Com em puc donar d’alta sense certificat digital?

Els usuaris que no s’hagin donat d’alta a la base de dades de la Seu Electrònica de la Generalitat de Catalunya poden fer-ho telemàticament des de aquest enllaç: https://idcatmobil.seu.cat

Si no disposen d’un certificat digital personal reconegut o qualificat, és possible portar a terme l’alta telemàticament emprant, per tal de demostrar la seva identitat, dues dades conegudes per ell que són:

• La data de caducitat del DNI, que es mostra a la part del davant del DNI.

DNI data

• El Codi de barres de la TSI (Targeta Sanitària Individual del CatSalut).tsi

El Consorci AOC validarà aquestes dades com a mecanismes per a la identificació prèvia al registre mitjançant la seva consulta a les bases de dades de la Direcció General de la Policia i al Servei Català de Salut respectivament.

Així, el procediment d’alta consistirà en els següents passos:

1. Seleccionar l’opció ‘Alta sense certificat digital’, que és l’opció per defecte, llegir les condicions d’ús i prémer el botó ‘Comença’.

idcat-sms_sc_1

2. El sistema d’alta us demanarà les vostres dades identificatives que són:

 • El número de DNI/NIF
 • La data de caducitat del DNI/NIF (com que només es poden garantir aquests requisits, en la totalitat dels casos, amb el DNI/NIF, no és possible obtenir l’alta online amb un altre document identificatiu, com per exemple el NIE (que no en tots els casos disposa de data de caducitat).
 • La vostra data de naixement
 • El Codi de barres de la TSI del CatSalut (al revers)

idcat-sms_sc_2

Per aquest motiu, si no es disposa de qualsevol d’aquest documents (DNI/NIF o targeta sanitària), s’haurà de tramitar l’alta de manera presencial o telemàticament amb certificat digital.

 

3. El sistema validarà les dades identificatives introduïdes i, si són correctes, us demanarà el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

4. En prémer ‘Continua’ el sistema mostra les dades introduïdes i demana la seva confirmació enviant un codi mitjançant un SMS al telèfon mòbil consignat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó ‘Dóna’m d’alta’, l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_sc_4

5. Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta i el procés haurà acabat.

idcat-sms_sc_5

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 37% l'ha trobat útil (121 vots)
Millora aquest contingut

18 Comentaris

 1. A https://idcatmobil.seu.cat/ , a baix del formulari posa “No podeu donar-vos d’alta? Consulteu l’alta presencial”.
  Quan cliques et dirigeix a una pàgina que no existeix (error 404). Has de furgar pel web de l’idcat per arribar aquí.
  Quan pitges a “Suport” (baix a la dreta de la pàgina) també dóna 404.
  Hauria d’estar a l’abast de tots els usuaris, i no crec que tothom sàpiga buscar-ho.
  Gràcies.

  1. Hola Roger,

   Et comuniquem que els enllaços ja funcionen correctament. Dispensa les molèsties.

   Gràcies per ajudar-nos a millorar!

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Monica,

   Si el que vols és donar d’alta una associació d’artesans hauràs de contactar amb l’entitat responsable.
   Si el teu comentari, fa referència a l’idCATmòbil, et fem saber, què és un certificat destinat únicament a persones físiques.
   Tanmateix si tens algun dubte, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó obre una petició que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Gabriela,

   En aquest cas et recomanem que contactis amb Nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina, estaràn encantats d’ajudar-te!

   Atentament,

   Suport AOC

 2. Quina opció hi ha per als catalans residents a l’estranger. Necessito una signatura digital per als tràmits amb la Universitat Oberta de Catalunya.

  1. Hola Wladimir,

   En aquest cas hauràs de consultar a la Universitat Oberta de Catalunya, quins són els certificats digitals que accepten.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Juan!

   No es posible utilizar el NIE en el alta, por que no todos los NIE’s tienen fecha de caducidad y este es un requisito de dicha alta.

   Tendrás que utilizar un certificado digital o bien acudir presencialmente a una de las oficina que realizan el registro.

   Atentamente,

   Suport AOC

 3. Estic intentant donar l’Alta l’ IdCAT per tal de domiciliar uns rebuts per internet però l’SMS no el rebo al móbil per poder continuar amb el tràmit de la domiciliació, com ho haig de fer per poder domiciliar telematicament els rebuts?, hauré d’anar presencialment a qualsevol oficina de OGT?, pot anar una altra persona amb la meva autorització per fer aquest tràmit?, l’horari coincideix amb l’horari laboral meu i no puc anar personalment per això ho volia fer per internet però és impossible.
  Gràcies,
  Marta

  1. Hola Marta,

   Si continues sense rebre l’SMS d’idCAT Mòbil si us plau obre una petició de suport a través de l’opció “Obre una petició” que trobaràs en el marge superior dret de la plana.
   Pel que fa a les consultes sobre tramitació amb l’ORGT, caldrà que ho consultis amb ORGT.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Dolors,

   Si segueixes sense rebre el missatge, si us plau, per revisar la incidència obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

 4. En completar tots els formularis, en acceptar el darrer, em comunica que ja estic donat d’alta però no ho recordo.
  Com puc obtenir les dades del meu ICat mòbil, doncs?
  Gràcies.

  1. Hola Joan,

   Per a que puguem confirmar la teva alta al servei si us plau obre una petició a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Laura,

   Para revisar el caso por favor abre una petición de soporte a través de la opción que encontrarás en el margen superior derecho de la página.

   Atentamente,

   Suport AOC

CA ES EN