Com renovo el certificat idCAT?

1. El certificat ha d’estar en periode de renovació (60 dies abans de la data de caducitat). Pots comprovar l’estat del teu certificat a AQUÍ. Si el certificat ja està caducat no es podrà renovar, en aquest cas hauràs d’anar a una Entitat de Registre idCAT per obtenir-lo de nou.

2. Segons la Política General de Certificació, si han passat més de cinc anys des de la darrera vegada que el subscriptor es va identificar presencialment en una oficina d’Entitat de Registre, haurà de personar-se de nou per a portar a terme la renovació. Per aquest motiu només serà possible el procés de renovació on-line una vegada cada 5 anys. Tenint en compte que la vigència del certificats és de 4 anys, només es podrà fer una vegada abans de tornar a presentar-se en una Entitat de Registre idCAT.

El certificat idCAT té una vigència de 4 anys. 60 dies abans que caduqui, el sistema envia una comunicació (a l’adreça de correu electrònic que consta al certificat) recordant que el certificat està proper a caducar. Si no el renoves, 30 dies abans que caduqui torna a enviar la mateixa comunicació de recordatori. Si l’idCAT caduca, en el moment en què l’intentis fer servir, apareix un error.

Per a renovar el certificat, cal que utilitzis el navegador en el qual tens instal·lat el certificat. Per comprovar-ho, segueix les pases que s’escaiguin:

• Amb Internet Explorer: Vés a Eines> Opcions d’internet > Contingut > Certificats > Personal
    • Amb Mozilla Firefox: Vés a Menú > Opcions > Privacitat & Seguretat > Seguretat > Certificats > veure certificats
    • Amb Google Chrome: Vés a Configuració > Mostrar opcions avançades > HTTPS/SSL > Administrar certificats > Personal
    • Amb Safari: Obre el menú “Finder” i escriu la paraula “llaveros”, tot seguit s’obrirà la carpeta “llaveros” del teu ordinador. Al subapartat “Mis certificados” pots comprovar si el certificat apareix.

A continuació, des del navegador on has visualitzat el certificat, entra a www.idcat.cat a l’apartat “Renovar el certificat”.

En aquest apartat, trobaràs un vídeo explicatiu del procés.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 16% l'ha trobat útil (67 vots)