Alta amb certificat a l’idCAT Mòbil: requisits tècnics

Si disposeu de certificat digital, us podeu donar d’alta telemàticament a idCAT Mòbil.

Abans de fer-ho assegureu-vos de:

 1. Que el vostre certificat no estigui caducat
 2. Que hagi estat emès per una entitat classificada pel Consorci AOC
 3. Que el vostre sigui un certificat de persona física. Es a dir, el sistema permetrà portar a terme l’alta amb certificat sempre que el certificat sigui de:
  • Persona física (com poden ser idCAT o e-DNI)
  • Corporatiu de persona física (com la T-CAT o la T-CAT-P)
  • Persona física representant (com els certificats de representant que emet CAMERFIRMA, ANCERT i d’altres Prestadors de Serveis de Certificació)

No està permès portar a terme l’alta amb certificats de persona jurídica, ni amb segells electrònics.

 • Si el vostre és un certificat en programari, assegureu-vos que el teniu ben instal·lat i configurat per tal que sigui accessible des del vostre navegador. Consulteu les instruccions del vostre Prestador de Serveis de Certificació (p.e. idCAT Certificat).
 • Si el vostre és un certificat en targeta, o en qualsevol altre tipus de dispositiu criptogràfic, reviseu també que el programari del dispositiu (CSP o PKCS#11 i drivers del lector) estigui ben configurat. Consulteu les instruccions del vostre Prestador de Serveis de Certificació (p.e. T-CAT).

Finalment, si es compleixen aquestes condicions, per tal de poder-vos donar-d’alta necessitareu d’un telèfon mòbil. Assegureu-vos que el número de telèfon que consignareu durant el procés d’alta no hagi estat assignat a cap altra persona. Un número de telèfon només es podrà fer servir per identificar una sola persona.

Contingut relacionat: Com em puc donar d’alta amb certificat digital?

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 63% l'ha trobat útil (970 vots)
Millora aquest contingut

12 Comentaris

 1. encara que dona informació adient, no m’informa si hi ha compatibilitat amb el certificat que ja disposo (p.ex. d’idCAT), ja que és una informació bàsica saber si podré fer servir el meu certificat instal.lat al meu ordinador normalment, i a més a més podré utilitzar el mòbil quan em trobo fora, o bé aquest sistema serà substitutiu.

  1. Hola Narcis,

   Et recomanem que contactis amb el Nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa, per tal que els hi puguis exposar quin dubte tens i així et puguin ajudar.

   Atentament,

   Suport AOC

 2. Se m’ha complicat molt la cosa.
  Aparentment ho facilita. Però després de rebre tres codis per autentificar el meu accés, no he pogut fer la gestió que necessitava perquè m’ha sortit “error de Token”.
  Alguna idea??

  1. Hola Alba,

   Per a tractar aquest dubte, et recomanem contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari, a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pagina, per tal que puguin fer comprovacions.

   Tanmateix, aprofitem per a comentar-te que aquest canal és per a fer propostes de millora o suggeriments.

   Atentament,

   Suport AOC

  1. Hola Laura,

   Per fer ús de l’idCAT Mòbil no és necessària cap configuració específica de la tablet, per revisar la teva incidència si us plau obre una petició de suport a través de l’opció “Obre una petició” que trobaràs en el marge superior dret de la plana.

   Atentament,

   Suport AOC

 3. Hola, estoy fuera de Espana hace casi 3a. y creo que perdí la resiencia, necesito sacar el empadronamiento histórico, pero no existe opción de pedirlo para que me lo manden en papel. Cómo puedo obtener un idCAT ya no siendo residente de Espana? Viví alli un par de décadas y mayoría de mis documentos se encuentran allí.No puedo viajar cada vez que necesito un certificado, un documento.Cómo se obtiene idCAT sin tener ya nada en Espana? Gracias por ayuda.Saludos

  1. Hola Barbara,

   Para obtener el idCAT Mòbil si dispones de certificado digital sigue los pasos que encontrarás aquí. Si no tienes certificado no podrás obtener el idCAT Mòbil, ya que la alternativa es darse de alta presencialmente o mediante la targeta de Catsalut, de la que entendemos que no dispones.

   Atentamente,

   Suport AOC

 4. Bon dia,
  Estic donada d’alta des de l’any passat però ara he canviat el meu numero de telèfon..
  Cóm puc canviar aquesta dada perquè el sistema em reconegui i envii els SMS al telèfon nou?
  Gràcies.

CA ES EN