idCAT
Suport > idCAT > Contingut > Com renovo el certificat idCAT?

Com renovo el certificat idCAT?

1. El certificat ha d’estar en període de renovació (60 dies abans de la data de caducitat). Pots comprovar l’estat del teu certificat a l’aplicació SignaSuite. Si el certificat ja està caducat no es podrà renovar, en aquest cas hauràs d’anar a una Entitat de Registre idCAT per obtenir-lo de nou.

2. Segons la Política General de Certificació, si han passat més de cinc anys des de la darrera vegada que el subscriptor es va identificar presencialment en una oficina d’Entitat de Registre, haurà de personar-se de nou per a portar a terme la renovació. Per aquest motiu només serà possible el procés de renovació on-line una vegada cada 5 anys. Tenint en compte que la vigència del certificats és de 4 anys, només es podrà fer una vegada abans de tornar a presentar-se en una Entitat de Registre idCAT.

El certificat idCAT té una vigència de 4 anys. 60 dies abans que caduqui, el sistema envia una comunicació (a l’adreça de correu electrònic que consta al certificat) recordant que el certificat està proper a caducar. Si no el renoves, 30 dies abans que caduqui torna a enviar la mateixa comunicació de recordatori. Si l’idCAT caduca, en el moment en què l’intentis fer servir, apareix un error.

Per a renovar el certificat, cal que utilitzis el navegador en el qual tens instal·lat el certificat. Per comprovar-ho, segueix les passes que s’escaiguin:

• Amb Internet Explorer: Vés a Eines> Opcions d’internet > Contingut > Certificats > Personal
    • Amb Mozilla Firefox: Vés a Menú > Opcions > Privacitat & Seguretat > Seguretat > Certificats > veure certificats
    • Amb Google Chrome: Vés a Configuració > Mostrar opcions avançades > HTTPS/SSL > Administrar certificats > Personal
    • Amb Safari: Obre el menú “Finder” i escriu la paraula “llaveros”, tot seguit s’obrirà la carpeta “llaveros” del teu ordinador. Al subapartat “Mis certificados” pots comprovar si el certificat apareix.

A continuació, des del navegador on has visualitzat el certificat, entra a www.idcat.cat a l’apartat “Renovar el certificat”.

Des de l’apartat de Renovació, has de prémer el botó “següent” perquè aparegui el selector de certificats i puguis seleccionar el teu idCAT en període de renovació.

A continuació la web mostrarà les dades del certificat i les dades de contacte. Un cop revisades fes clic a Descarregar.

Tot seguit, el navegador et demanarà si vols “Guardar” o “Abrir” el fitxer. Prem a “Guardar” el fitxer que es desarà a la ubicació definida per a les descàrregues del teu navegador.

Un cop fet, t’apareixerà que la descàrrega s’ha realitzat correctament:

Si no saps on s’ha descarregat, pots consultar el contingut On és el meu idCAT Certificat?

El següent pas serà instal·lar el fitxer .p12 o .pfx del certificat idCAT renovat. Per fer-ho segueix les  instruccions de sota:

Per instal·lar el certificat, cerca l’arxiu amb l’extensió .p12 o pfx descarregat el teu equip dins la carpeta definida per a les descàrregues.

Fes doble clic sobre el fitxer i a continuació segueix els passos de l’assistent:

Deixa seleccionada l’opció de Usuario actual i fes clic a Siguiente.

En aquest pas, l’assistent et demanarà la contrasenya de la clau privada, que hauràs rebut per correu electrònic en el moment de fer la renovació (revisa la safata de correu brossa si no trobes el correu).

Important:

Prem a següent a cada pas fins arribar a “ finalitzar”

Un cop clicat a “finalitzar” ja tindràs el certificat idCAT instal·lat al repositori de Windows ( Internet explorer i Google Chrome). Per a Mozilla Firefox cal que importis el fitxer .p12 o pfx al propi navegador. Per fer-ho, accedeix a Eines – Opcions – Privacitat i Seguretat – Veure certificats- importar- s’obrirà un assistent per realitzar la instal·lació.

Nota: et recomanem que conservis el fitxer .p12 com a còpia de seguretat.

OPCIONAL: En el cas que vulguis protegir l’idCAT amb una contrasenya d’ús segueix el contingut de la FAQ: Mesures per evitar usos indeguts de l’idCAT

Per instal·lar el certificat, cerca l’arxiu amb l’extensió .p12 o pfx descarregat el teu equip dins la carpeta definida per a les descàrregues.

Fes doble clic sobre el fitxer i a continuació segueix els passos de l’assistent. S’obrirà la següent pantalla:

Selecciona del desplegable “llaveros”: Inici de sessió. Has de tenir present que la icona del cadenat que consta a Clauers – Inici de sessió ha d’estar obert per tal que el certificat idCAT s’instal·li correctament.

Prem el botó “Afegir” per instal·lar el certificat:

El sistema et sol·licitarà dues contrasenyes: la d’administrador del sistema, primerament i la contrasenya de la clau privada posteriorment (aquesta última la rebràs per correu electrònic en el moment de fer la renovació, revisa la safata de correu brossa si no trobes el correu).

Un cop fet ja tindràs el certificat idCAT instal·lat al repositori de MAC (Safari i Google Chrome). Per a Mozilla Firefox cal que importis el fitxer .p12 o .pfx al mateix navegador. Per fer-ho, accedeix a Eines – Opcions – Privacitat i Seguretat – Veure certificats- importar- s’obrirà un assistent per realitzar la instal·lació.

Nota:  recomanem conservar el fitxer .p12 com a còpia de seguretat.

Perquè el certificat idCAT consti com a confiable has d’accedir a “Llaveros” del MAC- pestanya “Certificados”- fer doble click sobre la clau pública EC-ACC i prémer en el menú d’ “Obtenir informació”  i en aquesta pantalla, dins del desplegable “Confiar” marca “Confiar sempre”:

NOTA: la contrasenya que demana la darrera pantalla és la teva contrasenya de MAC.

Un cop fet aquest pas, si accedeixes a “Mis certificados” ja veuràs el teu certificat idCAT com a vàlid i confiable

T'ha estat útil aquesta informació? NoSí (-44 puntuación, 166 votos)
El 64% l'ha trobat útil (42 vots)