Com em puc donar d’alta sense certificat digital?

Els usuaris que no s’hagin donat d’alta a la base de dades de la Seu Electrònica de la Generalitat de Catalunya poden fer-ho telemàticament des de aquest enllaç: https://idcatmobil.seu.cat

Si no disposen d’un certificat digital personal reconegut o qualificat, és possible portar a terme l’alta telemàticament emprant, per tal de demostrar la seva identitat, dues dades conegudes per ell que són:

• La data de caducitat del DNI, que es mostra a la part del davant del DNI.

DNI data

• El Codi de barres de la TSI (Targeta Sanitària Individual del CatSalut).tsi

El Consorci AOC validarà aquestes dades com a mecanismes per a la identificació prèvia al registre mitjançant la seva consulta a les bases de dades de la Direcció General de la Policia i al Servei Català de Salut respectivament.

Així, el procediment d’alta consistirà en els següents passos:

1. Seleccionar l’opció ‘Alta sense certificat digital’, que és l’opció per defecte, llegir les condicions d’ús i prémer el botó ‘Comença’.

idcat-sms_sc_1

2. El sistema d’alta us demanarà les vostres dades identificatives que són:

  • El número de DNI/NIF
  • La data de caducitat del DNI/NIF (com que només es poden garantir aquests requisits, en la totalitat dels casos, amb el DNI/NIF, no és possible obtenir l’alta online amb un altre document identificatiu, com per exemple el NIE (que no en tots els casos disposa de data de caducitat).
  • La vostra data de naixement
  • El Codi de barres de la TSI del CatSalut (al revers)

idcat-sms_sc_2

Per aquest motiu, si no es disposa de qualsevol d’aquest documents (DNI/NIF o targeta sanitària), s’haurà de tramitar l’alta de manera presencial o telemàticament amb certificat digital.

 

3. El sistema validarà les dades identificatives introduïdes i, si són correctes, us demanarà el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

4. En prémer ‘Continua’ el sistema mostra les dades introduïdes i demana la seva confirmació enviant un codi mitjançant un SMS al telèfon mòbil consignat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó ‘Dóna’m d’alta’, l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_sc_4

5. Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta i el procés haurà acabat.

idcat-sms_sc_5

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 39% l'ha trobat útil (127 vots)
Millora aquest contingut

0 Comentaris

CA ES EN