Com sol·licito l’idCAT per Internet?

Per obtenir l’idCAT, has d’anar a una Entitat de Registre idCAT (troba la teva clicant aquí) per validar la teva identitat. Prèviament, pots sol·licitar-lo per internet per a que el procés sigui més ràpid. Per fer la sol·licitud, vés a https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/solicitud_inici.do. Un cop allà, fes les següents accions:

1- Consulta les Taules de Compatibilitat del certificat per veure si el teu sistema operatiu permet l’ús del certificat. En cas que facis servir Windows XP o anteriors, clica aquí.

2- Instal·la les claus públiques del certificat (necessàries per utilitzar-lo), clicant aquí i fes “Continuar”.

3- Emplena les dades del formulari de sol·licitud:

sol_licitud_buida

Tingues en compte que:

 • Les “Dades del certificat” han de ser iguals que al teu document identificatiu
 • Per obtenir l’idCAT és necessari ser major d’edat
 • No és necessari que les “Dades de contacte” siguin iguals que al teu document identificatiu
 • No és obligatori indicar el telèfon
 • Les “Dades de seguretat” serveixen per a que puguis suspendre el certificat en cas que sigui necessari

4- Un cop emplenades totes les dades obligatòries, clica “Continuar”. Si t’has deixat alguna dada o hi ha algun camp incorrecte, el sistema t’avisarà per a que ho revisis.

5- Si les dades estan correctament emplenades, t’apareixerà una pantalla amb el formulari emplenat:

sol_licitud_emplenada

Tingues en compte que:

 • Per confirmar que qui fa la sol·licitud és una persona, i no us sistema informàtic, has d’escriure la “Paraula de pas (automàtica)”
 • Si alguna dada és errònia, clica “Corregir dades” i podràs tornar a modificar el formulari. Si tot és correcte, clica “Sol·licitar certificat”

6- Quan cliques “Sol·licitar certificat”, t’apareix una pantalla que t’informa que el procés ha finalitzat:

sol_licitud_finalitzada

Tingues en compte que:

 • A l’Entitat de Registre idCAT et demanaran l’original i fotocòpia del teu document identificatiu
 • Pots obtenir el teu idCAT a qualsevol de les Entitats de Registre idCAT disponibles, no només a les que t’apareguin en aquesta pantalla

7- Un cop fet això, ja pots anar a l’Entitat de Registre idCAT a obtenir el teu certificat

Aquesta informació ha estat útil? NoSí (+238 rating, 318 votes)
El 87% l'ha trobat útil (335 vots)
Millora aquest contingut

16 Comentaris

 1. Disposant d’un altre certificat, com pot ser DNIe, existeix la possibilitat d’obtenir IDCat sense necessitat d’anar presencialment a una entitat de registre? L’autoritat basca (izenpe) permet obtenir el certificat de persona física de manera 100% telemàtica, sempre que la petició es faci emprant el DNIe.

  1. Hola Xavi,

   Ens sap greu, però no hi ha manera de demanar l’idCAT certificat de manera totalment telemàtica, doncs l’entitat de registre, ha de comprovar la veracitat de les dades introduïdes a la sol·licitud del certificat, però sí que pots demanar l’idCAT Mòbil de manera telemàtica.
   T’adjuntem la següent FAQ: Diferències entre l’idCAT Mòbil i l’idCAT- Certificat digital, per tal que puguis valorar si t’interessa aquest tipus de certificat.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola David,

   No hi ha termini màxim, entre la sol·licitud feta per la web i la validació presencial en una entitat de registre, però si que hi ha un termini de 90 dies des de que fas la validació presencial, fins que et descarregues el certificat i un màxim de 10 intents per a fer la descàrrega.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola teresa,

   Per tal de fer la sol·licitud per internet has d’anar a la plana https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/solicitud_inici.do, com indica la FAQ a la tercera línea, el formulari que hi ha en PNG es només una imatge, per tal que veieu quina es la pantalla que us trobareu.
   Tanmateix comentar-te, que tot i que facis la sol·licitud per internet hauràs de desplaçar-te a una entitat de registre a buscar el certificat.

   Atentament,

   Suport AOC

 2. Hola,
  com puc fer-ho si resideixo a l’extranger? Em trobo que no em puc registrar com a catalana resident a l’exterior perqué no tinc el certificat electrónic, i no puc tenir el certificat electrónic perqué visc a l’exterior…

  1. Hola Maria,

   Tal i com indica la FAQ a la que fas referència, la sol·licitud final s’ha de fer presencial, per tant si resideixes a l’estranger no podràs fer-ho.
   Tanmateix, segons s’indica a la plana web de la Generalitat, el registre de catalans residents a l’exterior es pot fer amb signatura electrònica (idCAT, DNI-electrònic… o be amb signatura manuscrita.

   Atentament,

   Suport AOC

 3. Bon dia, voldria treure el idCAT per una societat, aqui veig que està pensat per persones fisiques exclusivament. És aixi??

  Voldria saber si ho puc tramitar per aqui i si he d’adjuntar algun document a més de les escriptures de l’empresa.
  Gracies

  1. Hola Mario,

   L’idCAT és un certificat de persona física, és a dir, t’identifica per a fer tràmits per via telemática com a ciutadà. Per tant, no permet fer tràmits com a persona jurídica.
   Existeixen prestadors de serveis de certificació que ofereixen certificats per empreses, com Camerfirma (http://www.camerfirma.com), FNMT (http://www.cert.fnmt.es), o d’altres. En tot cas, per estar segur del certificat que has d’utilitzar per fer un tràmit, el millor és que li demanis a la pròpia administració.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Pilar,

   L’ajuntament de Calonge consta com a Entitat de Registre idCAT, en horari de 09.30 a 14.00, en aquest horari està disponible l’emissió de l’idCAT.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Anna,

   Sí, pots fer la sol·licitud telemàtica des d’un ordinador, i posteriorment fer la descàrrega en un altre ordinador, no té per què ser la mateixa màquina.

   Atentament,

   Suport AOC

CA ES EN