Com puc provar si un idCAT funciona?

El primer que has de fer és comprovar que l’idCAT està al magatzem de certificats del navegador:

  • Amb Internet Explorer: Vés a Eines> Opcions d’internet > Contingut > Certificats > Personal
  • Amb Mozilla Firefox: Vés a Menú > Opcions > Privacitat & Seguretat > Seguretat > Certificats > veure certificats
  • Amb Google Chrome: Vés a Configuració > Mostrar opcions avançades > HTTPS/SSL > Administrar certificats > Personal
  • Amb Safari: Obre el menú “Finder” i escriu la paraula “llaveros”, tot seguit s’obrirà la carpeta “llaveros” del teu ordinador. Al subapartat “Mis certificados” pots comprovar si el certificat apareix.

Si no el veus, pot ser que no hagis descarregat el certificat.

Si veus l’idCAT al magatzem de certificats, comprova que les dades de nom i cognoms, i document identificatiu siguin les que apareixen al teu NIF, NIE, DNI d’altres països o passaport; en cas contrari, en el moment d’identificar-te amb una administració, et dirà que les dades no són correctes. Si aquest fos el cas, hauries d’anar a una Entitat de Registre idCAT a demanar la revocació i nova emissió del certificat.

Si veus l’idCAT correctament al magatzem de certificats, revisa que disposes de les claus públiques ben instal·lades i a continuació fes una prova de signatura per comprovar que funciona correctament, accedint al SignaSuite,

  • Prem a opció “Signar
  • Selecciona un fitxer per signar
  • Prem a “Iniciar”

Nota: Si no es carrega la llista de certificats o bé apareix un error de càrrega de l’applet, verifica que tens la darrera versió de Java instal·lada.

Si en tots els passos anteriors no has detectat l’error, comprova la validesa del certificat, des de la pestanya “Validar” de la mateixa aplicació SignaSuite.

  • Selecciona el certificat des del repositori (si el tens instal·lat al navegador des del que accedeixes) o en fitxer (si el tens en un fitxer guardat a l’ordinador)
  • Prem a “Validar”

Si el certificat està revocat, hauries de demanar un nou certificat a través d’una Entitat de Registre idCAT.

Nota: Si no es carrega la llista de certificats o bé apareix un error de càrrega de l’applet, verifica que tens la darrera versió de Java instal·lada.

Si el certificat és vàlid, i l’error persisteix (per exemple, identificant-te a la pàgina web d’una administració pública o a la DEMO de l’e-TRAM) el més probable que és que el problema no estigui en l’idCAT, sinó en la pàgina de l’administració. En aquest cas, hauries de contactar amb l’ens que ofereix el tràmit per resoldre el problema.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 43% l'ha trobat útil (239 vots)
Millora aquest contingut

0 Comentaris

Icona d'un globus terraqüi