Cal incloure el número d’expedient a la factura electrònica?

La Generalitat de Catalunya recomana incloure el número d’expedient a l’element “FileReference” de la factura (el mateix per totes les línies de detall d’una mateixa factura). Facturae / Invoices / Invoice / Items / InvoiceLine /FileReference

Aquestes indicacions malgrat no són d’obligat compliment per les administracions locals són bones pràctiques que si s’estenen a la majoria de les Administracions públiques catalanes poden fer més senzill l’encaminament intern de les factures cap als departaments corresponents de cada administració. Podeu trobar més informació sobre el número d’expedient a la següent nota de la Generalitat: Nota Informativa Número d’Expedient

Com a proveïdors de la Generalitat trobareu més informació a: http://economia.gencat.cat/ca/70_ambits_actuacio/tresoreria_i_pagaments/factura-electronica/

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 25% l'ha trobat útil (40 vots)
Millora aquest contingut

4 Comentaris

 1. Seria més útil que hi hagués exemples d’elaboració de factures electròniques, més que links cap a altre llocs que impliquen seguir navegant amunt i avall, prova i error, fins aconseguir l’objectiu d’elaborar una factura electrònica.
  Personalment porto dues tardes amb el tràmit. I encara no sé quins són els DIR3 i on els he de posar dins l’aplicació gratuita per fer factures electròniques que ofereix el ministerio.
  Sincerament a nivell d’hores em sortirà més car elaborar la factura que la feina a facturar.

  1. Hola Ramon,

   L’e.FACT no és una eina per a elaborar factures electròniques, és per aquest motiu que no hi ha exemples al respecte en el portal. El que facilitem són enllaços a aplicacions que sí que permeten generar factures electròniques. Pel que fa a als codis dir3, actualment e.FACT no els valida ni els requereix, no obstant pot ser que el destinatari de la factura sí que els demani; en aquest cas, per coneixer els codis els pots consultar al destinatari de la factura, i per saber on posar-los en l’aplicació, ho hauries de consultar amb el suport de l’aplicació que utilitzes.

   Atentament,

   Suport AOC

 2. on carai es posa el codi d’expedient en el programa FacturaE?

  Per cert, se n’adonen vostès de la impresentabilitat de la resposta automàtica de AOC? Diu literalment aquesta frase sense cap coherència gramatical i a més tallada:
  “-Falta informar codi expedient en el FileReference, a nivell de línia, tal i com s’informa en la comunicació de l’expedient al pr”

  gràcies

  1. Hola jf,

   Per a dubtes sobre el programa Facturae, cal que t’adrecis al suport d’aquest.
   Pel que fa al rebuig que comentes per manca del codi d’expedient, aquest és un rebuig emès pel destinatari de la factura, que en aquest cas serà Generalitat o algun dels seus òrgans depenents, donat que són les factures adreçades a la Generalitat les que han d’incloure el codi d’expedient, tal com pots consultar en aquesta FAQ, on trobaràs més informació sobre com incloure el codi d’expedient.

   Atentament,

   Suport AOC

CA ES EN