’usuari no hagi d’emplenar la majoria de camps de configuració perquè ja estan informats) o bé sense plantilla (implica que l’usuari haurà d’emplenar tots els camps)

Pas 2: emplenar o revisar els camps de configuració i de metadades:

En funció del que hagi escollit (plantilla o sense), l’usuari haurà d’emplenar els camps obligatoris (i, opcionals, si s’escau) que apareixen remarcats en color vermell:

• òrgan que expedeix la còpia
  • Suport del document original:
    • Paper: per si es vol fer una còpia autèntica d’un document en suport paper mitjançant un escàner
    • Electrònic: per si es vol fer una còpia autèntica d’un document electrònic (en aquest cas, només es permeten fer còpies de documents en format PDF)
  • Títol de la còpia
  • Identificador del document original

Els camps a emplenar s’agrupen en tres blocs:

• Paràmetres de configuració de la còpia
  • Metadades de la còpia
  • Metadades del registre: bloc totalment opcional i pensat per aquells usuaris que vulguin fer una còpia d’un document presentat al registre d’entrada i sortida de l’ens. L’eina permet incorporar un segell amb les dades del registre a la còpia o en el cas que no es vulgui s’incorporaran com a metadades.

Pas 3: Generació de la còpia

Un cop emplenats tots els camps, només cal clicar al botó “Genera”.

A continuació, s’obre una pantalla amb el component web per realitzar la còpia:

• En cas de generar una còpia d’un document paper cliqueu aquí
  • En cas de generar una còpia d’un document electrònic cliqueu aquí
  • En cas de generar una còpia que incorpori el segell d’entrada i sortida cliqueu aquí

Més informació sobre les metadades i camps de configuració:

NomDescripcióExemple
Òrgan que expedeix la còpiaIdentificador normalitzat de l’òrgan que té atribuït la competència d’expedició de còpies autèntiquesSecretaria o codi DIR3
Suport del document originalIndica la naturalesa o suport del document original del qual se’n farà una còpiaPaper
Codi segur de verificació a la còpiaEl CSV és una referència única que s’atorga a cada document, formada per un conjunt de caràcters i generada electrònicament.
Aquesta referència permet identificar el document, vincular-lo amb el seu emissor i verificar la seva autenticitat i integritat a través de l’accés a la seu electrònica.
Si
URL de verificació de les còpies mitjançant CSVURL, disponible a la Seu Electrònica de l’ens, que permet comprovar l’autenticitat i integritat de les còpies autèntiques en paper de documents administratius electrònics emesos per l’ens.

Important: Si es vol que a la URL aparegui també el CSV s’ha d’informar la URL de la següent manera: url + {0}. Com l’exemple: http://csv.domini.cat/csv?id={0}

NOTA: Si el vostre ens no disposa d’una pàgina de verificació de CSV pròpia, no cal informar aquest camp ni cap que faci referència al CSV. El servei Còpia no disposa d’una pàgina de verificació de codis segurs de verificació.

Si es vol incloure el CSV a la URL: http://csv.domini.cat/csv?id={0}
Si no es vol incloure el CSV a la URL: http://csv.domini.cat/
Mecanisme de generació del CSVIndica la forma en que es generarà el CSV. Si es selecciona automàtic, el propi servei generarà el codi seguint el següent patró: [codi INE de l’ens][DDMMYYYY][FACTOR_ALEATORI]. Si es selecciona manual, l’usuari l’haurà d’informar en el moment de generar la còpiaAutomàtic
Referència a l’ordre que regula el sistema de CSVReferència a l’ordre, resolució o document que regula el sistema de generació de CSV de l’ens
Signatura de la còpiaIndica si la còpia autèntica ha de ser signada o noSi
Mecanisme de signaturaMecanisme que es farà servir per signar la còpia autèntica ja sigui el “Signador centralitzat del Consorci AOC” que custodia el segell electrònic de l’ens o bé “Certificat digital en local” que permet utilitzar un certificat digital emmagatzemat en un dispositiu criptogràfic local de l’usuariSignador centralitzat del Consorci AOC
Signatura visible a la còpiaIndica si la signatura electrònica de la còpia autèntica haurà de ser visible o no en el document resultantSi
Títol de la còpiaTítol o nom de la còpia autèntica Còpia de l’escriptura XXX
Assumpte de la còpiaBreu resum sobre el tema/assumpte de la còpia
Identificador del document originall’identificador del document origen del qual es farà la còpia 010203
Autor del documentNom o dades identificatives de l’autor del document origenPere Poma
Origen del documentIndica si el contingut del document origen va ser creat pel ciutadà o per una AdministracióCiutadà
Règim d’accésRègim d’accés a la còpia autèntica. A escollir de llista de valorsAccés lliure
Estat elaboracióIndica la naturalesa de la còpia. Valors a escollir d’un llistat. Important que el valor indicat quadri amb el suport del document original Còpia autèntica electrònica de document paper
Metadades visibles a la còpiaIndica si les metadades mínimes han de ser estampades i visibles a la còpia autèntica. En cas afirmatiu, el contingut del document original serà escalat al 80% de la seva superfície original i les metadades seran estampades al marge resultant.Si
Tipus de document
Tipologia documental del document a escollir d’un llistatActa
Naturalesa del document origenIndica la naturalesa del document origen del qual es farà la còpia. Els valors a escollir són: original, còpia autèntica i còpiaOriginal
Segell visiblePermet incloure de forma visible un segell amb les dades del registre d’entrada/sortida a la còpiaSi
Número de registre de sortida
Número de registre de sortida associat al document origenS/000016-2018
Data de registre de sortidaData del registre de sortida associat al document origen. El format de la data ha de ser dd:mm:aaaa hh:mm:ss12/04/2018 13:48:29
Número de registre d’entradaNúmero de registre d’entrada associat al document origenE/000016-2018
Data de registre d’entrada
Data del registre d’entrada associat al document origen. El format de la data ha de ser dd:mm:aaaa hh:mm:ss11/04/2018 13:48:29
Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 46% l'ha trobat útil (13 vots)