Com renovo el certificat?

El certificat idCAT té una vigència de 4 anys. 60 dies abans que caduqui, el sistema envia una comunicació (a l’adreça de correu electrònic que consta al certificat) recordant que el certificat està proper a caducar. Si no el renoves, 30 dies abans que caduqui torna a enviar la mateixa comunicació de recordatori. Si l’idCAT caduca, en el moment en què l’intentis fer servir, apareix un error.

Nota: si el certificat ja està caducat no es podrà renovar, en aquest cas hauríeu d’anar a una Entitat de Registre idCAT per obtenir-lo de nou. Per saber si el certificat està caducat, cliqueu aquí.

Segons el que es descriu a l’apartat “Renovació de certificat amb renovació de claus” de  la Política General de Certificació, si han passat més de cinc anys des de la darrera vegada que el subscriptor es va identificar presencialment en una oficina d’Entitat de Registre, haurà de personar-se de nou per a portar a terme la renovació. Per aquest motiu només serà possible el procés de renovació on-line una vegada cada 5 anys. Tenint en compte que la vigència del certificats és de 4 anys, només es podrà fer una vegada abans de tornar a presentar-se en una Entitat de Registre idCAT.

Per a renovar el certificat, cal que segueixis les instruccions indicades al correu electrònic de renovació. També pots fer-ho accedint a www.idcat.cat i, dins de l’apartat “Gestió del certificat”, accedir a “Renovar el certificat”. Per renovar el certificat, ho haureu de fer des d’Internet Explorer, ja que Google Chrome i Microsoft Edge, no són compatibles per la renovació.

idCAT

Al Canal idCAT de YouTube (www.youtube.com/user/idCATvideo) tens el vídeo de la renovació del certificat:

Contingut relacionat:

Exportar certificat en programari amb navegador Internet Explorer

Exportar un certificat en programari amb navegador Firefox

Exportar un certificat en programari amb navegador Google Chrome

Informació addicional: per tal de cercar internet explorer, a Windows 10 podeu veure la següent FAQ;

No puc descarregar el certificat en programari amb Google Chrome o Microsoft Edge (Windows 10).

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 16% l'ha trobat útil (25 vots)
Millora aquest contingut

14 Comentaris

1. Hola Jordi,

Dispensa, però la renovació amb Google Chrome i Microsoft Edge està temporalment fora de servei, per això recomanem renovar el certificat mitjançant l’Internet Explorer, si et falla, ha de ser per algun altre motiu no pel navegador, per tant et recomanem contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Giacomo,

La renovació ha de funcionar amb internet explorer, l’únic que has de tenir en compte és que si tens el teu certificat instal·lat en un altre navegador, hauràs de fer l’exportació seguint les indicacions que tens a l’apartat de contingut relacionat dins d’aquesta FAQ.
      Si tot i així no pots renovar el teu certificat, et recomanem que contactis amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Joan Ramon,

Hem posat una nota al peu de la FAQ sobre la que fas referència, indicant com trobar internet Explorer des de Windows 10.

Gràcies per ajudar-nos a millorar!

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Ana,

Per tal de renovar el certificat l’has de tenir instal·lat al navegador des d’on fas la renovació, que ara per ara només és possible fer-ho des de firefox o internet explorer.
      En cas que tinguis el certificat instal·lat en un altre navegador, hauràs de fer una exportació prèvia a un dels navegadors esmentats.
      Al peu de la FAQ sobre la que fas referència, trobaràs com a contingut relacionat, com fer l’exportació del certificat.
      Tanmateix, si tens qualsevol dubte addicional, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola. He fet la renovació amb Safari (Mac), m’ha finalitzat el procés però sembla que no s’ha descarregat el certificat. Si torno a fer el procés em diu que ja tinc el certificat renovat.
    Com puc descarregar el certificat doncs? He buscat al clauer i enlloc veig les noves claus. Gràcies.

1. Hola Jordi,

En aquest cas, per tal de fer comprovacions són necessaries dades personals, pel que et recomanem, que contactis amb el nostre centre d’atenció a l’usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

2. Estic intentant renovar el meu idcat i no em deixa, sempre em mostra el missatge d’error que mostro a continuació.
    S’ha produït una condició d’error a l’aplicació
    A continuació es mostra la informació relativa a la condició d’error detectada a l’aplicació
    El certificat presentat no es vàlid.
    Torneu-ho a provar
    Que he de fer per renovar-?
    Si em passo per el carrer Tànger, 98 m’ho solucionaran?

1. Hola Samuel,

La url és correcta, per tal de revisar la incidència que comentes en renovar l’idCAT si us plau obre una petició de suport a través de l’enllaç que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.