Com em puc donar d’alta presencialment a idCAT Mòbil?

Actualment el registre presencial es pot fer a les següents oficines:

   NOTA: si tens NIE o passaport i no tens DNI o certificat digital, només serà possible donar-se d’alta de manera presencial. El procediment és el següent:

   Però, si tens DNI o certificat digital, també existeixen alternatives no presencials de registre:

    

    

    

   Aquesta informació ha estat útil? NoSí
   El 39% l'ha trobat útil (590 vots)
   Millora aquest contingut

   46 Comentaris

    1. Hola Pablo,

     Disculpa las molestias. El traductor del Portal de Soporte de idCAT no estaba visible cuando accediste, a causa de las últimas intervenciones de mejora de la imagen de éste.
     En este momento ya vuelve a estar disponible.

     Muchas gracias por tu aportación.

   1. Bon dia!
    Per quan es preveu que el registre pugui ser telemàticament mitjançant certificat digital? Si només hi ha aquests punts presencials, un servei com les multes de trànsit per les empreses catalanes, és un enderrariment haver de perdre el temps a fer un tràmit presencial per poder accedir-hi. És per això que serveix un certificat digital.

    S’agraïria que el certificat sigui el més comú (FNMT) ja que si no, serà obligatori fer un tràmit presencial també.

    1. Hola Glòria,

     S’està treballant per a que sigui possible a curt termini el registre a la base de dades de la Seu Electrònica de la Generalitat de Catalunya mitjançant certificat digital. Mentrestant, si disposes de certificat digital i no pots realitzar el registre presencial, et proposem realitzar els tràmits per l’opció d’identificació “Altres sistemes – Certificat digital”

     Moltes gràcies per la teva aportació.

    1. Hola Manel.
     Actualment la FAQ està actualitzada amb els punts de registre disponibles.
     Està previst que properament s’ampliïn les oficines de registre al territori de Catalunya.
     Gràcies per la teva aportació.

   2. Com es possible que cada vegada que has de fer una gestió amb un organisme oficial, en aquest cas la Generalitat, et trobis amb mes controls, problemes, nous processos informàtics, etc.?

    Per que, per exemple, els comptes de una Fundació no es poden presentar, a la Conselleria de Justícia, de forma presencial? La gent gran que ens dediquem a fer treballs de serveis socials i que no som experts en informàtica, tenim molts problemes per poder fer treballs administratius.

    1. Hola Esteve,

     Pel que fa a l’idCAT-SMS comentar-te que és un mitjà més d’identificació que algunes administracions públiques posen a l’abast dels ciutadans.
     Segons el tipus de tràmit i els requisits legals, cada entitat decideix quins sistemes identificatius accepta, pero la voluntat es oferir el màxim de possibilitats i no el contrari.

     Esperem haver resolt el teu dubte.

    1. Hola Jinyou,

     Hemos modificado la FAQ sobre la que haces referencia indicando, que también és posible darse de alta, de manera presencial con NIE o Pasaporte.

     Gracias por ayudarnos a mejorar!

    1. Hola Josep,

     l’idCAT Mòbil, és un servei d’autenticació d’usuaris orientat al ciutadà i basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al seu telèfon mòbil que el Consorci AOC ofereix al Sector Públic de Catalunya com a alternativa a l’ús dels certificats digitals, per tant no està adreçat a empreses.
     Pel que fa a la baixa del servei idCAT Mòbil, pots consultar la següent FAQ: Com puc donar-me de baixa de l’idCAT Mòbil?

     Atentament,

    1. Hola Jose,

     En primer lugar, indicarte que en la parte superior naranja de esta misma pagina tienes una opción que indica “traducción automática” y des de allí mismo puedes cambiar el idioma.
     Por otro lado te informamos que como empresa no es posible darse de alta el idCAT móvil, ya que es solo para personas físicas.Existen prestadores de servicios de certificación que ofrecen certificados para empresas, como Camerfirma ( http://www.camerfirma.com ), FNMT ( http://www.cert.fnmt.es ), u otros.

     Cordialmente

    1. Hola Jukka,

     Lamentem el teu descontent envers l’alta sense certificat digital, però t’informem que de manera presencial si que es possible, per tant no es discrimina cap tipus de document, sinó que tècnicament no és possible fer l’alta online amb passaport o NIE, sense certificat.

     Atentament,

   3. De que em serveix una informació d’un recurs que queda fora del meu municipi. Busco recurs, obligat perque el sistema de registre no funciona per internet i he de fer-ho presencial, des de Sta Coloma de Gramenet i m’envieu a Tiana. I sort que no sóc analfabet digital. Ni tinc problemes de mobilitat. I només tinc deu dies per accedir a la notificació.

    1. Hola Iván,

     No totes les entitats de registre emeten idCAT Mòbil, però això ja no depèn de nosaltres. Si has d’accedir a una notificació pots veure la següent FAQ: Com m’identifico per accedir a una notificació electrònica?, veuràs que hi ha altres maneres d’accedir a les notificacions.
     Qualsevol dubte addicional, sempre pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari des del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aqueta mateixa pàgina.

