Claus públiques

Per què és necessari instal·lar-les?

Aquestes claus són necessàries per verificar que els certificats que arriben als nostres equips informàtics han estat emesos per alguna de les autoritats de certificació de la jerarquia d’entitats de CATCert. Els navegadors porten incorporada per defecte la confiança en algunes entitats de certificació.

• Navegador Internet Explorer: Eines > Opcions Internet > Contingut > Certificats
  • Navegador Mozilla Firefox: Eines > Opcions > Avançat > Xifratge > Visualitza els certificats

CATCert acompleix tots els requisits necessaris per ser inclosa en els navegadors més coneguts. S’estan realitzant els treballs necessaris per tal d’aconseguir-ho el més aviat possible.

Mentre se segueix aquest procés, com que les claus no venen precarregades als navegadors, cal instal·lar manualment les claus públiques de l’entitat de certificació en què es confia.

Hi ha dues opcions per fer la instal·lació de les claus públiques:

1.- Instal·lació de totes les claus públiques des d’un únic arxiu (recomanat). Escolliu en funció del vostre navegador, en cas que utilitzeu:

Internet Explorer a Windows

• Deseu l’ arxiu que conté totes les claus públiques al vostre disc dur, per exemple al vostre escriptori de windows.
  • Cliqueu a sobre del fitxer amb el botó dret del ratolí i trieu l’opció “Instalar certificado”
  • Seguiu les instruccions i premeu següent a cada pas fins a que desaparegui la finestra i aparegui el missatge següent: “La importación se realizó correctamente”.

Google Chrome a Windows

• Deseu l’ arxiu que conté totes les claus públiques al vostre disc dur, per exemple al vostre escriptori de windows.
  • Cliqueu a sobre del fitxer amb el botó dret del ratolí i trieu l’opció “Instalar certificado”
  • Seguiu les instruccions i premeu següent a cada pas fins a que desaparegui la finestra i aparegui el missatge següent: “La importación se realizó correctamente”.

Mozilla Firefox en qualsevol sistema operatiu, Windows, Linux o MAC

• Deseu l’ arxiu que conté totes les claus públiques al vostre disc dur, per exemple al vostre escriptori.
  • Dins de Firefox importeu el fitxer descarregat obrint les opcions del menú lateral dret captura, Opcions > Avançat > Certificats > Visualitza els certificats > pestanya Entitats > Importa > Seleccionar l’arxiu (les opcions indicades pertanyen a la versió 49 de Firefox).

Safari amb sistema operatiu MAC

• Deseu l’ arxiu que conté totes les claus públiques al vostre disc dur, per exemple al vostre escriptori de windows.
  • Feu doble clic sobre l’arxiu baixat, i accepteu la instal·lació al magatzem de certificats.

2.- Instal·lació de les claus públiques que necessiteu. Per baixar totes les claus públiques necessàries d’una jerarquia en concret, premeu el botó corresponent a l’entitat a que pertanyi.

Al 2015 la jerarquia actual de certificació del Consorci AOC es veurà reduïda a 2 Entitats de Certificació (marcades en groc) i englobant de la següent manera les EC actuals:

• L’EC -SectorPublic: que concentrarà l’emissió de certificats pel Sector Públic de Catalunya, en substitució de les actuals EC -SAFP, EC-AL, EC-UR i EC-Parlament;
  • L’EC-Ciutadania: que emetrà certificats digitals a ciutadans en substitució de l’actual EC-idCAT.

jerarquia_scd_2016Generalitat de Catalunya
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació vinculada Generalitat

Secretaria d’Administració i Funció Pública
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació vinculada Generalitat
3.- clau de l’entitat de certificació vinculada Secretaria d’Administració i Funció Pública

Ciutadans/nes
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació vinculada Ciutadans/es

Administració local
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació vinculada Administració Local

Universitats
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació vinculada Universitats

Universitat Rovira i Virgili
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació vinculada Universitats
3.- clau de l’entitat de certificació vinculada Universitat Rovira i Virgili
4.- clau de l’entitat de certificació vinculada Universitat Rovira i Virgili (clau antiga període 2005-2013)

Parlament de Catalunya
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació vinculada Parlament

Ciutadania
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació ciutadana

Sector Públic
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació Sector Públic

NOTA: si us descarregueu només les claus de l’EC Ciutadania i EC SectorPublic ja englobarà a totes les altres.

Totes les claus públiques
Descarregueu i instal·leu les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora CATCert
2.- clau de l’entitat de certificació vinculada Generalitat
3.- clau de l’entitat de certificació vinculada Secretaria d’Administració i Funció Pública
4.-clau de l’entitat de certificació vinculada Ciutadans/es
5.- clau de l’entitat de certificació vinculada Administració Local
6.- clau de l’entitat de certificació vinculada Universitats
7.- clau de l’entitat de certificació vinculada Universitat Rovira i Virgili
8.- clau de l’entitat de certificació vinculada Universitat Rovira i Virgili (clau antiga període 2005-2013)
9.- clau de l’entitat de certificació vinculada Parlament
10.- clau de l’entitat de certificació ciutadana
11.- clau de l’entitat de certificació Sector Públic

Contingut relacionat: canvis en el Servei de Certificació Digital del Consorci AOC

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 45% l'ha trobat útil (686 vots)