Com editar un ítem de transparència?

En clicar sobre un dels ítems ens mostrarà la informació relacionada a les diferents seccions o apartats, permetent editar-les de forma independent.

Per editar-ne les seccions farem un clic a l’icona “EdicióEDITAR

Modificarem el contingut de la secció, un cop modificada farem un clic a sobre de “Guarda com esborrany” (en aquest cas es crearà una versió però no es mostrarà la versió al portal públic fins que es publiqui) o “Publica” si volem publicar el contingut revisat.

7_edició continguts camp de text

Si es vol editar el camp d’algun ítem però sense que aquest canvi sigui visible pels usuaris finals, caldrà que es guardi la versió com a esborrany. Per fer-ho, s’haurà de clicar sobre “desa com a esborrany” i es guardarà a l’històric de versions.

7_edició continguts camp de text

Pels ítems que disposen de model de dades per introducció manual, per afegir registres farem un clic a sobre del botó de “Afegeix Registre Indicador. A continuació ens mostrarà el quadre de diàleg amb els camps del recurs de dades que volem afegir el nou registre.

14_Introduir manualment dades

Per a poder editar les dades introduïdes manualment ens situarem al costat del registre i farem clic a sobre de la icona “Editar“. Seguidament es mostrarà el quadre de diàleg amb els camps del recurs de les dades i ens permetrà editar-ne el contingut.

Un cop modificat, farem un clic a la funció “Guarda com esborrany (si volem la creació d’una versió, però públicament no es mostraran els canvis fins que es publiqui) o “Publica” si volem publicar el contingut ja revisat.

15_com editar les dades introduides manualment

Per eliminar un registre del contingut farem un clic a sobre de la icona de Eliminar de la línia del registre que volem esborrar.

16_com eliminar les dades introduides manualment

Llavors se’ns demanarà que ho confirmem. Fem clic a “Sí” i el registre s’eliminarà.

confirma per eliminar

Pels ítems que disposen de dades automàtiques, farem un clic a sobre de l’indicador que mostra les dades per mostrar-ne el contingut i veurem que a la part superior de la secció de les dades ens mostra una barra amb les opcions de Voleu que les dades carregades automàticament siguin visibles?. Seguidament escollirem l’opció desitjada.

13_dades

Pels ítems que disposen de gràfics de les dades automàtiques, en fer clic a sobre de l’indicador que mostra les gràfiques per mostrar-ne el contingut, veurem que a la part superior de la gràfica ens mostra una barra amb les opcions de Voleu que aquest gràfic sigui visible? Escollirem l’opció desitjada.

12_gràfic

Si volem afegir més informació de la que ens permeten els camps predeterminats de l’ítem, caldrà  clicar sobre l’opció “edita”.

afegir més informació

Seguidament s’obrirà un tauler d’edició en el que podrem afegir informació addicional a les dades automàtiques i/o manuals, en forma de:

• Text
  • Enllaços
  • Documents adjunts ( amb una mida màxima dels arxius de 100MB)

Caldrà escollir la secció Més informació i afegir el text o enllaços desitjats.

Una vegada finalitzada la incorporació de les dades, caldrà clicar a “Publica” per a desar i fer visibles els canvis.

Si es vol afegir un document adjunt, caldrà escollir la secció Adjunts i clicar sobre “Seleccioneu”.

edició de textosS’obrirà una pestanya on et demanarà des d’on vols importar el fitxer. Si no el tens ja penjat en un altra pàgina del Portal, hauràs de fer clic a “Afegeix” i escollir “Document bàsic”.

penjar documents 1

En aquesta nova pantalla que es desplegarà et demanarà la informació per a penjar el document adjunt en qüestió, que podràs carregar a l’apartat “Seleccionar fitxer”. A més, podràs editar els camps següents:

• Títol: Nom del document.
  • Descripció: Breu descripció de l’adjunt.
  • Categorització: Podràs afegir etiquetes per trobar el fitxer en les cerques de manera més efectiva.
  • Continguts relacionats: Podràs enllaçar continguts d’altres parts de la Seu-e 2.0 i el portal de Transparència.
  • Permisos: Podràs gestionar qui visualitzarà l’adjunt: Qualsevol persona, els membres del lloc-web, o només el propietari.

Una vegada fets tots els passos, caldrà clicar sobre “Publica” per a desar els canvis.

penjar documents 2

Per poder pujar un segon document, tornarem a anar a l’edició de l’ítem  i a l’apartat de documents farem clic a la pestanya de la dreta “+“.

A continuació, ens apareixerà a sota l’opció de pujar un segon document. Per pujar-lo, repetirem l’operació anterior.

document2

Quan necessitem esborrar un document publicat, accedirem a l’apartat d’adjunts i farem clic en el botó “Esborra”. Per publicar el contingut modificat, clicarem sobre el botó “publica”.

adjunt2

Per vincular una adreça web amb un enllaç, anirem a l’edició del text i escriurem el nom que volem que aparegui en el text com a títol.

Tot seguit, seleccionarem aquest nom i anirem a la pestanya de “insereix/edita enllaç”.

insereix enllaç

Enganxarem la URL i a la pestanya de “destí” posarem “no definit”. En publicar-ho,  podrem accedir al document a través dels seu enllaç.

enllaçenllaç 2

NoNo
El 33% l'ha trobat útil (3 vots)