     Esperem haver-te ajudat!

     Atentament,

     Suport AOC

   4. He d’accedir a una notificació que m’envia la Generalitat i tinc 10 dies per accedir. I Totes les dades que posso són correctes i sempre diu error.
    He de fer un master? en 10 dies?. No sóc analfabeta digital, però és impossible accedir al vostre sistema.
    Estic a favor de que tot sigui més àgil però aquest sistema no funciona, ni amb certificats digitals, ni amb contrassenyes. No és excusa que és per la meva seguretat, ja què les dades que demanen solament ho sé jo perquè es DNI, data de naixement, número del CIP, etc. I resulta que encara així sempre diu “error”.
    Si us plau, feu la vida més fàcil a la gent, i penseu també en la gent gran o la que no té internet a casa o que s’està iniciant en la informàtica.
    És un sistema totalment inútil que no evita desplaçar-se a una oficina “convencional”. I a més per accedir a aquest certificat en persona, està el més proper a una localitat que per arribar he d’anar en tren i bus, perquè a la meva localitat que és a l’àrea metropolitana de Barcelona, un municipi gran, no existeix aquest servei.
    Si us plau, reviseu el sistema i no feu la vida digital més difícil.
    Gràcies.

    1. Hola Yolanda,

     En aquest cas hauràs de contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina. Per aquest canal no et podem ajudar, doncs s’han de fer comprovacions amb dades personals.

     Atentament,

     Suport AOC

   5. Hola, Resideixo a l’Anglaterra i ho veig bastant dificil de poguer donar d’alta per dispossar del idCAT mobil ja que l’unic document oficial que tinc es el passaport espanol fet en a l’embaxaida espanola a londres. Si-et-plau ajuda’m. Gracies.
    Ruth.

    1. Hola Ruth,

     Si no disposes de DNI ni targeta sanitària, no es possible fer l’alta telemàticament, per que s’ha de validar la identitat, i únicament és pot fer amb les dades indicades, o be de manera presencial.

     Atentament,

     Suport AOC

    1. Hola Victor,

     Lamentem indicar-te que el teu registre no és possible, doncs s’han considerat necessàries les dades que es demanen per a fer el registre telemàtic, i si no disposes d’aquestes dades s’ha de fer de manera presencial.
     idCAT Mòbil és el servei d’autenticació d’usuaris i signatura electrònica orientat al ciutadà i basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al seu telèfon mòbil que el Consorci AOC ofereix al Sector Públic de Catalunya com a alternativa a l’ús dels certificats digital.
     Hauràs de consultar al teu lloc de residència de quins tipus de certificats digitals disposen.

     Atentament,

     Suport AOC

    1. Hola Julia,

     Si no dispones de DNI y tarjeta sanitaria, es necesario hacerlo de manera presencial,por motivos de seguridad, por que no todos los NIE’s tienen fecha de caducidad y este, es un requisito de dicha alta.También puedes utilizar un certificado digital para realizar el alta online.

     Atentamente,

     Soporte AOC

   6. Yo necesito una valoración catastral pero el problema es que me pide el certificado digital si quiero que la valoración sea válida, actualmente resido en otra comunidad autónoma por lo que no tengo tarjeta sanitaria catalana, ¿como hago para obtener la valoración? Un saludo y gracias.

    1. Hola Jose,

     Hay diferentes tipos de certificados digitales y diferentes entidades que los emiten. Deberá hablar con la entidad responsable del tramite que quiere hacer, para que le indiquen que certificados aceptan.

     Atentamente,

     Soporte AOC

   7. Por favor intentar abrir alguno de los 4 formularios ofrecidos en 4 idiomas- ninguno tiene información, solo muestran que la persona que intentó subirlos para ser compartidos, le hacía falta una nueva versión de PDF-

    1. Hola Alberto,

     Disculpa, estamos revisando el mensaje que aparece, igualmente puedes descargar el formulario mediante el icono de descarga que aparece en el margen superior derecho del navegador.

     Atentamente,

     Suport AOC

    1. Hola Jon,

     Disculpa, estamos revisando el error que aparece cuando clicas el enlace, igualmente, a pesar del mensaje de error, puedes descargar el formulario a través del icono en forma de flecha que aparece en el margen superior derecho.

     Atentamente,

     Suport AOC

    1. Hola Marc,

     Si t’apareix el missatge que comentes tens opció de descarregar els formularis a través de la icona de descàrrega que t’apareixerà en el marge superior dret del navegador. També pots provar d’accedir als formularis amb un altre navegador.

     Atentament,

     Suport AOC

    1. Hola Roser,

     En aquest cas podràs donar-te d’alta o bé telemàticament amb certificat digital si disposes de certificat, o en cas contrari presencialment en una Entitat de Registre.

     Atentament,

     Suport AOC

   CA ES EN