Com crear grups d’usuaris?

Introducció

La creació de grups d’usuaris és una funcionalitat vinculada a la Gestió d’usuaris d’EACAT-Tràmits, que facilita l’agrupació d’usuaris d’una entitat d’acord amb la lògica que es vulgui donar. Per exemple, es poden crear grups segons una lògica orgànica, d’acord amb els òrgans de l’ens (Secretaria, Intervenció, etc.); amb una lògica relacionada amb cadascuna de les competències (Grup Subvenció X, etc.); o  la lògica que li vulgui donar cada ens.

Qui pot crear grups d’usuaris?

El requisit indispensable per poder crear un grup és que l’usuari sigui el gestor d’usuaris de l’ens.

Com crear grups d’usuaris?

En la secció Configuració i concretament en la pestanya Grup d’usuaris, prémer el botó Nou grup per crear un nou grup d’usuaris.

Cal que se li doni un nom i una descripció i es premi Crear grup.

Es pot editar el grup prement damunt del seu nom.

Dins del grup d’usuaris, es permet realitzar 3 tipus d’accions:

• Eliminar el grup, prement la icona
  • Editar, prement el botó Edita. Aquesta acció possibilita la modificació del nom del grup i de la seva descripció
  • Assignar usuaris mitjançant el botó
Com assignar usuaris a un grup d’usuaris?

El cercador d’usuaris permet cercar-ne un de determinat.

O bé es poden assignar diversos usuaris alhora, seleccionant-los i prement Assigna.

Dins del grup, hi ha una funcionalitat per poder filtrar entre els seus usuaris. Resulta molt útil en cas de grups amb un nombre elevat d’usuaris.

Com desassignar usuaris d’un grup d’usuaris?

Dins d’un grup d’usuaris, en el llistat d’usuaris del qual en formen part, es pot desassignar un usuari del grup prement la creu gris fosca que apareix a la part dreta de cada usuari.

Abans d’esborrar l’usuari del grup, com a mesura de seguretat, apareix el missatge següent:

Com puc saber a quins grups d’usuaris estic assignat?

Des de la pestanya El meu espai de la secció Configuració, es pot veure a quins grups d’usuaris s’està assignat, prement Veure grups assignats.

Si l’usuari està assignat a un grup d’usuaris ens dóna la informació següent:

I, si no està assignat a cap grup d’usuaris també informa sobre aquest fet.

NoNo
El 100% l'ha trobat útil (3 vots)