Com em puc donar d’alta sense certificat digital?

Requisits:

• Tenir com a mínim 16 anys
  • Disposar de DNI o TIE (targeta d’identificació d’estrangers)
  • Disposar de TSI (targeta sanitària individual) del CatSalut

L’AOC validarà aquestes dades com a mecanismes per a la identificació prèvia al registre mitjançant la seva consulta a les bases de dades de la Direcció General de la Policia i al Servei Català de Salut, respectivament.

Cal seguir els següents passos:

1. Accedir a https://idcatmobil.seu.cat

2. Seleccionar l’opció “Alta sense certificat digital”, que és l’opció per defecte, llegir les condicions d’ús i prémer el botó “Comença amb DNI” o “Comença amb TIE”, segons quin document tinguem.

Pantalla alta idCAT Mòbil sense certificat

3. El sistema d’alta us demanarà les vostres dades identificatives que són varien segons feu servir DNI o TIE:

3.1. Pantalla d’alta amb DNI:

idcat-sms_sc_2

3.2. Alta amb TIE:

Alta idCAT Mòbil amb TIE

4. El sistema validarà les dades introduïdes i, si són correctes, us demanarà el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic.

5. Fem clic a “Continua” i confirmem les dades utilitzant el codi que el sistema ens enviarà mitjançant un SMS al mòbil que hem registrat. Caldrà posar el codi rebut i declarar la veracitat de les dades introduïdes i l’acceptació de les condicions d’ús mitjançant el selector disposat a l’efecte. Prement el botó “Dóna’m d’alta”, l’alta es portarà a terme.

idcat-sms_sc_4

6. Si l’alta s’efectua satisfactòriament, el sistema permetrà la descàrrega d’un rebut en format PDF de la operació, on hi consten les dades donades d’alta i el procés haurà acabat.

idcat-sms_sc_5

També ho pots fer des de casa si tens certificat digital personal reconegut o qualificat que compleixi els requisits tècnics

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 39% l'ha trobat útil (132 vots)